تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
جلال رشیدی کوچی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

تعرفه بالا برای خودرو‌های اقتصادی وارداتی خیانت در حق ملت است / تنظیم صحیح آئین‌نامه واردات خودور سد انحصار را ترک می‌دهد

جلال رشیدی‌کوچی گفت: آئین‌نامه واردات خودرو در اختیار وزارت صمت است و متاسفانه طوری محرمانه در حال بررسی و تنظیم آن هستند که گویا می‌خواهند درباره سانتریفیوژ‌های نسل ۱۲ و ۱۳ صحبت کنند، در حالی که مردم باید در جریان روند کار باشند.

تعرفه بالا برای خودرو‌های اقتصادی وارداتی خیانت در حق ملت است / تنظیم صحیح آئین‌نامه واردات خودور سد انحصار را ترک می‌دهد

اقتصاد۲۴- سال‌هاست که انحصار خودرو در ایران باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده‌ای برای خریداران و مصرف‌کنندگان این کالای مصرفی شده و آن را تبدیل به یک کالای سرمایه‌ای در کشور کرده است؛ مشکلاتی از قبیل کیفیت پایین خودرو‌ها تا هزینه‌های بسیار بالای تمام‌شده یک خودرو، گواه این موضوع است.

مدت‌های مدیدی است که کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه به شکستن انحصار خودرو از طریق واردات آن تاکید دارند و معتقد هستند با این کار، خودروساز‌های داخلی، رقیب پیدا می‌کنند و همین رقابت باعث بالا رفتن کیفیت خودرو‌ها و کاهش قیمت‌ها می‌شود، اما همچنان در بحث واردات خودرو، شبهاتی وجود دارد که مردم را نگران کرده است.

جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مرودشت در مجلس یازدهم در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: از دیدگاه بنده تا زمانی که برای هر کالایی، انحصار وجود داشته باشد و خیال تولیدکننده از عدم‌داشتن رقیب، راحت و مطمئن باشد که مردم مجبور هستند از تولیدات آن‌ها حتی با کیفیت پایین استفاده کنند، تولیدات مثل خودرو‌های داخلی با کیفیت پایین روانه بازار می‌شود.

وی افزود: خودروساز‌های ما تقریباً مطمئن هستند به دلیل حمایت‌های بی‌جایی که از آن‌ها می‌شود، هیچ رقیبی برایشان وجود ندارد و به صورت انحصاری خودرو تولید می‌کنند و می‌دانند تقاضا برای همین خودرو‌های بی‌کیفیت هم، فوق‌العاده زیاد است؛ بنابراین به هیچ عنوان انگیزه‌ای ندارند که کیفیت را ارتقاء دهند یا محصولات جدیدی با تکنولوژی روز دنیا تولید کنند. این یک مسئله ثابت شده در علم صنت و تولید است که تا وقتی انحصار وجود داشته باشد، رقابت وجود ندارد.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور تصریح کرد: یکی از اقدامات مجلس در خصوص رفع این انحصار، واردات خودرو بود که اگر آئین‌نامه آن به درستی تنظیم شود و دولت نیز کار را به درستی جلو ببرد و با تعرفه مناسب برای خودرو‌های لوکس بتواند بازار خودرو‌های اقتصادی را هدف قرار دهد، قطعاً ایجاد یک رقابت و یک ترک در سد انحصار خودرو که به اطراف خودروساز‌ها کشیده شده، به وجود می‌آید.

وی با اشاره به آئین‌نامه مذکور گفت: آئین‌نامه واردات خودرو در اختیار وزارت صمت است و متاسفانه طوری محرمانه در حال بررسی و تنظیم آن هستند که گویا می‌خواهند درباره سانتریفیوژ‌های نسل ۱۲ و ۱۳ صحبت کنند، در حالی که مردم باید در جریان روند کار باشند. ما در این خصوص نگران هستیم و نگرانی و انتقاد خود از این کار را به وزیر صمت گفته‌ایم که این آئین‌نامه به شکلی تنظیم نشود که خدایی نکرده مجدد به نفع خودروساز‌های داخلی باشد، در حالی که رهبری بار‌ها درباره کیفیت خودرو‌ها تذکرات جدی داده‌اند.

