تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۸
مشاور رییس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:

سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد افزایش یافت

به گفته مشاور رییس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، میزان سرمایه‌گذاری داخلی در این مناطق در سال ۱۳۹۶، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار بوده که در سال ۱۳۹۷ به شش هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده و ۹۷ درصد صادرات نیز محقق شده است.
دیدار فراکسیون مناطق آزاد با مرتضی بانک
اقتصاد24- مرتضی بانک در دیدار با اعضا فراکسیون مناطق آزاد در مجلس شورای اسلامی حمایت از کسب و کارهای جدید، آسان سازی فرآیندهای سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکت‌های فناور و استارتاپ‌ها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را از مهم‌ترین فعالیت‌ها در توسعه اقتصادی کشور دانست و گفت: در این پروژه‌ها ۱۷۴ درصد اهداف محقق شده است که این میزان بیش از پیش‌بینی‌های صورت گرفته است به طوری که در سه سال اخیر ۴۰۰ واحد فناور واستارتاپ در مناطق آزاد ایجاد شده؛ این در حالی است که هدف ما در سال گذشته راه‌اندازی ۶۲ واحد بود که به ۱۰۸ واحد رسیده است.

وی افزود: با توجه به اینکه مناطق آزاد تنها سه دهم درصد سرزمین اصلی هستند و کمتر از یک درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند توسعه صادرات در این مناطق در سال ۱۳۹۲، ۱۹۱ میلیون دلار، در سال ۱۳۹۶، یک میلیارد و ۵۰ میلیون دلار و در گزارش ۱۱ ماهه سال گذشته نیز ۹۷ درصد صادرات محقق شده است.

به گفته دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، میزان سرمایه‌گذاری داخلی در مناطق آزاد رشد داشته است. این میزان سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۹۶، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار بوده که در سال ۱۳۹۷ به شش هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده است.

این مقام مسئول به سرمایه‌گذاری خارجی نیز در این مناطق اشاره کرد و گفت: به دلیل تحریم‌ها بیش از ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفته که این میزان بدون در نظر گرفتن سرمایه گذاری‌هایی است که در حوزه نفت و پتروشیمی انجام شده است.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توجه به صادرات و تولید را مهمترین بحث توسعه اقتصادی دانست و اظهار کرد: در یک سال و نیم گذشته برای مناطق آزادی که در حال تولید هستند زیرساخت‌های لازم فراهم شده است. پنجره واحد خدمات الکترونیکی نیز توسط بخش خصوصی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حال راه‌اندازی و اجرا است که در آینده نزدیک در تمام مناطق راه‌اندازی خواهد شد.

بانک همچنین شرایط اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصاد را مطلوب خواند و تصریح کرد: از مجموع ۴۸۱ هزار نفر شاغلین در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ۲۸۵ هزار نفر در مناطق آزاد و ۱۹۶ هزار نفر در مناطق ویژه اقتصادی مشغول به کار هستند که توسط کارفرما بیمه شده‌اند. از مجموع این تعداد ۳۰ هزار نفر در واحدهای تولیدی به صورت اشتغال مستقیم صنعتی و ۱۷۵ هزار نفر در مناطق ویژه اقتصادی در واحدهای تولیدی به صورت اشتغال مستقیم صنعتی فعالیت می‌کنند.

مشاور رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به اینکه مسئولیت کل اقدامات قانون کار در مناطق ویژه اقتصادی بر عهده سازمان مسئول این مناطق است نه وزارت کار، گفت: قانون کار در مناطق آزاد متفاوت با سرزمین اصلی است که اگر این قانون در مناطق ویژه، همانند قانون کار در سرزمین اصلی شود سرمایه‌گذاران با مشکل مواجه خواهند شد و تمایلی برای حضور در این مناطق نخواهند داشت.

گفتنی است بررسی اثرات افزایشی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و چگونگی مشارکت بخش خصوصی و دولتی در تأمین زیرساخت‌ها و بررسی موانع عمده در ارتباط با اجرای قوانین عام کشور و تعاملات بین مناطق آزاد و سایر دستگاه‌های اجرایی از جمله محورهای این نشست بود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

عکس/ نمایی از سیل مرگبار ۹۰ سال پیش در خیابان امام تبریز

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ آغاز اجرای قانون حجاب البته بی سروصدا!

چالش‌های فنی در اجرای آتش‌بس میان روسیه و اوکراین؛ چرا صلح تحمیلی دونالد ترامپ بی‌نتیجه است؟

فیلم/ امیرحسین ثابتی در جمع متحصنین حجاب

چهار پرونده نیمه‌بازی که پزشکیان با خود به سال جدید می‌برد؛ از سد فیلترینگ تا مانع تراشی بر سر تصویب FATF و...

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

کفگیر دولت به ته دیگ خورد؛ مالیات بستن به حق اولاد و عائله‌مندی و مسکن/ همسویی نهاد‌های دولتی برای کوچکتر کردن سفره مردم

با دارو‌های تاریخ گذشته چه کنیم؟

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون