تاریخ انتشار: ۰۸:۳۷ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

قیمت دلار در کف ۶ ماهه

به‌دنبال تعلیق برخی تحریم‌ها علیه ایران، دیروز نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد ارز تهران، با نزولی سنگین مواجه شد و بعد از دست‌کم ۵ ماه، دوباره به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشت.

قیمت دلار در کف ۶ ماهه

اقتصاد۲۴- همگام با پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای سرعت نزول قیمت دلار هم بیشتر شده است، در آبان ماه امسال انتشار برخی خبر‌ها درباره پیشرفت کند مذاکرات هسته‌ای به رشد پر شتاب قیمت دلار منجر شد به‌طوری که قیمت هر دلار آمریکا در ۱۳ آذر ماه به سقف قله تاریخی خود در محدوده ۳۱ هزار تومان رسید. بعد ازآن منحنی قیمت دلار اندکی نزولی شد، اما هرگز به کمتر از ۲۸ هزار تومان نزول نکرد و تا چند روز پیش در این محدوده درنوسان بود. از روز گذشته، اما به‌دنبال افزایش احتمال توافق در مذاکرات وین و مخابره خبر تعلیق برخی تحریم‌ها، سرعت نزول قیمت دلار بیشتر شد و قیمت هر دلار به قیمت ۵ ماه پیش بازگشت. روند نزولی نرخ دلار از یک‌هفته قبل همزمان با آزادسازی منابع ارزی ایران در عراق و کره‌جنوبی آغاز شد.

آن طورکه خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به کنگره اطلاع داده با هدف تسهیل روند مذاکرات وین، برخی از تحریم‌ها علیه بخش غیرنظامی برنامه هسته‌ای ایران را تعلیق کرده است تا زمینه بازگشت طرفین به تعهداتشان در برجام فراهم شود. به موجب این معافیت‌ها، کشور‌ها و شرکت‌های خارجی که به واسطه برجام در زمینه‌های غیرنظامی با برنامه هسته‌ای ایران همکاری می‌کردند، می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. براساس گزارش‌ها، با صدور این معافیت تحریمی، شرکت‌های چینی، روسی و اروپایی که با برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران همکاری داشتند می‌توانند بدون نگرانی از تحریم‌های آمریکا، به این همکاری بپردازند. همگام با این معافیت‌ها قرار است مجلس سنای آمریکا نیزروز چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه نشستی را درباره جدید‌ترین تحولات برجامی پشت در‌های بسته برگزار کند.

سقوط ۲/۷ درصدی

دیروز بازار آزاد ارز در چهارراه استانبول به سرعت و از همان ابتدای صبح تحت‌تأثیر اخبار مربوط به پرونده هسته‌ای قرار گرفت به‌طوری که قیمت هر دلار آمریکا بلافاصله بعد از بازگشایی معاملات در ۱۱ صبح با یک درصد افت مواجه شد و به ۲۷ هزارو ۱۳۰ تومان رسید. این روند نزولی، اما از ظهر دیروز شتاب بیشتری گرفت و در نهایت تا ساعت ۱۶ دیروز جمعا با ۳.۳ درصد افت به ۲۶ هزارو ۶۵۰ تومان رسید. این یکی از سنگین‌ترین نزول‌های قیمت دلار از ابتدای امسال تاکنون است. قیمت هر درهم هم که مبنایی برای محاسبه ارزش دلار است، تا ساعت ۱۶ دیروز به ۷ هزارو ۲۵۵ تومان رسید. متناسب با نزول قیمت دلار دیروز قیمت هر سکه بهار آزادی با افت سنگین ۴۵۰ هزار تومانی مواجه شد و به ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. هر سکه طرح قدیم هم ۵۰۰ هزار تومان افت کرد. این برای نخستین بار در ۶ ماه گذشته است که قیمت هر سکه به کانال ۱۱ میلیون تومان سقوط می‌کند. همزمان قیمت هر گرم طلا و هر مثقال طلا هم دست‌کم ۳.۳ درصد افت کردند.


بیشتر بخوانید: ردپای خبر معافیت تحریمی ایران در بازار دلار


آینده قیمت دلار

تحلیلگران بر این باورندکه لغو تحریم‌ها می‌تواند جریان ورود ارز را به کشور افزایش دهد و به افت بیشتر قیمت دلار منجر شود، زیرا حجم عرضه ارز افزایش می‌یابد و این موضوع می‌تواند توان دولت را برای تامین منابع ارزی افزایش دهد.

احمد حاتمی‌یزد کارشناس اقتصادی درباره تأثیر توافق نهایی در مذاکرات وین بر بازار ارز می‌گوید: باید توجه داشت تأثیر توافق هسته‌ای بر بازار ارز با هیچ‌یک از عوامل دیگر قابل مقایسه نیست؛ رفع تحریم‌ها به‌معنای افزایش درآمد نفتی ایران در آینده خواهد بود که کسری بودجه را کاهش خواهد داد در نتیجه برای تامین ارقام کسری بودجه به چاپ اسکناس و تزریق نقدینگی نیاز نخواهیم داشت و درصورتی که بتوانیم رشد نقدینگی را کنترل کنیم، تورم را نیز کنترل کرده‌ایم و در این صورت نوسان نرخ ارز نیز به حداقل خواهد رسید.

این کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد: اگر تحریم‌ها رفع شود نرخ ارز خیلی پایین‌تر از محدوده فعلی خواهد بود. محمد نوربخش کارشناس بازارسرمایه هم اعتقاد دارد:با لغو تحریم‌ها صادرات روزانه ۲ میلیون بشکه نفت محقق می‌شود و درآمد ارزی به ۵۰ میلیارد دلار می‌رسد. همچنین درآمد‌های حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی هم ۱۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود که به همراه درآمد ۲۵ میلیارد دلاری ناشی از صادرات سایر محصولات غیرنفتی، درآمدی بیش از ۹۰ میلیارد دلار را رقم خواهد زد. او با بیان اینکه میزان مصارف ارزی نیز احتمالا به ۷۵ میلیارد دلار خواهد رسید تأکید می‌کند: مبنای تعیین قیمت ۳۷ تا ۴۰ هزارتومانی برای دلار از تداوم وضعیت خروج سرمایه و برهم‌خوردن تعادل در درآمد با تقاضای ارز نشات می‌گیرد؛ بنابراین با توجه به این تناسبات نمی‌توان انتظار داشت کاهش قیمت دلار کمتر از ۲۵ هزار تومان ادامه‌دار شود؛ لذا سقف ۳۸ تا ۴۰ هزار و کف ۲۵ تا ۲۶ هزارتومان پیش‌بینی می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی رامین و تیلا ۵۴ سال پیش با لباس پفی و دسته گل عجیب

عکس/ ژست خنده دار فریدون فرخزاد ۵۲ سال پیش در مراسم عروسی اش با پیش بند و ظرف

عکس/ تیپ اروپایی فوزیه در کنار دختر اول اش ۶۶ سال پیش با لباس عروسکی و کیف دستی

طرح فرش ایرانی بر قامت خودرو‌های لوکس آلمانی

عکس/ چگونگی محاسبه تاثیر مثبت معدل در کنکور

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ حال و هوای واتیکان پس از اعلام خبر درگذشت پاپ فرانسیس

عکس/ نمایی جالب و دیدنی از کارگاه ساخت لوازم راه‌آهن در تهران و دوران قاجار

عکس/ چهره بانمک گوگوش ۷۱ سال پیش در ایام کودکی با چادر و خال بزرگ در صورت

عکس/ وقتی جی دی ونس به هر چیز دست می‌زند نابود می‌شود!

عکس/ حضور پاپ فرانسیس روز گذشته در مراسم عید پاک

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

عکس/ واکنش دستیار پزشکیان به لغو جشنواره کوچه در بوشهر

عکس/ نمایی بی نظیر از خانه اعیانی دختر ناصرالدین شاه و غلام آفریقایی‌اش

اجازه تغییر ساعت رسمی به دولت داده می‌شود؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ رئیس‌جمهور هفته اول اردیبهشت به آذربایجان سفر می‌کند

گزارش بورس امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

چه کسی جانشین رضا درویش در پرسپولیس می‌شود؟

عکس/ پیغام جالب زینب سلیمانی به کارن همایونفر

عکس/ پوشش عجیب درّ شهوار سلطان دختر آخرین خلیفۀ عثمانی ۸۵ سال پیش در کنار همسر هندی‌اش

فیلم/ خاک هرمز ثبت ملی می‌شود؛ نوشدارو پس از مرگ سهراب؟

اینفوگرافی/ ساعت تابستانی در ایران و جهان

فیلم/ تشییع پیکر اکبر اعتماد پدر انرژی هسته‌ای ایران

بدهی فرهاد مجیدی و جواد نکونام به استقلال+ عکس

عکس/ دیدار سوری‌های آمریکا با جولانی

عکس/ منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تامین اجتماعی به ۶۲ سال

عکس/ شکل و شمایل چوپان‌ها ۱۰۰ سال پیش در امامزاده هاشم رشت با پای برهنه

چه کسی جانشین پاپ فرانسیس می شود؟

برگزاری فستیوال کوچه قطعی شد/ بازگشایی در‌های بوشهر به روی موسیقی

شور و نشاط عشایر در کوچ بهاره

عکس/ حضور رهبر انقلاب در سعدیه شیراز ۱۷ سال پیش

عکس/ استایل شیک و آمریکایی بهرام افشاری

راه‌های گزارش خشونت علیه دانش آموزان در مدارس

عکس/ چهره خاص ثریا اسفندیاری ۸۹ سال پیش در آغوش مادر آلمانی اش

بازنشستگی سالانه تا ۳۰۰۰ پرستار در کشور

فیلم/ سفر معاون ترامپ به هند در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا و چین

ماجرای ازدحام مهاجران افغانستانی در پاکستان چیست؟

شیوع گسترده سرخک در همسایگی ایران

بارش شهابی سال در راه آسمان ایران

عکس/ ظاهر باورنکردنی میرزا کوچک خان ۱۲۴ سال پیش در دوران مشروطه

عکس/ پوشش غیر منتظره صبا راد در کنسرت همسرش

تحلیل جالب مجری اینترنشنال از مذاکره ایران و آمریکا

عکس دیده نشده از آزاده نامداری با تیپ ساده در جشن تولد دخترش

واکتش آذری جهرمی به ماجرای فستیوال کوچه

فیلم/ رونمایی از تیزر عاشقانه سریال سووشون

عکس/ پست عاشقانه نسلیهان بازیگر معروف ترک بعد از مادر شدن

فیلم/ دور دوم مذاکرات چرا در رم برگزار شد؟

فیلم/ اعترافات زورگیران خیابان بعثت تهران در صحنه جرم

فیلم/ بقایی: با اعضای برجام درباره روند مسقط مشورت کردیم

پاپ فرانسیس درگذشت

شروع پذیره‌نویسی صندوق اهرمی شاخصی کیان از دوم اردیبهشت

خبر مهم مجلس درباره تعطیلی پنجشنبه‌ها