رشیدی‌کوچی اظهار داشت: هنوز بعد از گذشت یک ماه و چند روز از تصویب واردات خودرو، از این آئین‌نامه خبری از آن نیست و مشخص نیست چه اتفاقی در حال رخ دادن است. خبر‌های ضد و نقیض و غیرکارشناسی نیز از آن به گوش می‌رسد که ما نمی‌توانیم آن‌ها را رد یا تایید کنیم که جای نگرانی دارد. به عنوان نمونه آخرین خبری که شنیدم که البته فقط نقل و قول است و آن را تایید را رد نمی‌کنم در خصوص تعرفه‌ها است. این‌طور گفته شده که قرار است تعرفه خودرو‌های وارداتی بین ۳۰ الی ۹۵ درصد متغیر باشد.

عضو مجمع نمایندگان استان فارس گفت: اگر این‌طور باشد چه توجیحی دارد برای یک خودوری ۱۰ هزار دلاری، ۳۰ درصد تعرفه تعیین شود که یک خودروی ۳۰۰ میلیونی تبدیل به ۷۰۰ میلیونی شود. این مسائل نگران‌کننده است و ما بایستی به سمت شکستن انحصار خودرو برویم و خودرو را از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه مجلس در خصوص بحث کیفیت خودروها، بر ابزار‌های نظارتی تاکید داشته، اظهار کرد: به عنوان نمونه، کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور درخصوص کیفیت خودرو‌ها و آمار بالای کشته‌های تصادفات، یک‌سری سلسله جلسات را هماهنگ کرده و قطعاً مطالبه‌گر خواهیم بود. بنده نیز راجع به این موضوع از کمیسیون اصل ۹۰ پیگیری‌هایی انجام داده‌ام و در بُعد نظارتی ورود پیدا کرده‌ایم.

رشیدی‌کوچی یادآور شد: آنچه مسلم است و تاکید می‌کنم این است، مادامی که این انحصار وجود داشته باشد که متاسفانه به شکل عجیبی از طرف دولتی‌ها ایجاد شده، اگر به دنبال راه‌حل‌های دیگری بگردیم، کارمان بیهوده است. نگاه ما در مجلس به این شکل است که دولت موظف است شرایط خرید خودرو را برای همه آحاد جامعه فراهم کند. به عبارتی، دولت سبدی از خودرو‌های وارداتی را تعیین کند که هر کسی با هر توانایی بتواند خریداری کند.

نماینده مرودشت در ادامه بیان کرد: به عنوان نمونه به فردی که خواهان خرید خودروی لوکس و گران‌قیمت وارداتی است، حق نداریم بگوییم این امکان وجود ندارد و محدودیت ایجاد کنیم؛ بنابراین دولت باید با تعرفه‌ای آن را کنترل کند و خودرو را با تعرفه‌ای مناسب در اختیار خریدار قرار دهد. موازی این اقدام برای خریداران با درآمد کم است که دولت باید خودروی وارداتی اقتصادی که مثلاً حدود ۱۰ هزار دلار قیمت دارد را با تعرفه کم بین چهار الی پنج درصد برای کمک به این قشر در نظر بگیرد.

این عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور گفت: خودرو‌های ۱۰ الی ۱۵ هزار دلاری در دنیا، خودرو‌های کاملاً اقتصادی شناخته می‌شوند که اگر آن را با تعرفه‌های حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد و عوارض، مالیات، گمرک، هزینه پلاک‌گذاری و حمل و نقل بخواهیم در اختیار مردم قرار دهیم، قیمت آن حدود ۴۰ هزار دلار می‌شود که مشخص است با این روش، انحصار از خودروساز داخلی ما خارج نمی‌شود.

وی افزود: همین اتفاق در حال حاضر درباره خودرو‌های چینی که در داخل کشور مونتاژ می‌شوند، رخ می‌دهد. به عنوان نمونه، خودروی ۱۵ هزار دلاری بعد از اینکه در کشور ما مونتاژ می‌شود، با احتساب هزینه‌های جانبی با قیمت ۳۰ الی ۴۰ هزار دلاری به مردم فروخته می‌شود که به این مسئله ایراد اساسی وارد است. اگر قیمت یک خودروی ۱۵ هزار دلاری را با دلار ۳۰ هزار تومانی هم محاسبه کنیم حدود ۴۵۰ میلیون تومان می‌شود که در رده قیمتی خودرو‌های سمند و پژو پارس قرار می‌گیرد، در حالی که این خودرو حدود یک میلیارد و ۸۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شود که این خیانت در حق ملت است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات