تاریخ انتشار: ۲۱:۰۳ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

ضرغامی: ۲ میلیون خرج «سلام فرمانده» کردند و جهانی شد

ارتباط مستقیم مدیران با مردم و پای درددل آن‌ها نشستن بهترین بازخورد برای در جریان قرار گرفتن نتیجه ماموریت‌ها است. باید از هجمه مردم معترض لذت ببرید و از مشکلات آن‌ها آگاه شوید.

ضرغامی

اقتصاد۲۴- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌گوید که «برای انجام کار‌های ماندگار نیازی به بودجه نیست. اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنگرود برای سرود «سلام فرمانده» دو میلیون تومان هزینه کرد که باعث جهانی شدن آن شد.»

به‌گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی؛ چهارمین نشست سراسری افق تحول با محوریت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی با حضور سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاونان و مدیران کل استانی و ستادی صبح سه‌شنبه ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱ در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد.

ضرغامی در ابتدای این نشست با خیرمقدم به حاضران، بیان کرد: هدف از برگزاری دوره‌ای این جلسات این است که تمام مدیران و بازیگران اصلی وزارتخانه در تمام بخش‌ها در جریان راهبرد‌های اصلی، شیوه‌های اجرا و ادغام وزارتخانه قرار بگیرند.

او ماموریت‌های وزارتخانه را ملی، حساس و تاریخی دانست و افزود: شعار هفته صنایع‌دستی امسال ما به خوبی انتخاب شده است. تقاضا دارم در تمام جلسات، صحبت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها این چهار واژه راهبردی را در نظر بگیرید.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: اشکالاتی اساسی در صنایع‌دستی داریم که موجب شده این حوزه رونق نگیرد. بخش بزرگی از هنرمندان صنایع‌دستی جزو فرودستان اقتصادی هستند و زندگی سختی را می‌گذرانند. این مشکلات باید رفع شود تا صنایع‌دستی رونق بگیرد و در نتیجه مسئله آموزش، بیمه و … رفع می‌شود.

او گفت: از ۴۶۰ رشته صنایع‌دستی که در دنیا وجود دارد، ما در ۲۹۹ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. بخشی از این صنایع‌دستی ویژه ایران است. ما جزو سرآمد‌های صنایع‌دستی در دنیا هستیم و می‌توان گفت اولین کشور دنیا به لحاظ تنوع هستیم. از ۲۹۹ رشته، اعطای مجوز‌های ۲۶۶ رشته را ثبت‌محور اعلام کردیم و در اختیار استان‌ها قرار دادیم. در جلسه تفویض اختیار وزارتخانه ما در این حوزه در دولت پیشگام بودیم.

ضرغامی ادامه داد: در رسانه‌ها به اشتباه موضوعاتی مطرح شد که صنایع‌دستی در حوزه ثبت‌محور کردن مجوز‌ها عقب است. یک بخش آن مشکل وزارت اقتصاد بود که سامانه‌های دیجیتال آن فعال نبود و فرصت دوماهه گرفتند که رو به اتمام است، اما هنوز برطرف نشده است. آقای رئیسی به وزیر اقتصاد تذکر دادند تا با کمک وزیر ارتباطات این مشکل را برطرف کنند. یک بخش دیگر هم به برخی از رشته‌های صنایع‌دستی برمی‌گردد که باید استاندارد‌های خاصی را برای ثبت مجوز رعایت می‌کردند. ما در این حوزه سخت‌گیری کردیم تا ایمنی مردم حفظ شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: معتقدم ۲۶۶ رشته ثبت‌محور است و مردم نیازی به پشت در ماندن برای صدور مجوز ندارند. الان نیازی نیست کسی مجوز بگیرد. هر کسی مغازه و فروشگاهی دارد، می‌تواند صنایع‌دستی را بفروشد یا نمایشگاه برگزار کند. البته این مسئله اشکالاتی هم دارد، اما بهینه است که ما این کار را راه بیندازیم، چون نفعش بیشتر است و باعث رونق فروش صنایع‌دستی می‌شود. البته نظارت وسیعی در تولید و فروش داریم، مدیران کل استان‌ها هم نقش کلیدی در این رابطه دارند.

ضرغامی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین بیان کرد: جهاد تبیین تکلیف اداری و مدیریتی صرف نیست؛ بلکه یک تکلیف انقلابی است. باید نسبت به حوزه ماموریتی خود جهاد تبیین داشته باشید که این موضوع در دو بخش مربوط به مردم و خواص است. بخش اول مربوط به مردم و افکار عمومی است که باید گزارش دهید و به آن‌ها آموزش دهید تا توجیه شوند. بخش دیگر مربوط به خواص است. برخی خواص نسبت به برخی ماموریت‌های ما آگاه نیستند و نسبت به برخی محدودیت‌ها بی‌اطلاع هستند که باید نسبت به این محدودیت‌ها آگاه شوند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جهاد تبیین را ماموریتی جدی برای تمام مدیران در تمام بخش‌ها عنوان کرد و یادآور شد: باید برای نشان دادن اموری که انجام می‌دهید از فضای رسانه‌ای به ویژه فضای مجازی استفاده کنید. فضای رسانه‌ای مسموم است و باید با اطلاع‌رسانی اموری که انجام می‌دهید از آن به نفع خود استفاده کنید. اگر جهاد تبیین ادای احترامی است به نقش رسانه تمامی شما باید حق این احترام را به جا آورید و برای آن برنامه‌ریزی کنید که در این بخش، نقش روابط‌عمومی‌ها بسیار مهم است.

