گوجه سبز یا همان آلوچه که میوه نارس درخت آلو است و طعم ترش و رنگ سبزی دارد. گوجه سبز از میوه های نوبرانه فصل بهار است که در اواسط بهار تا اوایل تابستان یافت میشود. این میوه پرطرفدار بیش از 2000 سال قدمت دارد که در آب و هوای معتدل بهتر رشد میکند. این میوه نوبرانه بهاری خواص بسیار زیادی برای بدن دارد و سرشار از ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، فیبر، کربوهیدرات، آهن و ... است، برای اطلاع از خواص و مضرات خوردن گوجه سبز با ما تا انتها همراه باشید.
در این بخش چند مورد از خواص گوجه سبز را برای شما به اشتراک میگذاریم:
سلامت روده ها: فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود عملکرد سریع روده ها کمک میکند. این میوه در درمان کرم های روده بسیار موثر است.
تقویت سیستم ایمنی بدن: گوجه سبز به دلیل داشتن ویتامین C به بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. به همین دلیل در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثر است.
سلامت دهان و دندان: یکی دیگر از خواص گوجه سبز این است که میتواند به سلامت دهان و دندان زمانی که خام مصرف میشود کمک کند. این میوه اگر در رژیم غذایی صحیح قرار بگیرد، این توانایی را دارد که علاوهبر تقویت دندان ها به کاهش درد و خونریزی های لثه کمک کند.
لاغری و کاهش وزن: گوجه سبز سرشار از فلاونوئید، اسیدهای چرب و ترکیبات آنتی اکسیدان است که باعث بهبود متابولیسم بدن میشود، به همین دلیل به کاهش وزن، لاغری و تسکین مشکلات هضم کمک میکند.
درمان کم خونی: این میوه سرشار ار ویتامین c و آهن است به همین دلیل گوجه سبز این قابلیت را دارد که کم خونی ناشی از فقر آهن را درمان کند.
سلامت دستگاه گوارش: این میوه به دلیل داشتن درصد بالایی از فیبر، میتواند یک منبع غذایی عالی و مناسب برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش باشد. علاوهبر این مصرف گوجه سبز به بهبود هضم آسانتر غذا و کاهش نفخ معده کمک میکند.
پاکسازی بدن و درمان کبد چرب: این میوه دارای ترکیباتی به نام بنزوئیک اسید است که به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی قوی به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک میکند. یکی از مهمترین خواص خوردن گوجه سبز درمان کبد چرب است.
خواص گوجه سبز در بارداری: گوجه سبز خواص بسیار زیادی برای زنان باردار و جنین دارد. برخی از این خواص ها شامل: جلوگیری از خونریزی و سقط جنین، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش اشتهای مادر، پیشگیری از لخته شدن خون، جلوگیری از بروز نقص فیزیکی جنین، افزایش سلامت چشم و ... میباشد.
در این بخش میخواهیم شما را از مضرات خوردن گوجه سبز آگاه کنیم:
در گوجه سبز مقدار زیادی اگزالات وجود دارد که باعث تجمع در کلیه و تولید سنگ های ادراری میشود. مخصوصا افرادی که سابقه سنگ کلیه از نوع اگزالات دارند باید در مصرف گوجه سبز دقت کنند و در مصرف آن زیاده روی نکنند.
به همین دلیل بهتر است، هنگام مصرف این میوه کمی آب میل کنید تا اگزالات موجود در گوجه سبز دفع شود و از ایجاد سنگ های مجاری ادراری جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: خوردن گوجه سبز برای این افراد ممنوع
زیاده روی در مصرف گوجه سبز میتواند باعث فرسایش مینای دندان ها شود. این میوه به دلیل طعم ترشی که دارد، ممکن است منجر به فرسایش دندان ها شود.
چون گوجه سبز خاصیت اسیدی دارد، به همین دلیل نباید بلافاصله پس از مصرف آن مسواک بزنید؛ مسواک زدن بلافاصله پس از خوردن گوجه سبز باعث پوسیدگی دندان ها میشود.
گوجه سبز طبع سردی دارد، اگر طبع بدن شما سرد است، حتما گوجه سبز را با گیاهان و سبزیجاتی که دارای طبع گرمی هستند، مانند: گلپر و نعناع میل کنید. چون اگر این میوه را با گلپر یا نعناع مصرف کنید، طبع سرد آن شما را اذیت نمیکند و برایتان نفاخ نخواهد بود.
یکی از نکاتی که باید هنگام مصرف گوجه سبز به آن دقت کنید، این است که سعی کنید تا حد امکان از خوردن گوجه سبز نارس و کال خودداری کنید و به جای آن گوجه سبزهای رسیده و درشت را میل کنید.
چون از سمی که هنگام سم پاشی استفاده کردند، با رسیده شدن این میوه ها عمر سم هم به پایان میرسد. علاوهبر این مصرف گوجه سبز رسیده به جای گوجه سبز کال و نارس برای بدن نفخ، کرامپ های شکمی و سوء هاضمه نمیآورد.
در این مقاله خواص و مضرات خوردن گوجه سبز را در اختیار شما قرار دادیم؛ امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید از خواص و مضرات آن آگاهی پیدا کنید و از خواص این میوه نوبرانه بهرهمند شوید.