اقتصاد ۲۴-جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع (پنتاگون) آمریکا همزمان با دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین اتریش خاطرنشان کرد که دیپلماسی و بازگشت به برجام بهترین راه است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، جان کربی روز جمعه به وقت محلی اظهار داشت همانطور که لوید آستین وزیر دفاع گفت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا میخواهد دیپلماسی موفق شود، اما درصورت شکست، آماده درنظر گرفتن گزینهها دیگر است.
سخنگوی پنتاگون افزود که گزینههای زیادی برای رئیس جمهوری که فرمانده کل نیروهاست، وجود دارد و قصد ندارم پیش بینی کنم. ما حضور قدرتمندی در منطقه داریم.
جان کربی در توجیه حضور نیروهای آمریکا در منطقه غرب آسیا مدعی شد که ما منافع امنیت ملی در منطقه داریم و وظیفه لوید آستین (وزیر دفاع آمریکا) دفاع از منافع امنیت ملی است و ما به این کار ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در عین حال اعلام کرد که وزیر دفاع این کشور خواستار موفقیت دیپلماسی است.
این مقام آمریکایی اظهار داشت که حل هیچ مشکلی در خاورمیانه با وجود یک ایران مجهز به سلاح هستهای آسانتر نمیشود و معتقدیم که دیپلماسی و بازگشت به برجام بهترین راه برای جلوگیری از این نتیجه است.
کربی درباره گفتگوهای وزیر دفاع آمریکا با بنی گانتز وزیر دفاع اسرائیل که همزمان با مذاکرات وین به واشنگتن سفر کرده است، تهران را متهم به رفتار و اقدامات بی ثبات کننده کرد و اطلاع داد ایران و اقداماتش موضوع اصلی گفتگوها بود.
بیشتر بخوانید: عصبانیت ترامپ از نتانیاهو به دلیل تبریک به جو بایدن؛ لعنت به تو
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز روز جمعه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات روز گذشته اش مبنی بر اینکه آیا این رویکرد، همان کارزار فشار حداکثری دولت پیشین آمریکا نیست؟ مدعی شد که دولت بایدن از رویکردهای دولت قبلی به عنوان الگو استفاده نمیکند.
این مقام کاخ ادامه داد که دولت قبلی آمریکا از توافق هستهای ایران خارج شد و این اقدام ایران را قادر ساخت تا برنامه هستهای خود را بدون نظارت از سوی آمریکا یا جامعه جهانی پیش برده و پیشرفت کند.
جن ساکی مدعی شد که پیشرفتهای ایران منجر به کاهش امنیت همه میشود و در نهایت اثرات منفی بسیاری در سطح جهانی دارد.
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال دیگری درباره سیاست آمریکا مبنی بر جلوگیری از خرید نفت ایران از سوی برخی کشورها اظهار داشت: چین عضو سازنده گروه ۱+۵ بوده و هست.
جن ساکی در توجیه سیاستهای دوگانه و متضاد دولت بایدن مدعی شد که محدودیتها و الزاماتی وجود دارد که همه باید آن را اجرا کنند و همه اینها بخشی از مذاکرات است.
بیشتر بخوانید: آژانس بین المللی انرژی اتمی، به دنبال نصب مجدد دوربین در تاسیسات هستهای کرج
سخنگوی کاخ سفید بار دیگر در ادامه اتهام پراکنیها علیه برنامه صلح آمیز هستهای ایران مدعی شد که فکر نمیکنم کسی بخواهد ایران به سلاح هستهای دست یابد. مطمئن نیستم این را بتوان اهرم فشار نامید بلکه تحقق آن برای امنیت جامعه جهانی مهم است.
به گزارش ایرنا، اظهارات این مقام آمریکایی در حالی است که اخیرا روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین اذعان کرد همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل خواهد بود.
تارنمای روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا مجبور است به دو رقیب بزرگ بین المللی خود یعنی چین و روسیه تکیه کند.
بیشتر بخوانید: اسرائیل نمیتواند پروژه هستهای ایران را نابود کند؛ برای این کار دیر شده است
دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) برای رفع تحریمها از روز پنجشنبه ۹ دسامبر (۱۸آذرماه) با نشست کمیسیون مشترک برجام آغاز شده است. علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران تاکید دارد که ایران مسیر گفتگوها را بر اساس مواضع و دیدگاههای خودش با جدیت ادامه داده و اراده جدی برای مذاکرات جدی دارد.
"انریکه مورا" معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که سرپرستی نشست کمیسیون را برعهده دارد، در گفتگو با خبرنگاران، ضمن تکرار اهمیت احیای مفاد برجام عنوان کرد که حس تازهای برای زندهکردن این توافق در تمام طرفهای مشارکت کننده وجود دارد. وی با اشاره به ضرورت واقعگرا بودن در مذاکرات وین عنوان کرد که تمام هیاتها برای رسیدن به توافق تلاش میکنند.
اسپوتنیک