تاریخ انتشار: ۰۵:۰۰ - ۰۴ تير ۱۴۰۱

کدام روغن برای پخت و پز بهتر است؟

"تام هانت" آشپز می‌گوید از روغن زیتون فرابکر برای اکثر موارد استفاده می‌کند. او تنها نیست "خوزه پیزارو" نویسنده کتاب " آشپزخانه خانگی اسپانیایی" نیز می‌گوید در ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد از روغن زیتون استفاده می‌کند.

روغن مناسب پخت و پز

اقتصاد۲۴- فرارو نوشت:  روغن زیتون فرابکر، روغن آفتابگردان، کلزا یا بادام زمینی؟ همه چیز بستگی به غذای پخته شده شما دارد. در اینجا نحوه استفاده سرآشپز‌های برتر از آن آمده است.

سرآشپز "جون تاناکا" می‌گوید روغن زیتون سبک یک روغن همه کاره خوب است، زیرا نقطه دود (دمایی است که اگر روغن بیش‌تر از آن دما داغ شود شروع به تجزیه شدن، دود کردن و سوختن می‌کند) بالاتری نسبت به سایر روغن‌های زیتون دارد.


بیشتر بخوانید:کسانی که کبد چرب دارند لب به این خوراکی نزنند!


همان طور که اغلب اتفاق می‌افتد پاسخ را می‌توان در کتاب "نمک، چربی، اسید، حرارت" نوشته "ثمین نصرت" سرآشپز امریکایی ایرانی تبار یافت:"اولین قدم در انتخاب چربی شناسایی نقش اصلی آن در یک ظرف است". به این معنا که آیا از آن برای اضافه کردن طعم یا بافت (مثلا آرد سوخاری ترد) استفاده می‌کنید یا برای چاشنی غذا (روغن کنجد که روی نودل پخته شده ریخته شده است)؟ اگر شرایط گرمای بالایی را اعمال می‌کنید به نکته دیگری که باید توجه داشت نقطه دود روغن است.

همان طور که "نیک شارما" در کتاب "معادله طعم" می‌نویسد:" دانستن دمایی که در آن یک چربی یا روغن شروع به دود شدن می‌کند نشان می‌دهد که تا چه اندازه می‌توانید آن را تحت تاثیر قرار دهید بدون این که بر طعم روغن تاثیر بگذارد و این که آیا برای گرمای زیاد (کاربرد‌هایی مانند سرخ کردن) مورد استفاده قرار می‌گیرد یا خیر".

سپس، به عنوان یک قاعده سرانگشتی "راویندر بوگال" سرآشپز برنده جایزه پیشنهاد می‌کند که به "آنچه از نظر فرهنگی معنا دارد" نگاه کنید. او که سرآشپز و صاحب رستوران "جیکونی" در لندن است می‌گوید روغن نارگیل و خردل یا روغن گی (Ghee) (یک نوع روغن حیوانی هندی که با جوشاندن آرام کره تهیه می‌شود) برای پخت و پز هندی و آسیایی، کلزا یا بادام زمینی برای سرخ کردن عمیق (با نقطه دود بسیار بالا) و روغن زیتون برای غذا‌های ایتالیایی و مدیترانه‌ای مناسب هستند. "جون تاناکا" دستیار سرآشپز در رستوران The Ninth در لندن که از روغن‌های مختلف برای سرخ کردن، کباب کردن و بریان کردن استفاده می‌کند می‌گوید:"روغن تصفیه شده نقطه دود بالاتری نسبت به روغن زیتون دارد".

"تام هانت" آشپز می‌گوید از روغن زیتون فرابکر برای اکثر موارد استفاده می‌کند. او تنها نیست "خوزه پیزارو" نویسنده کتاب " آشپزخانه خانگی اسپانیایی" نیز می‌گوید در ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد از روغن زیتون استفاده می‌کند.

هانت می‌گوید: "برای روغن زیتون فرابکر دمای نقطه دود بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد است. هم چنین، من به دلیل آفت کش‌هایی که استفاده می‌شود از روغن کلزای غیر ارگانیک استفاده نمی‌کنم". پیزارو می‌گوید:" من روغن زیتون ام را فلفلی و سبز دوست دارم، زیرا با آن بزرگ شدم. با این وجود، برای برخی افراد این روغن بسیار قوی محسوب می‌شود. به همین دلیل است که من گاهی اوقات از روغن آفتابگردان استفاده می‌کنم.

البته توجه داشته باشید که جنگ در اوکراین (که همراه با روسیه حدود ۶۰ درصد از تولید جهانی روغن آفتابگردان را صادر می‌کنند) باعث کمبود و افزایش قیمت روغن آفتابگردان به دلیل شاهد کاهش شدید صادرات آن شده است و باید به فکر روغنی جایگزین بود.

در همین حال، وقتی صحبت از سرخ کردن به میان می‌آید "تاناکا" روغن نباتی را بهترین گزینه می‌داند. او می‌گوید:"این ترکیبی از روغن‌های مختلف است و طعمی خنثی دارد بنابراین می‌توانید مواد سرخ شده را بچشید. نقطه دود بالایی دارد و می‌توان چندین بار از آن استفاده کرد و می‌توان از سرخ کردن با آن لذت برد".

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی