تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۴ آذر ۱۴۰۰
یادداشنی از مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری:

بی‌وقفه تا ایران قوی

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق نوشت: افتتاح ۶ خانه خلاق و نوآوری در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، و تداوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نوع ۳ و آوردن لبخند بر لبان استعداد‌های بی کران و نوآوران مناطق محروم کشور، قابل مقایسه با هیچ شیرینی دیگری نیست.

بی‌وقفه تا ایران قوی

اقتصاد ۲۴- پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این یادداشت نوشت: ایالات متحده آمریکا در اوایل دهه ۳۰ میلادی، با وخیم‌ترین اوضاع اقتصادی تاریخ خود دست و پنجه نرم می‌کرد و فرانکلین روزولت برای کم کردن فشار‌های ناشی از آن اوضاع بغرنج، برای نخستین بار در تاریخ، به مردمش در بحبوحه جریان‌های انتخابات قول داد که ظرف ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری خود، گزارشی از بهبود شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی ارائه دهد.

حالا این ۱۰۰ روز در عرصه سیاسی جهان، به یک اصل ثابت در ارائه گزارش دول جدید تبدیل شده است. بیشتر از آن حیث که روسای جمهوری به مردم خود اطمینان خاطر دهند که با پایان کارزار انتخاباتی، به وعده ‏هایشان وفادار هستند. همچنین این ۱۰۰ روز ابتدایی، اوج نشاط و تازه نفسی یک دولت است که می‌تواند بدون روزمرگی‌های سیاسی، برنامه‌های جدیدی رو کرده و به اصطلاح، طرحی نو دراندازد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ۱۰۰ روز دولت سیزدهم و دولت مردمی، علیرغم جریان پرنوسان روز جامعه، با تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب و توصیه موکد رئیس جمهوری محترم جناب آقای دکتر رئیسی مبنی بر شتاب تولید علم و فناوری در کشور، بر مداری از پویایی و پیشرفت، به حرکت مستمر خود ادامه داده است.

معظم له در تاریخ ۲ شهریور ۱۳۹۹، ارائه برنامه ۱۰۰ روز نخست دولت‌ها را فرصتی برای خدمت به مردم و کشور توصیف کردند و فرمودند: «در بعضی از کشور‌های دنیا معمول است، در کشور ما هم اخیرا معمول شده که در اول مسئولیت، روسای محترم، یک فرصت ۱۰۰روزه را معین می ‏کنند و می‏ گویند در این ۱۰۰ روز مثلا این کار‌ها را یا یک کار‌هایی را انجام می ‏‌دهیم، مردم هم در فرصت ۱۰۰روزه قضاوت می ‏‌کنند، مطبوعات و دیگران می‌‏ گویند در این ۱۰۰روز این جور کار شد؛ خب معلوم می‏ شود که در ۱۰۰ روز می ‏شود کار‌های مهمی کرد. یک سال، سه تا ۱۰۰ روز به اضافه یک ۶۵ روز است؛ بنابر‌این، زمان کمی برای کار نیست».

با این تاکیدات حکیمانه مقام معظم رهبری و پی‌گیری‌های مجدانه دولت سیزدهم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سپهر بی منتهای استعداد‌های کشف شده و ناشده این مرز و بوم، ارتقای نظام ملی نوآوری، توسعه اقتصاد دانش بنیان و زیست بوم فناوری و نوآوری را مصمم‌تر از همیشه، هدف قرار داد و توانست سهم دانش در اقتصاد و تولید ناخالص ملی را اتا ۴ درصد تولید ناخالص ملی کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش دهد.

این مهم از آن جهت به کام دوستداران توسعه علوم شیرین می‌نماید، چون نیک آگاه هستند که یکی از اهداف کلان نقشه جامع علمی کشور، توسعه علوم و فناوری‌های نوین و نافع، متناسب با اولویت ها، نیاز‌ها و مزیت‌های نسبی کشور و انتشار و به کارگیری آن‌ها در نهاد‌های مختلف آموزشی، صنعتی و خدماتی است.

به بهانه نمایش عمومی برخی از دستاورد‌های های‌تک و دانش‌بنیان که این روز‌ها در بیلبورد‌های شهری و با همکاری شهرداری تهران به نمایش درآمده است باید عرض کنم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان دستگاهی فراسازمانی، سیاست‎‌گذاری، تسهیل گری، حمایت و هماهنگی برای توسعه فناوری ‎های راهبردی بر اساس اولویت‌های نقشه جامع علمی و با در نظر گرفتن نیاز‌ها و مسائل فناورانه کشور و بسترسازی برای توسعه فناوری‌های پیشرفته و تبدیل ایده به ثروت به ویژه در حوزه‌های اولویت دار کشور گام‌های بلندی برداشته و امروز با رساندن کشور به جایگاه رفیعی از تولید علم، هم چنان بی قرار فتح قله‌های نوینی از توسعه علوم در سطح بین المللی است.

برای تحقق این هدف متعالی، ۱۰ ستاد توسعه فناوری و یک کارگروه تخصصی متناسب با حوزه‌های راهبردی و اولویت دار نقشه جامع علمی کشور در معاونت علمی و فناوری فعالیت می‌کنند. این ستاد‌ها در طول دوره ۱۰۰ روزه اخیر، ۱۹۶ طرح توسعه فناوری متناسب با نیاز‌های روز جامعه را مورد تصویب قرار داده و ۱۵ طرح فناورانه نیازمحور متناسب با اولویت‌های اعلامی سازمان‌ها و نهاد‌های کشور را تعریف و وارد فاز عملیاتی کرده است.

این مهم امکان پذیر نمی‌شد مگر با دلگرمی‌های رهبر بزرگوار انقلاب، پیگیری‌های صمیمانه رئیس جمهوری مکتبی و دلسوزی‌های تیم واحد معاونت علمی و فناوری با راهبری مجدانه سورنا ستاری که در یک تلاش هماهنگ، تصمیم گرفتند تا دایره عملیاتی حوزه‌های خود را با سرعت، ممارست و دقت بیشتری به جلو پیش ببرند و با حمایت‌های بیشتر از پژوهشگران، فناوران و طرح‌های کارآمد، شاخص‌های تولید علم و روند ایده به پدیده را با ارتقای کیفی قابل تاملی ارتقاء دهند.

از ۲۳ رویداد فناورانه و نشست تخصصی و وبینار در حوزه‌های راهبردی تا اتمام مراحل مطالعه و اکتشاف چاه ژرف در منطقه سیستان و بلوچستان و حمایت‌های مالی و لجستیکی از فعالیت‌های تولید واکسن انسانی، آنفولانزا و اسپایکوژن، واکسن‌های دام، طیور و آبزیان و برخی دارو‌های پیشرفته بیماری‌های خاص، مواد پیشرفته و تجهیزات آزمایشگاهی و تحریمی، تنها نمونه‌هایی از این تلاش بی وقفه هستند.

این‌ها، دلگرمی‌هایی بود که در روزگار تشدید بی آبی در جای جای کشور، با رونمایی از چندین فناوری جدید در حوزه شیرین سازی و استحصال آب به عمل آمد، حلاوت خدمت گذاری در این معاونت استراتژیک را برای همکاران ما بیشتر کرد. همچنان که افتتاح ۶ خانه خلاق و نوآوری در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، و تداوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نوع ۳ و آوردن لبخند بر لبان استعداد‌های بی کران و نوآوران مناطق محروم کشور، قابل مقایسه با هیچ شیرینی دیگری نیست.

هم چنان که در روزگار هجوم ویروس کووید ۱۹ و طی ۱۰۰ روز اخیر که چهره قرمز کشور به رنگ آبی آرامش در آمد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور در یک نگاه هم تراز، علاوه بر حمایت از تولید دارو‌های شیمیایی و واکسن‌های مرتبط با این بیماری، همکاری، تدوین، تعامل و برگزاری چند طرح و برنامه را در حوزه گیاهان دارویی به انجام رساند و در همین حوزه، حمایت‌هایی در زمینه خرید تضمینی واکسن در جهت توسعه زیست فناوری، حمایت از شرکت‌های متخصص این حوزه و تضمین بیشتر سلامتی جان آحاد جامعه انجام داد.

روحیه مطالبه‌گر این معاونت در ستاد‌های زیست‌فناوری، فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، علوم شناختی، نانو، فناوری‌هی نرم و صنایع خلاق، آب و انرژی، فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته، اقتصاد دیجیتال، نظام تامین مالی نوآوری و دیگر ستادها، کارگروه‌ها و اجزای همکار، طی ۱۰۰ روز اخیر منجر به عقد قراردادها، حمایت ها، رونمایی ها، آئین‌ها و مراسم مختلف به ویژه نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت شده است.

ثمره این درخت بارور در کهکشان لایتناهی استعدادها، پیشروی قدرتمندانه ایران در حوزه‌های علم و نوآوری در سطوح بین المللی است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همچنان پشتگرم توصیه‌ها و نصایح موشکافانه رهبر عالیقدر نظام اسلامی و توجه وافر رئیس جمهوری مردمی خود است و همچنان بی وقفه، در مسیر متعالی تولید علم و ثروت ادامه خواهد داد. این پیمایش تا رسیدن به ایران قوی، هیچ گاه توقف پذیر نخواهد بود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ نخستین تصویر از مراسم ازدواج شیدا خلیق و کیوان ساکت‌اف

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جنیفرلوپز و بن افلک جدا شدند

پست فلسفی علیرضا بیرانوند + عکس

آتش سوزی در تجریش تهران

هشدار سازمان هواشناسی به تهرانی‌ها

فیلم/ ویدیوی خداحافظی اشکان دژاگه با دنیای فوتبال

نخست‌وزیر اسلواکی جان سالم به در برد

قیمت شکر اعلام شد

خداداد افشاریان به سمتش بازگشت؟

فیلم/ مهران مدیری: رفتم مجوز اجرای تئاتر بگیرم؛ حراست مرا برد کتک زد و بازجویی کرد

خودروهای آفرود در معابر عمومی اجازه تردد ندارند

تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان روشن شد

زائران ایرانی از فردا به مکه می‌روند

این داروی گیاهی نفخ شکم را فوری درمان می کند

کمبود این ویتامین باعث خواب رفتن پاها می شود

سرنوشت خانم دکتری که دستور قتل شوهرش را داد

پیش‌بینی روند مثبت بازیابی اقتصاد چین

اعلام میانگین مبلغ مالیات ستانی از بازاریان

اولین تصویر از شاخص پیش‌بینی کننده تورم در ۱۴۰۳

فیلم/ اعتراف سرباز اسرائیلی به کشتن ۱۳ کودک فلسطینی

تعطیلی شنبه‌ها فرصتی تازه برای تجارت خارجی ایران

عکس/ آرایش عجیب و نامناسب مه‌لقا باقری

سکه در مرتبه دوم افت بازدهی

بیشترین و کمترین بازدهی نماد‌های بورس در هفته چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳

پیکاپ‌های غول چینی در بازار ایران

فیلم/ آبگرفتگی خانه‌ها در بجنورد

عکس/ ژست جذاب شروین حاجی‌پور در زیر آفتاب

مخالفت امام جمعه تهران با تعطیلی روز شنبه

طالبان به دنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران

کاهش آمار طلاق پس از سه دهه!

مدیر بحران شهرداری مشهد عزل شد

عکس/ باغ‌نشینی بهاره رهنما در اصفهان

فیلم/ افشای فساد در فوتبال ایران روی آنتن زنده

راز فروش ساعت‌های ارزشمند میشائیل شوماخر

۲۰ نکته درباره حواشی سریال هفت سر اژد‌ها

پاسخ صریح حسن روحانی به یک ادعای شورای نگهبان

فیلم/ بغض رامین رضاییان ترکید

افعی تهران و تلخی کودکی ما در دهه ۶۰ ؛ همه اصناف می‌خواهند مقدس باشند و جامعه هم اصلاح شود

عکس/یانگوم در کنار پدر و مادر واقعی‌اش

اتفاق عجیب پس از به‌روزرسانی آیفون

خشک ترین استان کشور رکورددار رشد بارش شد+ جدول

عکس/ استوری مرجانه گلچین برای علیرضا طلیسچی

ابلاغیه تازه ستاد مبارزه با قاچاق برای حل مشکل طلافروشان

عکس/ قابی کمتر دیده شده از عروسی پدر و مادر لیلا حاتمی

فهرستی از آپارتمان‌های ارزان پایتخت + جدول

فیلم/ جراحی دقیق ربات سونی روی دانه ذرت

اینفوگرافی/ میوه‌ها در یک سال اخیر چقدر گران‌تر شدند؟

عکس/ ابراز علاقه سیما خضرآبادی به همسرش در فضای مجازی

اعلام نحوه خرید لاستیک دولتی

شرایط جدید اخراج کارگران اعلام شد

اطلاعیه زندان اصفهان درباره توماج صالحی