تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۸ دی ۱۴۰۰
رییس کل سازمان خصوصی‌سازی:

بورسی شدن استقلال و پرسپولیس تا بهمن‌ماه

لا به لای اخبار مربوط به خط خوردن دو تیم استقلال و پرسپولیس از سوی AFC، رئیس سازمان خصوصی سازی در اظهارنظری جدید راجع به بورسی شدن این دو تیم صحبت کرد.

بورسی شدن استقلال و پرسپولیس

اقتصاد۲۴- رییس سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: زیان انباشته باشگاه پرسپولیس بالای ۲۰۰ میلیارد تومان است و با احتساب سایر بدهی‌ها از جمله مالیات به ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. اما ارزش کل باشگاه پرسپولیس ۱۸۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شده که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن ارزش برند این باشگاه است.

حسین قربانزاده در پاسخ به این سوال که آیا همچنان با حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا تا یک ماه آینده بورسی می‌شوند، اظهار داشت: موعد مقرر پذیرش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بهمن ماه است و این موضوع هیچ ارتباطی با حذف این دو باشگاه ندارد البته هر دوی این باشگاه‌ها ۱۰ روز استیناف دارند، اما به هر حال تنها یکی از دلایل ما برای خصوصی‌سازی دو این باشگاه بحث حضور آن‌ها در مسابقات بین المللی است.

وی ادامه داد:‌این دو باشگاه باید هر چه سریع‌تر صورت‌های مالی خود را نهایی و ارایه دهند و عملیات تجدید ارزیابی صورت بگیرد و پس از آن هیات پذریش بورس آن را بپذیرند و در بهمن ماه درج نماد شوند. این مسیر اداری و پذیرش دو شرکت در حال انجام است و به هر حال در بهمن ماه باید این دو شرکت بورسی شوند اگر امسال این عملیات برای دو باشگاه انجام نشود به طور قطع مشکلات آن‌ها در سال آینده ادامه پیدا می‌کند.

معاون وزیر اقتصاد افزود: در حال حاضر باشگاه استقلال صورت مالی خود را تحویل داده و هنوز باشگاه پرسپولیس صورت مالی را تحویل نداده است.


بیشتر بدانید:  آبروریزی بین‌المللی با حذف پرسپولیس و استقلال


قربانزاده درباره دلایل تاخیر واگذاری این دو باشگاه در چند سال گذشته اظهار داشت: مشکلات بند‌های حسابرسی سال گذشته زیاد بوده است و در تهیه صورت‌های مالی باید این بند‌ها را تعیین تکلیف کنند. برای مثال بدهی به بازیکن یا مربی خارجی یا اساسا بدهی مالیاتی تسویه نشده دارند و تا زمانی که این بدهی‌ها تعیین تکلیف نشود، صورت‌های مالی شفاف نخواهد بود. باید این بدهی‌ها پاکسازی شود تا کمترین بند‌ها را داشته باشند که خود این موضوع زمان‌بر است و از سوی دیگر حسابرس هم باید این صورت‌های مالی را تایید کند. پس از آن صورت‌های مالی تایید شده به صورت سود و زیان، ترازنامه و ... تهیه و برای سازمان ارسال شود. مسیری از این مراحل زمان بر طی شده است و باید مابقی مراحل هم انجام شود.

وی همچنین با اشاره به میزان بدهی دو باشگاه گفت: زیان انباشته باشگاه پرسپولیس بالای ۲۰۰ میلیارد تومان است و با احتساب سایر بدهی‌ها از جمله مالیات به ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. اما ارزش کل باشگاه پرسپولیس ۱۸۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شده که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن ارزش برند این باشگاه است.

رییس سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: تاخیر در سال‌های گذشته بیشتر به عملکرد وزرای ورزش برمی‌گردد از این جهت که حساسیت‌های زیادی برای مدیریت این دو باشگاه وجود داشت و چه کسانی پاسخگو خواهند بود. موضوع دیگر این است که این باشگاه ابزار قدرتی برای وزارتخانه‌ها محسوب می‌شوند. می‌توان علت عمده تاخیر در واگذاری این دو باشگاه به همین دلیل بوده است.

قربانزاده با بیان اینکه، اما مهم‌ترین دلیل عدم واگذاری این دو باشگاه در سال‌های گذشته به بحث محل درآمد این شرکت‌ها برمی‌گرد، ادامه داد: هر شرکتی که وارد بورس می‌شود باید سودآور باشد و لازمه سودآوری هم، تضمین سود عملیاتی آن شرکت است. منظور از سود عملیاتی این است که در راستای فعالیت شرکت بتواند سود کسب کند.

وی گفت: در تمام دنیا بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد محل درآمد باشگاه‌های فوتبال حق پخش تلویزیونی است تا زمانی که این موضوع تعیین تکلیف نشود یک باشگاه فوتبالی نمی‌تواند استمرار سودآوری داشته باشد. ممکن است این باشگاه‌ها برای مدتی حمایت شوند، اما در نهایت باید سودآوری تضمین شده داشته باشند. غیر از این روند و سازو کار مانند این است که از یک شرکت و کارخانه فولادی انتظار داشته باشیم از محل فروش پوشاک (تاسیس یک کارخانه جانبی) درآمدزایی کند.


بیشتر بخوانید: طرحی برای درآمدزایی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس


رییس کل سازمان خصوصی سازی افزود: در دنیا یک باشگاه فوتبالی با دیده شدن درآمد کسب می‌کند و مابقی درآمد‌ها از جمله پیراهن و تبلیغات محیطی حاشیه هستند. اما در ایران برای این دو باشگاه در اصل درآمدزایی با چالش مواجه شده‌ایم و حاکمیت یک بار برای همیشه این مشکل را باید برطرف کند. صدا و سیما، وزارتخانه‌ها و باشگاه‌ها باید با برگزاری جلسات در این باره به توافق برسند. باید توجه داشته باشیم دو باشگاه استقلال و پرسپولیس طرفدار میلیونی دارند و باید به صورت مستمر درآمدی از محل پخش تلویزیونی داشته باشند. تقاضای تماشای این بازی‌ها برای دو باشگاه تضمین شده است و تضمین تقاضا برای این دو باشگاه وجود دارد بنابراین نباید آن‌ها را از این سود و درآمد عملیاتی‌شان محروم کرد. اگر بحث سودآوری این شرکت‌ها برطرف شود، واگذاری این باشگاه بر روی ریل می‌افتد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این دو باشگاه از طریق تبلیغات محیطی، فروش اقلام، استفاده از اپلیکیشن‌ها و. خود را سودآور جلوه داده‌اند این در حالی است که به راحتی دسترسی به سود عملیاتی دارند، اظهار داشت: هر دو باشگاه یک بیزنس پلن و طرح توجیهی درآمدزایی تهیه کرده‌اند که تا پایان دی ماه باید آن را به بورس تحویل دهند که بورس استمرار سودآوری این شرکت‌ها را باید تایید کند و همزمان جلسات با صدا و سیما در حال برگزاری است تا به یک توافقی برای پخش زنده در پلت فرم‌های غیر تلویزیونی برسند

رییس کل سازمان خصوصی سازی ادامه داد: روش واگذاری این دو باشگاه آن بخشی که وارد بورس می‌شود به صورت عرضه اولیه و خرد به مردم است.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات