تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی خبر داد

افزایش ۸۷ درصدی نرخ لبنیات

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی از افزایش ۸۷.۵ درصدی محصولات لبنی خبر داد و گفت: قیمت شیر خام درب دامداری‌ها از کیلویی ۶ هزار و ۴۰۰ تومان به کیلویی ۱۲ هزار تومان ارتقا پیدا کرد.

افزایش ۸۷ درصدی نرخ لبنیات

اقتصاد۲۴- عضو هیئت مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی گفت: صادرات محصولات لبنی ما محدود به کشور‌های عراق، افغانستان و پاکستان است و از آنجایی‌که این محصولات حدود ۲ برابر افزایش نرخ را تجربه کردند تردید نداشته باشید که این کشور‌ها برای خرید لبنیات با نرخ جدید مقاومت خواهند کرد.

 محمد فربد از افزایش ۸۷.۵ درصدی محصولات لبنی خبر داد و افزود: قیمت شیر خام درب دامداری‌ها از کیلویی ۶ هزار و ۴۰۰ تومان به کیلویی ۱۲ هزار تومان ارتقا پیدا کرد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان یک هفته بعد از اجرای طرح اصلاح نظام یارانه‌ای بازار مصرف را تحلیل کرد، خاطر نشان کرد: شواهد بازار حاکی از این مهم است که مصرف‌کنندگان بخشی از کالا‌های مصرفی خود را با نرخ‌های گذشته خریداری کرده‌اند از این‌رو میزان خرید کاهش پیدا کرد. باید منتظر بمانیم و ببینیم که بازار به کدام سمت هدایت می‌شود، اما به صورت ضمنی می‌توان گفت که در خرداد مصرف لبنیات ۳۰ درصدی کاهش فروش را تجربه خواهیم کرد.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا یارانه‌ها می‌تواند توان مصرف‌کنندگان را برای خرید محصولات لبنی پوشش بدهد؟ گفت: جهت مصرف این یارانه شفاف نیست عددی که به حساب خانوار‌ها واریز می‌شود می‌توان برای خرید هر محصول و کالایی هزینه شود بنابراین این شیوه پرداخت یارانه خالی از اشکال نیست.

فربد تاکید کرد: اگر کالا برگ الکترونیکی مشروط به خرید کالا‌هایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی از آن‌ها حذف شده بشود می‌تواند سرانه مصرف را تاحدودی حفظ کرد.

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه تا زمانی‌که تورم در کشور تک رقمی نشود روند افزایش نرخ‌ها ادامه دارد، خاطر نشان کرد: اگر بنا باشد تورم دو رقمی همچنان ادامه داشته باشد قیمت‌ها متناسب با نرخ تورم همچنان افزایشی می‌شوند از این‌رو امیدواریم که دولت تورم را کنترل کند.

به گفته وی؛ دولت برای مهار تورم باید روابط سیاسی و اقتصادی خود را در دنیا بهبود بخشد.


بیشتر بخوانید: گرانی مواد شوینده هم در راه است؟


این فعال اقتصادی با اشاره به کاهشی شدن روند صادرات محصولات لبنی، تصریح کرد: حدود ۱۰ درصد از تولید داخلی صادر می‌شود. صادرات محصولات لبنی ما محدود به کشور‌های عراق، افغانستان و پاکستان است و از آنجایی‌که این محصولات حدود ۲ برابر افزایش نرخ را تجربه کردند تردید نداشته باشید که این کشور‌ها برای خرید لبنیات با نرخ جدید مقاومت خواهند کرد؛ به عنوان مثال شیر خشک کیلویی ۷۰ هزار تومان در حال حاضر به کیلویی بالای ۱۰۰ هزار تومان رسیده است از این‌رو تا مدتی صادرات با مشکلات جدی مواجه شد مگر اینکه دولت در این زمینه ورود کند و مشوق‌های صادراتی برای کاهش آسیب‌های این صنعت در نظر بگیرد.

فربد با بیان اینکه صنعت لبنیات در ایران مزیت نسبی ندارد، افزود: ایران یکی از کشور‌های واردکننده علوفه محسوب می‌شود پس وقتی علوفه وارد و در اختیار دامداران قرار می‌دهیم به این معناست که هزینه تولید در کشور بالاست و وقتی قیمت بالا برود توان رقابت ما در بازار‌های جهانی کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به نرخ انواع محصولات لبنی، خاطر نشان کرد: شیر نایلونی هزینه زیادی برای بسته‌بندی آن صرف نمی‌شود از این‌رو نرخ آن ۱۵ هزار تومان است. پنیر uf با وزن ۴۰۰ گرم ۳۷ هزار تومان است و قیمت انواع این پنیر‌ها از ۴۲ هزار تومان تجاوز نخواهد کرد.

وی رتبه‌بندی از نرخ انواع شیر‌های موجود در بازار را ارائه داد و افزود: شیر پاستوریزه کمترین نرخ، شیر استرلیزه بیشترین نرخ را دارد و نرخ شیر ESL مابین این دو نرخ است؛ بنابراین مصرف‌کنندگان بنا به توانایی مالی حق انتخاب دارند و می‌توانند شیر مورد نظر را خریداری کنند. قیمت یک لیتر شیر استریل پرچرب ۳۰ هزار تومان و شیر استریل کم چرب ۲۸ هزار تومان است؛ البته نرخ این محصولات ممکن است در برخی شرکت‌ها ۵ درصد بیشتر یا پایین‌تر باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که به چه دلیل نرخ یک محصول در کارخانجات تولیدی متفاوت است؟ افزود: سطح تولید و تکنولوژی در کارخانجات لبنی متفاوت و متغییر است پس بنا به سطوح بهره‌گیری از این فاکتور‌ها در حد ۵ درصد شرکت‌ها محصولات را با نرخ بالاتر یا پایین‌تر تولید و عرضه می‌کنند.

این فعال اقتصادی احتمال واردات کره در سال جاری را صفر درصد دانست و افزود: چربی به میزان کافی در کشور وجود دارد و با توجه به شرایط پیش آمده مقادیری از تولید جذب نمی‌شود و تولیدکنندگان مجبور به تولید شیرخشک و خامه بیشتری هستند این سخن به این معناست که خامه استحصالی درنهایت تبدیل به کره خواهد شد از این نظر واردات کره در سال جاری یا انجام نخواهد شد و اگر صورت بگیرد بسیار ناچیز خواهد بود؛ سال گذشته یک کارخانه اقدام به وارادت کره کرد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/کارت عروسی متفاوت یک زوج ایرانی خبرساز شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۵ خرداد ۱۴۰۴/ فضای احتیاطی در بازار طلا

سناریو‌های حمله نظامی علیه ایران چیست؟/ ایران امروز از هر زمان دیگری قوی‌تر است

حسن کامشاد با شادی و رضایت از انجام رسالتش از این دنیا رفت

پیش بینی قیمت دلار امروز ۵ خرداد ۱۴۰۴/ آرامش قبل از طوفان در بازار دلار

دستگیری داماد قاتل پس از قتل پدر زن در کرمانشاه

کشف حجاب استاندار حلبچه در تهران! + عکس

عکس/واکنش تند علی جنتی به ادعای وزیر ارشاد رئیسی

مادر سنگدل آدم‌کش استخدام کرد

عکس/امین حیایی در کنسرت اشوان

خبر تازه و مهم عراقچی درباره مذاکرات

ادارات و مدارس این استان فردا تعطیل شد

عکس/مادر ۳۵ ساله ایرانی دهمین فرزندش را به دنیا آورد!

پیغام خبرساز مشاور رهبر انقلاب درباره واشنگتن

عکس/دورهمی بازیگران پایتخت در یک مهمانی خصوصی

دعوای مرگبار داماد و برادرزن بر سر ۲۰ میلیون تومان

این جمله قالیباف آذری‌جهرمی را عصبانی کرد

هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد

خروج ۲۷۰ هزار نفر اتباع از تهران

سخنگوی هواپیمایی: پول سفر خانم وزیر از حقوقش کسر می‌شود

پزشکیان سه‌شنبه به عمان می‌رود

جولان هوای بسیار ناسالم در این مناطق ایران

عکس/تیپ جذاب خانم بازیگر سریال گردن‌زنی در شیراز

کاردار فرانسه به وزارت امور خارجه احضار شد

این قاتل روزانه جان ۱۷۵ ایرانی را می‌گیرد

۱۰ انتصاب جدید با حکم مسعود پزشکیان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آب این مناطق تهران ۱۴ ساعت قطع می‌شود

عکس/پیام معنادار پسر اسطوره سینما برای بازیگر اوشین

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴

پوتین از حمله پهپادی اوکراین جان سالم به در برد

اطلاعیه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص واگذاری دو خودروساز

۱۳۰۰ زائر به هزینه پادشاه سعودی حاجی می‌شوند

هشدار درباره مصرف قرص‌های شب امتحانی!

کرمان موتور؛ ترجمان اهلیت در صنعت خودرو/ کار را به اهل آن بسپارید

اینفوگرافی/ افتخارات فیلم‌های ایرانی در جشنواره کن

فیلم/ طعنه المیرا شریفی مقدم به پزشک نما‌های فضای مجازی

گوجه سبز برای این افراد ضرر دارد

فوت ۷ دانشجوی علوم پزشکی بر اثر خودکشی در سال گذشته

قیمت سکه از مرز سرنوشت ساز عبور کرد

عکس آتلیه‌ای عروس ایرانی ۱۲۰ سال پیش در دوران قاجار با تور و گردنبند اعیانی

اینفوگرافی/ سهم هر ایرانی از درآمد‌های نفتی و مالیاتی چقدر است؟

عکس/ خداحافظی مسعود جوما از هواداران استقلال

عکس/ حسین فهمیده ۶۴ سال پیش در کودکی و کنار برادرش داوود

خشک شدن مهمترین منبع آب شرب مشهد توسط طالبان

عکس/ تشکر مجتبی جباری از هواداران استقلال

پدیده جذاب استقلال را بشناسید

عکس/ بیلیارد بازی کردن بازیگر جنجالی شام ایرانی

شهریه مدارس غیردولتی در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