اقتصاد۲۴- در بخشی از این گزارش آمده:
* آماریهای رسمی نشان میدهد سال ۱۳۹۹ دستکم ۵۰ هزار نفر با درآمدی کمتر از یک دلار در روز و حدود ۷۰ هزار نفر با درآمدی کمتر از دو دلار در روز در ایران توانستهاند زندگی کنند.
* گزارش مرکز آمار ایران میگوید در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۷ هم بیش از ۳۳ هزار نفر با کمتر از یک دلار در روز زندگی کردند.
بیشتر بخوانید:دستور رئیسی درباره جاماندگان از یارانه
* میانگین جمعیت این افراد بین سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود هشت هزار نفر اعلام شده است.
* آمارهای رسمی همچنین میگوید جمعیت کسانی که در سال ۱۳۹۸ با کمتر از دو دلار زندگی کردهاند بیش از ۴۱ هزار نفر بوده که این آمار در سال ۱۳۹۶ کمتر از ۲۳ هزار نفر است.
* نتایج این سریهای زمانی میگوید شمار کسانی که در ایران یک و دو دلار در روز درآمد دارند افزایش یافته و پیشبینی میشود این جمعیت در سال ۱۴۰۱ بیشتر از سال ۱۳۹۹ شده باشد.
* برای تحلیل و تعیین خط فقر به طور معمول دو سطح در نظر گرفته میشود؛ سطحی که زیر آن، فرد به حداقل مواد غذایی لازم هم دسترسی ندارد که آن را «خط فقر مطلق» میگویند و سطحی که فرد علاوه بر حداقل مواد غذایی، به حداقلی از لوازم زندگی هم دسترسی دارد که به طور معمول به آن فقیر به معنای عام * گفته میشود.
* گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد سال ۱۳۹۶ تنها ۱۶ درصد جمعیت ایران در «خط فقر مطلق» بودند، اما این آمار در سال ۱۳۹۷ به ۲۳ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.
* تازهترین آمارها که محمد حسن آصفری، نماینده مجلس اردیبهشت ۱۴۰۱ اعلام کرده هم حکایت از آن دارد ۹ میلیون خانوار در ایران زیر خط فقر قرار گرفتهاند.
* اگر اندازه هر خانواده را سه نفر حساب کنیم، برپایه گفتههای آصفری تعداد افرادی که در ایران زیر خط فقر قرار دارند ۲۷ میلیون نفر خواهد بود، یعنی ۲۰ میلیون نفر کمتر از عددی که مرکز پژوهشهای مجلس در سال ۱۳۹۸ پیشبینی کرده بود.
* این در حالی است که آخرین گزارش وزارت کار ایران در مهر سال ۱۴۰۰ نشان میدهد در سال ۹۹ بیش از یک سوم جمعیت ایران «فقیر مطلق» بودهاند.