یکی از موضوعاتی که همراه اول با دست پر در نمایشگاه تلکام ۱۴۰۰ به آن پرداخت، معرفی و پروژه خودرو متصل هوشمند این شرکت بود. منظور از خودرو متصل، وسیله نقلیهای نیست که توانایی اتصال به تلفن همراه یا صرفا اینترنت را داشته باشد، خودروهای متصل گامهای بزرگتری برمیدانند و اهداف ساخت آنها متفاوت است.
خودرو متصل چیست؟
خودرو متصل به وسیله نقلیهای گفته میشود که با کمک اتصال به اینترنت و مجهز شدن به دهها سنسور و دوربین، اطلاعات مختلف مربوط به خودرو، جاده، دیگر وسایل نقلیه و حتی عابران پیاده را جمعآوری و به مرکز داده میفرستد.
با توجه به دادههایی که توسط خودروهای متصل دریافت میشود، کاربردهایی مانند کنترل ترافیک، محاسبه ظرفیت معابر و پارکینگها، عیبیابی قطعات، بهبود کمکهای اورژانسی و جادهای و حتی اجرای برنامههای کاربردی و سرگرمی از جمله مهمترین اهداف توسعه خودروهای متصل هستند.
لازم به ذکر است که یکی از مهمترین اهداف همراه اول برای ورود و توسعه پروژه خودروی متصل هوشمند، کاهش تصادفات و اثرات اجتماعی و اقتصادی آن است. توسعه این فناوری برای خودروسازان نیز مزایای فراوانی از جمله کاهش هزینههای مربوط به گارانتی و وارانتی، جمعآوری دادههای مختلف برای ارزیابی سازندگان قطعات، پیشبینی خرابی خودرو، عیبیابی خودرو از راه دور، بررسی و ارزیابی قطعات تولیدی و غیره دارد.
از جمله مهمترین مزایای خودروهای متصل برای مصرفکنندگان نیز میتوان به محاسبه دقیق مسیر و زمانبندی بر اساس وضعیت جاده و آبوهوا، کاهش هزینه نگهداری و تعمیر خودرو، تسهیل امکان امداد جادهای و پرداخت جرائم و عوارض بزرگراهها اشاره کرد.
ساخت خودرو متصل در ایران با همکاری همراه اول
همراه اول به عنوان اپراتور برتر ایران، بیشترین پوشش شبکهای را نسبت به سایر اپراتورهای کشور دارد و از این جهت، میتواند با ارائه سیمکارتهایی با کاربرد اینترنت اشیاء، پوشش حداکثری برای اتصال به خودروهای هوشمند متصل را برقرار کند.
از این رو همراه اول با تکیه بر توان داخلی و استفاده از زیرساختهای خود، به بازیگر اصلی این پروژه تبدیل شده و به دنبال توانمندسازی زیست بوم کسبوکارهای حوزه حمل و نقل هوشمند است. ارائه خدمات اینترنت اشیاء یکی از مهمترین راهبردهای 5 ساله همراه اول است و در این مسیر طراحی و پیاده سازی پلتفرم جامع اینترنت اشیاء، کمک به توانمندسازی زیست بوم کسبوکارهای حوزه حمل و نقل هوشمند و امکان باز نشردادههای پردازش شده برای بهکار گیری در حوزههای پژوهشی از دیگر اهدافیست که همراه اول به دنبال تحقق آنهاست.
با توجه به اهداف تعیین شده همراه اول، این شرکت سرمایهگذاری گستردهای بر روی طراحی و پیادهسازی پلتفرم جامع اینترنت اشیاء انجام داده که البته در پروژه خودرو متصل با همراهی سایپا و ایرانخودرو نیز به کار گرفته میشود.
همراه اول و سایپا در تیرماه سال جاری، تفاهمنامهای را برای هوشمندسازی صنعت حمل و نقل و تولید خودرو متصل امضا کردند. مدیرعامل سایپا در مراسم امضای این تفاهمنامه اعلام کرد که این شرکت برنامه دارد ظرف سه سال آینده، یک میلیون خودرو متصل را تولید و روانه بازار کند.
تفاهمنامه همکاری همراه اول و ایرانخودرو در زمینه توسعه فناوری خودرو متصل مهرماه امسال به امضا رسید و در نتیجه آن قرار است از سال آینده طرح خودرو متصل بر روی خودرو تارا، دنا پلاس اتوماتیک و K125 پیادهسازی شود.
به این ترتیب، با توجه به اهمیت ساخت و توسعه خودروهای متصل توسط اینترنت اشیاء و در ادامه فراهم آوردن ایجاد شهر هوشمند، همراه اول به عنوان بازیگر اصلی در این حوزه، اقدامات اساسی و پایهای برای ایجاد زیرساختهای تولید و بهرهوری از خودروهای متصل را با همکاری با بزرگترین شرکتهای خودروسازی کشور فراهم آورده است.
منبع: آی تی رسان