ضرغامی مردمی بودن را ضرورت اجتناب‌ناپذیر مدیریت عنوان کرد و ادامه داد: ارتباط مستقیم مدیران با مردم و پای درددل آن‌ها نشستن بهترین بازخورد برای در جریان قرار گرفتن نتیجه ماموریت‌ها است. باید از هجمه مردم معترض لذت ببرید و از مشکلات آن‌ها آگاه شوید.

او همچنین تصمیم‌گیری شجاعانه و پیگیری مسائل را دیگر مولفه اصلی یک مدیر موفق عنوان کرد و افزود: اجتهاد مدیریتی پیش‌نیاز مدیریت جهادی است. مدیران کل استان‌ها باید شجاعت تصمیم‌گیری داشته باشند، پیگیری کنند و خسته نشوند. وقتی درد دل مردم را بشنوید، بسیاری از مشکلاتشان را خواهید فهمید.

نباید منفعلانه رفتار کنیم

او ادامه داد: در حوزه معماری بعد از انقلاب کاری انجام ندادیم، معماری ما صفر است. تمام سلسله‌های قبلی حکومت‌ها معماری روشن دارند. این جمع‌بندی صاحب‌نظران مختلف است. حتما مقصر هستیم و لذا از معاونت میراث‌فرهنگی تقاضا کردم معماری بناها، محوطه‌ها، بافت‌ها و بازار‌ها را تقویت کنند. ما هستیم که باید ایده بدهیم. ما باید فریاد بزنیم بر سر کمیسیون‌هایی که مجوز می‌دهند بنا‌های مسئله‌دار ساخته شوند. مدیران ما در استان‌ها باید بر روی معماری حساس باشند و نامه رسمی بزنند و اشکالات معماری ساختمان‌ها را مطرح کنند. شما باید پرسشگر باشید.

ضرغامی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم گردشگری رونق بگیرد، هر جا دیدیم محل مناسبی است و مشکل زمین ندارد، مجتمع گردشگری، پارک جنگلی، بوم‌گردی و هتل راه‌اندازی شود. اگر ما تشخیص دادیم این مراکز را راه‌اندازی کنیم، باید انجام شود. هر چه جلوتر می‌روم ساختار پوسیده و فاسد را می‌بینم که جلوی این کار‌ها را می‌گیرد، باید زیر میز زد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه نگاه اداری به حوزه ماموریتی خانمان‌برانداز است، افزود: به کارتان به‌عنوان یک پروژه نگاه کنید، این نگاه موجب کنترل پروژه می‌شود که یک مقوله و حرف جدی علمی و مهندسی است.

او ایده‌پردازی و تکریم از ایده‌پردازان را از دیگر مولفه‌های مهم مدیریتی عنوان کرد و گفت: حوزه کاری ما نیازمند ایده‌پردازی است، از نگاه کارمندی و اداری باید بیرون بیایید. تمام این حوزه عشق و علاقه است که باید در تمام زندگی‌تان جاری باشد و به طور مستمر با صاحبان ایده در ارتباط باشید و از آن‌ها نظرخواهی کنید.

لزوم راه‌اندازی کمپین کمک‌های مردمی در حوزه میراث‌فرهنگی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر رفع مشکل قانونی صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از بنا‌های تاریخی مبنی بر استفاده از منابع مالی اشاره کرد و افزود: راه‌اندازی کمپین در حوزه میراث‌فرهنگی و ایجاد یک جریان مردمی و خیران می‌تواند موثر باشد. با توجه به مصوبه اخیر دولت می‌توان از کمک خیران در راستای احیا و مرمت میراث‌فرهنگی که خیر علاقه‌مند است، استفاده شود.

منبع: عصر ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

بهترین فیلم های تاریخ سینمای هند

لئوناردو دی کاپریو کیست؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تمرینات ویژه سیدحسین حسینی در کنار دخترش

عکس/پاریس‌گردی خانم بازیگر مشهور با استایل جذاب

بهترین فیلم های تاریخ سینمای ترکیه

عکس/پاسخ خلاقانه یک دانش‌آموز به سوال امتحان ریاضی

خرید و فروش سهمیه ارزی و رجیستری در فرودگاه امام خمینی!/ جولان سرخوشانه دلال‌ها در فرودگاه

عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن

رییس جمهور دنبال حیا است نه رای

حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها اطراف زاهدان/ ۲ تروریست کشته شدند

فیلم/لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه

۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

عکس/سانسور کراوات غلامرضا تختی در بنر‌های شهرداری تهران

وزارت خارجه هند: خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می‌شوند

وضعیت ترسناک تابستان ۱۴۰۳

نگرانی آمریکایی‌ها درباره ریاست‌جمهوری مجدد بایدن

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

پریسا صالحی کیست و چرا به زندان احضار شد؟

حکم اعدام توماج صالحی لغو می‌شود؟

پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

خاطره منشوری فریدون زندی از وحید هاشمیان!

در واگذاری سرخابی‌ها، کدام تیم سود کرد؟ کدام تیم ضرر؟

فرهاد مجیدی مهمان مخصوص فینال لیگ قهرمانان آسیا

سریال جدید مهران مدیری خبرساز شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلم/ پسر ناصر عبداللهی جا پای پدرش گذاشت

تقویت پلکانی حقوق کارگران با فرمول ۵۷+۶۰

رقم نهایی حقوق بازنشستگان مشخص شد

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

همه دارندگان کارت ملی بخوانند

استایل بهاری مرجانه گلچین حسابی سر و صدا کرد + عکس

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی