کباب یکی از غذاهای سنتی و محبوب کشور ماست که با انواع گوشت و یا مرغ تهیه میشود. کبابها بسیار متنوع هستند، ازجمله کباب کوبیده، شیشلیک، برگ، سلطانی، چنجه، دنده کباب، جوجه کباب و... که از میان کباب کوبیده بسیار محبوبتر است.
کباب کوبیده را با گوشت چرخ کرده تهیه میکنند؛ ولی تهیه کوبیده با گوشت چرخ شده مرغ هم مرسوم است، به خصوص برای کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند یا رژیم غذایی خاصی را رعایت میکنند، انتخاب مناسبی است. در این مطلب طرز تهیه کوبیده مرغ را با روشی بسیار آسان در منزل همراه با فوت و فنهای مخصوص به تهیه آن با شما کاربران گرامی به اشتراک میگذاریم.
مخلوط ران و سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
کره یا روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه مرغ: به میزان لازم
بیشتر بخوانید:چند ترفند فوق حرفهای برای باکیفیت شدن پیتزای خانگی
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
ابتدا گوشت ران و سینه مرغ را با چرخ گوشت چرخ کنید یا داخل غذاساز بریزید. پیاز را پوست و رنده کنید. آب پیاز را که داخل کاسه جمع شده است، خالی کنید؛ ولی پیاز رنده شده را را فشار ندهید. حالا گوشت مرغ چرخ شده را همراه با پیاز رنده شده داخل کاسه بریزید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه مرغ، روغن یا کره آب شده و زعفران را به آن اضافه کنید. همه مواد را با دست خوب ورز بدهید تا مخلوط شوند. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و کاسه را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از گذشت این زمان کاسه را از یخچال بیرون بیاورید و یکبار دیگر مایه کباب را با دست هم بزنید.
حالا یک ماهی تابه مناسب را انتخاب کنید و همه مایه کباب را داخل ماهی تابه پهن کنید و با کف دست سطح آن را صاف کنید. همچنین میتوانید برای این کار از سیخهای چوبی نسوز کباب استفاده کنید و اگر در سیخ کشیدن کباب مهارت دارید، کبابها را سیخ کنید و بعد داخل ماهی تابه کنار هم بچینید. ماهی تابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدهید و درب آن را ببندید. اجازه بدهید کباب کوبیده کم کم آب بیندازد و بپزد. بعد از ۴۵ دقیقه که کوبیده خودش را گرفت، درب ماهی تابه را بردارید و با سر کفگیر کبابها را به شکل کوبیده برش بزنید و از هم جدا کنید.
بعد خیلی آرام هر کدام را برگردانید تا سمت دیگر آن هم برشته شود. اگر کبابها را سیخ کشیدهاید، آنها را یکی یکی برگردانید. برای زیباتر شدن ظاهر کوبیدهها میتوانید در این مرحله کمی زعفران دم کرده را با فرچه مخصوص آشپزی روی کوبیدهها بمالید تا خوشرنگ شود. نیم ساعت بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا کوبیده مرغ خوشمزه شما آماده است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید. نوش جان