تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱

ساختمان‌های ناایمن، بمب‌های ساعتی تهران

هفت روز گذشته از آن ظهری که صدای هولناک ریزش متروپل همه شهر را پر کرد، از آن روز دیگر صدای سنج و دمام قطع نشده است. در این روز‌ها روی بیلبورد‌های سطح شهر تهران خبری از همدردی با مردم آبادان نبود؛ اما روز گذشته روی بیلبورد‌های تبلیغاتی، «آبادان تسلیت» نقش می‌بندد.

ساختمان‌ های نا ایمن

اقتصاد۲۴- فضای شورای شهر تهران هم متأثر از ریزش ساختمان متروپل بود. اعضای شورای شهر تهران نگران ساختمان‌های ناایمن شهر تهران هستند و تأکید دارند باید لیست این ساختمان‌ها منتشر شود. لیستی که بیش از هفت ماه است اعضای شورای شهر تهران تأکید دارند که باید از سوی شهرداری منتشر شود. در نامه مشترک رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی و رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران یک هفته به شهرداری وقت داده شده که این لیست در سامانه شفافیت قرار بگیرد.

شورای شهر تهران با هشدار‌های مهدی چمران آغاز می‌شود و او با اشاره به اعزام تیم ۵۰نفره از شهرداری تهران به آبادان می‌گوید: باید از این حوادث درس عبرت بگیریم. ساختمان‌های ناپایداری در تهران وجود دارد که توسط سازمان آتش‌نشانی احصا و اخطار لازم داده شده، اما زندگی در این ساختمان‌ها ادامه دارد و خدا نکند که زندگی در این ساختمان‌ها قطع شود، چون حوادثی مثل حادثه آبادان دردناک است.

به گفته چمران وقتی نقشه ساختمان را تغییر می‌دهیم و بارگذاری بیشتری داریم، دیگر ساختمان اصلی نخواهد بود. کار یک بار انجام می‌شود و ضربه‌ای می‌زند که ده‌ها سال تأثیر نامطلوب خود را خواهد گذاشت.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ما در دوره سوم مصوبه‌ای داشتیم که اصولا اضافه بنا بر اساس آن ممنوع بود، می‌گوید: استدلال این بود که حتی اگر براساس محاسبات فنی پایداری داشته باشد، این محاسبات ثابت نیست و آیتم‌ها و ضرایب جدیدی به آن اضافه می‌شود. سازندگان این میزان اصرار بر اضافه طبقات نداشته باشند. شورا چنین مواردی را نمی‌پسندد و حتی جلوی اضافه بنا خواهد ایستاد.


بیشتر بخوانید: اسامی مالکان ساختمان‌های پرخطر تهران منتشر می‌شود


چمران بنای پاساژ علاء‌الدین را یادآوری می‌کند که اضافه طبقات تخریب شد و می‌گوید: برخی از سازندگان از خیرین هستند و از آن‌ها می‌خواهیم یک بار هم که شده اضافه طبقه نداشته باشند و بلای جان مردم نشوند. با این داغی که بر دل مردم نشسته اجازه نمی‌دهند دیگر چنین اقداماتی انجام شود. سازندگان هر آنچه محاسبه شده بسازند. وصله‌پینه‌کردن فونداسیون عملیاتی نیست.

قدرت‌اله محمدی، سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هم به صحن شورای شهر تهران آمده بود تا گزارشی از متروپل آبادان بدهد.

سخنان او روی تصاویری از عملیات امدادرسانی در آبادان است. او می‌گوید: ۱۶ واحد تجاری در طبقه همکف و دفتر صاحب ملک و چند ملک اداری عملیاتی شده بود و خوشبختانه هنوز به بهره‌برداری نرسیده بود و اگر افتتاح می‌شد فاجعه انسانی بزرگی رخ می‌داد. مشکل بزرگ برای امدادرسانی این بود که بخشی از سازه باقی مانده و کامل تخریب نشده که سرعت در آواربرداری را دچار مشکل کرده است. به‌واسطه چند دوربین در ساختمان‌های اطراف، تمام حرکات در سازه‌ها رصد می‌شود.

وی اضافه می‌کند: سوداگران و تاجران مرگ عنوانی است که باید برای سازندگان ساختمان‌های پرخطر به کار گرفت. حتما لیستی از ساختمان‌های پرخطر منتشر می‌شود و هیچ ترسی در این زمینه نداریم. با جان مردم معامله نمی‌کنیم. هنر این است که اجازه ندهیم چنین اتفاقی بیفتد و پیشگیری کنیم. روزانه تعداد زیادی از مردم به چنین ساختمان‌هایی مراجعه می‌کنند و باید اقدامات لازم انجام شود.

جلال بهرامی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران هم دراین‌باره می‌گوید: انتشار لیست ۱۲۹ ساختمان پرخطر جزء تأکیداتی بوده که به آتش‌نشانی اعلام شده است؛ اما پس از اظهار آمادگی شهرداری برای انتشار این لیست، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران می‌گوید انتشار این لیست چه مشکلی را حل می‌کند. در این زمینه دیگر دستگاه‌ها از جمله قوه قضائیه نیز باید وارد عمل شوند و همه باید کنار هم باشند.

مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا، تأکید می‌کند که این ۱۲۹ ساختمان را بر اساس اهمیت و حضور شهروندان در اولویت کار خود قرار دهید.

او برای چندمین بار در صحن شورا خواستار انتشار لیست ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر تهران می‌شود و می‌گوید: این از حقوق اولیه شهروندان تهران است که اگر مالکی انگیزه ایمن‌سازی ساختمان خود را ندارد، نسبت به بی‌تفاوتی او واکنش نشان دهند.

مهدی چمران نیز در ادامه سخنان عباسی می‌گوید: این ۱۲۹ ساختمان یکی از مسائلی است که باید در کارگروه مشترک شهرداری با قوه قضائیه، نیروی انتظامی و وزارت کار و رفاه اجتماعی مطرح شود، چراکه شهرداری یا آتش نشانی به‌تن‌هایی توان رسیدگی به این موضوع را ندارند.

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، اطلاعات تازه‌ای درباره ۱۲۹ ساختمان ناایمن می‌دهد. او بیان اینکه به مالکان ۱۲۹ ساختمان پرخطر اخطار داده شده است، می‌گوید: هفته‌ای مالکان سه ساختمان به قوه قضائیه دعوت می‌شوند و اخطاریه دریافت می‌کنند و مهلتی برای ایمن‌سازی ساختمان به آن‌ها داده می‌شود که در صورت عدم اقدام در مرحله اول آب و برق قطع می‌شود و در مرحله بعدی پلمب می‌شوند. باید سرعت این اقدام بیشتر شود تا ظرف شش ماه این ساختمان‌ها رفع خطر شود تا به سمت ساختمان‌های میان‌خطر برویم.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز تأکید می‌کند: اولویت ما با ساختمان‌های پرخطرتر است. باید ببینیم شکاتی از سوی شهرداری درباره این ساختمان‌ها صورت گرفته که دادستانی پیگیری کند؟ اگر صرفا رونوشت برای دادستانی باشد، مبدأ عملیات برای دادستانی نخواهد بود.

ناصر امانی هم حادثه متروپل را زنگ هشدار جدی به مدیریت شهری تهران و شورا و شهرداری می‌داند که برابر گزارش‌ها حداقل ۱۳۰ ساختمان پرخطر در مناطق مختلف آن وجود دارد که همگی بالقوه استعداد تبدیل‌شدن به یک متروپل دیگر را دارند.

اینکه گفته شود بیش از پنج هزار اخطار کتبی به مالکان یا بهره‌برداران این ساختمان‌ها ابلاغ شده، مشکلی را حل نمی‌کند و باید از این ساختمان‌ها برابر مقررات ایمنی ساختمان‌ها به‌طور‌کامل رفع خطر شوند و این موضوع میسر نمی‌شود، مگر همه متولیان موضوع یعنی مدیریت شهری، نظام مهندسی، قوه قضائیه، فراجا، مالکان یا بهره‌برداران و نهاد‌های خیریه و حمایت‌کننده اراده و تصمیم جدی بگیرند و پای کار بیایند و بایستند.

امانی تأکید می‌کند: حادثه متروپل آبادان به این دلیل اتفاق افتاد که به پیشنهاد‌های این گزارش علمی و جامع هیچ‌کس عمل نکرد. به‌جرئت می‌گویم ۹۰ درصد پیشنهاد‌هایی که در گزارش آن هیئت مطرح شد، به ورطه فراموشی سپرده شد. عنوان هیئت بررسی‌کننده، هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو بود. حادثه در تهران رخ داده بود، اما به یک گزارش ملی تبدیل شد. در حادثه متروپل آبادان هم مطمئن باشید، اگر بخواهد محلی بررسی شود و نهاد‌هایی که در این حادثه دخالت داشتند بخواهند گزارش دهند باز همین خواهد شد. ما به یک گزارش ملی نیاز داریم، چون اولا نیاز به اجماع‌سازی داریم؛ ولی هرکس از ظن خود شد یار من و هرکس درمورد علت این حادثه موضوعی را مطرح می‌کند.

امانی هم خواستار انتشار لیست ۱۳۰ ساختمان بلندمرتبه تهران که پرخطر هستند و هر لحظه ممکن است به سرنوشت پلاسکو یا متروپل دچار شوند، شد تا مردم در جریان قرار بگیرند و هیچ قضاوتی نکنیم درباره اینکه مردم بروند یا نروند. در جاده هم که حرکت می‌کنیم تابلوی خطر می‌بینیم. باید این کار را برای مردم شهر تهران که بیش از ۱۲ میلیون نفر هستند انجام دهیم و تابلوی ایجاد خطر نصب کنیم که مردم بدانند فلان ساختمان پرخطر است و خودشان تصمیم بگیرند که وارد ساختمان بشوند یا نشوند.

روز گذشته وزیر کشور هم در بخش‌نامه‌ای خطاب به استانداران سراسر کشور، بر لزوم رعایت مقررات ملی ساختمان، ضوابط شهرسازی، ایمنی و اصول فنی و کنترل ساخت‌وساز‌ها تأکید کرد و از آن‌ها خواست با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، ضمن برخورد با تخلفات ساختمانی، از بهره‌برداری ساختمان‌های ناایمن جلوگیری کنند.

روز گذشته تنها شورای شهر تهران به موضوع ۱۲۹ ساختمان واکنش نشان نداد، در پی سخنان نماینده سازمان آتش‌نشانی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، صالحی دادستان تهران اعلام می‌کند: دادستانی تهران رسما اعلام می‌کند که از نظر این دادستانی هیچ‌گونه محدودیتی برای اعلام اسامی و اطلاعات ساختمان‌ها و اماکن ناایمن و خطرناک تهران که از آن به ساختمان بحرانی تعبیر شده است؛ وجود ندارد و این دادستانی همواره پیگیر وظایف قانونی دستگاه‌های مسئول در این رابطه بوده است.

همچنین معاون دادستان تهران با تأکید بر اینکه دادستانی تهران از اوایل سال گذشته مرتب اقدامات قانونی مربوط به ساختمان‌های ناایمن را از سازمان آتش‌نشانی و سایر ادارات و دستگاه‌های مسئول مطالبه کرده است، می‌گوید: به دستور دادستان تهران و با پیگیری معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادستانی، فقط در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰ مورد مکاتبه و دستور قضائی از نواحی ۳۲ گانه دادسرای عمومی و انقلاب تهران به شهرداران مناطق تهران درباره ساختمان‌های ناایمن ارسال و صادر شده است.

مرتضی تورک در ادامه ضمن تشریح پیگیری‌های دادستانی تهران درباره ساماندهی و ارتقای ایمنی برخی از اماکن مهم تهران می‌گوید: با توجه به تأکیدات دادستان تهران در زمینه حفظ حقوق عامه از سال گذشته موضوع ارتقای ایمنی ساختمان‌های خطرساز با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفته و جلسات متعددی با دعوت از نمایندگان سازمان‌های مسئول در دادسرای عمومی و انقلاب تهران برای رسیدگی به وضعیت ساختمان علاءالدین، بازار گل و گیاه تهران، بیمارستان فیاض‌بخش و چندین ساختمان دیگر برگزار شده است.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/ذوق بهاره افشاری برای زوج محبوب این روز‌ها

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

حقابهٔ ایران از افغانستان به «شوره‌زار» رفت؛ طالبان بند کمال‌خان را اصلاح نکرد

پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عرضه ۱۵۰۰ کیلو زعفران در بورس کالا

پشت پرده ماجرای دختر متروی تجریش و گشت ارشاد+ فیلم

فیلم/توضیحات سخنگوی دولت درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور

تداوم کاهش نرخ تورم سالانه در فروردین ماه

فیلم/ جنبش دانشجویان سیدنی در اعتراض به نسل کشی غزه

ادعای عجیب معاون رئیسی درباره شیرخوارگاه‌ها و زنان سرپرست خانوار!

فیلم/مردم ایران چقدر پول صدقه می‌دهند؟

پشت پرده عجیب آگهی‌های فروش مسکن ارزان

اینفوگرافی/ نظر مردم درباره تعطیلی پنجشنبه

خبر جدید درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

تکلیف حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنجشنبه چیست؟

مالک جدید استقلال شاخ مجازی شد+ عکس

شکایت پلیس فراجا از دروازه بان استقلال

قیمت خرید مسکن در امامزاده حسن و منطقه ۱۷ تهران + جدول

حمایت ویژه اژه‌ای از طرح حجاب فراجا

فیلم/ واکنش وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس

بخش املاک دیوار و شیپور مسدود می‌شود؟

قیمت رهن مسکن در آذری و حوالی + جدول

فیلم/ صحبت‌های قالیباف درباره تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو

پاسخ همایون اسعدیان به مدیر عامل نماوا+ فیلم

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

خانه‌های ۲ تا ۳ میلیاردتومانی پایتخت کجا هستند؟ + جدول

اعلام جزئیات بیماری ترانه علیدوستی

جنجالی که مدیر عامل نماوا به پا کرد + فیلم

فیلم/هوای کشور تا آخر هفته بارانی است

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی چیست؟

بیت کوین رکورد زد

فیلم/تجمع اعتراضی برای مقابله با بی‌حجابی در پایتخت

آغاز بیستمین حراج شمش طلا

دورخیز اصولگرایان برای رقابت در دور دوم انتخابات

واحد خیریه مصاف و ارتباطاتش/ پشت پرده تامین مالی موسسه «مصاف ایرانیان» متعلق به علی‌اکبر رائفی‌پور

سقوط انس جهانی طلا به پایین‌ترین نرخ یک هفته اخیر

فیلم/ وعده های خاندوزی پیش از وزیر شدن!

ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار نور چیست؟

سیستان و بلوچستان همچنان تشنه ماند/ میلیارد‌ها متر مکعب آب بارندگی اسفند و فروردین به دریا ریخت

خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی

فیلم/حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان

جنجالِ نمایش یک زندگینامه؛ آیا اکران مست عشق شمس و مولانا ختم به خیر خواهد شد؟

حذف کودکان مهاجر از سازوکار درمان

عکس/ شعری که رهبر انقلاب برای عملیات وعده صادق خواند + دستخط

ماجرای خرید جت شخصی در ایران

قیمت نفت افزایش یافت

نظام سه نرخی ارز به نفع بازار آزاد خواهد شکست

فیلم/خاطره بامزه جواد کاظمیان از دیدار با یک خواننده لس‌آنجلسی

موافقت دولت برای افزایش قیمت خودرو

پیش بینی قیمت سکه امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جزییات جدید از پرونده مرگ زهره فکورصبور!

رشد قیمت دلار دست‌پخت سیاست‌های اقتصادی دولت است!