تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

۲۰ شرکت آرژانتینی برای فعالیت اقتصادی به ایران می‌آیند

رئیس اتاق ایران در دیدار با کاردار جمهوری آرژانتین در تهران، شرایط را برای همکاری دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه آب و کشت‌فرسرزمینی مهیا دانست و بر لزوم توسعه همکاری‌ها تاکید کرد.

اقتصاد ایران

اقتصاد۲۴- خورخه ماریانو جردن، کاردار جمهوری آرژانتین در تهران با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دیدار کرد.

در ابتدای این دیدار، شافعی با اشاره به موقعیت و ظرفیت اقتصادی آرژانتین، گفت: کشور آرژانتین، کشور بزرگ و پهناور است با مجموعه‌ای از تنوع در حوزه کشاورزی و صنعتی که برای بسیاری از کشور‌های دنیا مورد توجه جدی است. مناسبات اقتصادی ایران گرچه در طول چند سال گذشته کاهش یافته، ولی قطع نشده است. البته ما کالا‌هایی از آرژانتین را در بازار ایران داریم که از کشور‌های ثالث وارد می‌شود، ولی در آمار حجم تجارت ایران با آرژانتین محاسبه نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: شرط تعطیل نشدن اصناف در شب عید کرونایی


رئیس اتاق ایران ادامه داد: مثلاً در بازار ایران حبوبات آرژانتین به‌وفور عرضه می‌شود که به‌طور مستقیم از آرژانتین وارد نمی‌شود بلکه از کشور‌های اطراف وارد ایران می‌شود. مشکل حمل‌ونقل مستقیم میان دو کشور از موانع اصلی تجارت است.

شافعی گفت: ما در مورد بعضی از محصولات مثل سویا ظرفیت همکاری خوبی با آرژانتین داریم. از نظر تنوع محصولات هم البته می‌توان کالا‌های دیگر را بررسی کرد؛ امکان همکاری برای دو کشور وجود دارد.

رئیس اتاق ایران اظهار کرد: من خبری را شنیده‌ام، اما در مورد صحت و سقم آن نمی‌توانم اظهارنظر کنم؛ اینکه یک شرکت کشتیرانی آرژانتینی اعلام آمادگی کرده تا خط کشتیرانی‌ای را بین دو کشور فعال کند. این خیلی اتفاق مهمی است و در صورت راه‌اندازی این خط مستقیم، حجم تجارت دو کشور تغییر خواهد کرد.

شافعی تصریح کرد: یکی از مسائلی که توسط تشکل اقتصادی ایران بررسی می‌شود، کشت فراسرزمینی، یعنی استفاده از آب و خاک کشور‌های دیگر مثل آرژانتین است. در این زمینه امکان همکاری خوبی وجود دارد.

به‌گفته رئیس اتاق ایران در آینده احتمالاً شرایط تغییر می‌کند و امکان گسترش مناسبات با کشور‌هایی مثل آرژانتین فراهم می‌شود؛ امیدواریم در این شرایط فعالان اقتصادی دو کشور را به هم متصل کنیم و از این موقعیت برای افزایش مبادلات تجاری استفاده کنیم.

شافعی تصریح کرد: فعالان اقتصادی دو کشور اطلاعات کافی از ظرفیت اقتصادی هم برای همکاری ندارند؛ باید مبادله اطلاعات در این زمینه در اولویت قرار گیرد. اتاق ایران آماده همه‌گونه حمایت برای توسعه روابط اقتصادی در بخش خصوصی است.

در ادامه کاردار آرژانتین در تهران گفته‌های خود را در سه محور مطرح کرد: نکته اول اینکه ظرفیت همکاری بالایی بین دو کشور ایران و آرژانتین وجود دارد. روابط بازرگانی ما پایین است، ولی الان فضایی برای بهبود روابط اقتصادی وجود دارد. شما درباره تبادل دو جانبه اطلاعات هم به درستی اشاره کردید که نیاز به تکمیل شدن هست. به من دستور داده شده که بتوانم شرایط را بهتر کنم؛ برای همین باید از وزارت خارجه تشکر کنم.

او ادامه داد: نکته دوم من درباره همان ظرفیت‌های مورد اشاره شماست؛ آرژانتین ظرفیت بالایی دارد؛ در آرژانتین محصولات زیادی تولید می‌شود، از کشاورزی تا بازرگانی می‌تواند مورد همکاری دو ظرف باشد. جمعیت آرژانتین حدود ۴۵ میلیون نفر است، اما در کشور ظرفیت تولید غذا برای ۵۰۰ میلیون نفر وجود دارد. در شهر‌های مختلف تجارت با کشتی انجام می‌شود.

خورخه ماریانو جردن گفت: نکته سوم این است که بخش بزرگی از وظیفه من، بهبود مناسبات اقتصادی دو کشور است؛ اینکه بتوانم بازار‌های بیشتر و متنوع‌تری برای تجارت عمقی فراهم کنم.

او ادامه داد: همان نکته‌ای که با درایت اشاره کردید این است که نیاز داریم که دانش و اطلاعات خود را در میان دو کشور افزایش دهیم. آرژانتین زمین‌های حاصلخیزی دارد و این ظرفیت کمتر شناخته شده در جهان است. از طرفی در آرژانتین مشابه ایران، بخش مهمی از اقتصاد کشور دانش‌بنیان است؛ در حوزه صنعتی این موضوع اهمیت بالایی دارد. ما اگرچه تجارت بالایی با ایران نداریم، ولی دانش پیچیده و فنی را در حوزه خدمات، بخش کشاورزی و دامپزشکی داریم.

کاردار آرژانتین در تهران تصریح کرد: من تلاش می‌کنم با انجمن و اتحادیه‌های مختلف فعال در حوزه برنج، دانه روغنی و قطعات خودرو، موبایل و فین‌تک در ارتباط باشم، تا زمینه همکاری را با ایران فراهم کنم.

او تاکید کرد: آرژانتین ظرفیت خوبی در حوزه گوشت وجود دارد، ما در این حوزه تجارتی نداریم. من فکر می‌کنم برخی سوءتفاهم‌ها به دلیل نبود اطلاعات کافی از ظرفیت هم‌دیگر است؛ من سعی می‌کنم این مشکلات را برطرف کنم.

به‌گفته کاردار آرژانتین در ایران، سفارت آرژانیتن در ایران با تیم کوچکی کار می‌کند، ولی برای ۲۰۲۲ تلاش می‌کنیم شرکت‌های آرژانتینی به ایران بیایند؛ آن‌ها مدتهاست که با ایران کار نمی‌کنند و می‌توانند دوباره همکاری خود را شروع کنند.

او تاکید کرد: من می‌خواهم ۲۰ شرکت را بین اتاق‌های بازرگانی ایران و آرژانیتن به صورت دوجانبه فعال کنم و می‌خواهم پلی بین بخش‌های تولیدکننده باشم. برای همین سعی می‌کنم در بین این شرکت‌ها تولیدکننده هم باشد. امیدوارم این کار‌ها انجام شود. امیدوارم دفعات زیادی به اتاق بازرگانی ایران بازگردد و همکاری جدی‌ای را در آینده شروع کنیم و من فرد عملگرایی هستم و فقط حرف نمی‌زنم.

بعد از آن شافعی، رئیس اتاق ایران گفت: اهدافی که مطرح شد بسیار جای خوشحالی دارد. اینکه در روابط ایران و آرژانتین مسائل اقتصادی برای شما در اولویت است، برای فعالان اقتصادی دو کشور بسیار مهم است. محصولاتی مانند برنج، دانه روغنی و قطعات خودرویی در ایران بازار مناسبی دارد و این اقلام در حجم بالایی به کشور وارد می‌شود؛ جاذبه‌های آرژانتین می‌تواند فعالان اقتصادی ایران را به آن سمت هدایت کند. مثلاً ما هر سال مقدار قابل توجهی از برزیل گوشت وارد می‌کنیم؛ می‌توانیم با آرژانتین هم این کار را شروع کنیم.

او ادامه داد: ایران در حوزه کشاورزی و دامپروری ظرفیت همکاری دارد؛ در حوزه کشاورزی با خشکسالی‎هایی روبروییم، استفاده از دانش نوین کشاورزی موضوع مورد علاقه ما برای همکاری با کشور‌های دیگر است.

رئیس اتاق ایران تاکید کرد: ایده کار با ۲۰ شرکت آرژانتینی در ایران خیلی خوب است، ما هم می‌توانیم ۲۰ شرکت را در ایران انتخاب کنیم و این همکاری سرآغاز موفقی برای توسعه روابط اقتصادی خواهد بود. ما با علاقمندی آماده استقبال هستیم و هر موقع لازم باشد، برنامه پیشنهادی را بررسی می‌کنیم. منتظر دیدار‌های بعدی با شما هستیم تا با هم ایده کار ۲۰ شرکت را عملیاتی کنیم.

کاردار سفارت آرژانتین در ایران گفت: ما به لحاظ جغرافیایی فاصله زیادی داریم، ولی الان به لحاظ زمانی نزدیک به جام‌جهانی هستیم. مردم عادی و تجار زیادی از این رویداد استقبال می‌کنند و آن فرصت خوبی برای آشنایی تجار با هم خواهد بود.

خورخه ماریانو جردن گفت: قرار است این شرکت‌ها به ایران بیایند که محور اصلی مأموریت من خواهد بود. البته من با وزارت امور خارجه هم در تماس هستم و سعی می‌کنم دیداری با سازمان دامپزشکی ایران داشته باشم و امیدوارم این دیدار کلیدی برای باز کردن بازار گوشت در ایران باشد. امیدوارم برای حل این مسائل فعالانه کمک کنیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات