تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۱۶ تير ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد

چرا نانوایی‌ها تعطیل می‌شوند؟ /درخواست برخی نانوایی‌ها برای افزایش قیمت نان

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران گفت: نانوایی‌های سطح شهر تهران منتظر اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان هستند. مشکلاتی در ساماندهی شرکت حمل و نقل آرد و عدم تغییر قیمت نان با توجه به افزایش نرخ تورم علت تعطیلی برخی نانوایی‌ها شده است.

چرا نانوایی‌ها تعطیل می‌شوند؟ /علت تعطیلی نانوایی‌ها چیست؟ / آرد کیلویی ۱۶ هزار تومان در نانوایی‌ها /درخواست نانوایی‌ها برای افزایش قیمت نان/ آرد کیلویی ۱۶ هزار تومان به دست نانوا می‌رسد/  گرانی نان نزدیک است / نان چقدر گران می شود؟

اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- در حالی فاز اجرای مرحله اول طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان وارد استان تهران شده که نانوایی‌ها سطح شهر تهران یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند و همین موضوع باعث ازدحام جمعیت در سایر نانوایی‌ها شده است.

گرانی و تغییر وزن نان در ماه‌های اخیر مورد گمانه‌زنی‌های زیادی قرار گرفته، هرچند متولیان این بخش بار‌ها ازعدم‌افزایش قیمت آن صحبت کرده اند، اما رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران تاکید می‌کند که نانوایان از ابتدای سال تا کنون منتظر قیمت‌های جدید هستند.

بیژن نوروزی‌مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در این‌خصوص به اقتصاد ۲۴ گفت: یکی از دلایل تعطیلی برخی نانوایی‌ها، زیان نانوایان با توجه به قیمت نان در سال جاری است. امروز نرخ نان برای ۱۴۰۰ است و قرار بود که نرخ جدید در همان ابتدای سال به نانوایان ارائه شود، اما هیچ تغییری در نرخ نان ایجاد نشده و علاوه بر افزایش نرخ تورم برخی از نانوایی‌ها باید آرد را به صورت آزاد خریداری کنند.

نوروزی‌مقدم با اشاره به دلیل دیگرتعطیلی برخی واحد‌های صنفی گفت: شرکت خلیج فارس حمل و توزیع آرد نانوایی‌های شهر تهران را برعهده دارد. در تاریخ ۵- ۱۵ – ۲۵ هر ماه موعد صدور حواله‌های آرد نان می‌باشد. نانوا‌ها به محض بازگشایی سامانه اقدام به ثبت درخواست آرد می‌کنند که قطعاً این حجم از درخواست‌ها درلیست دریافت آرد در روز اول قرار نخواهند گرفت و این هجوم برای ثبت درخواست آرد، مشکلاتی در ساماندهی شرکت حمل و نقل آرد ایجاد می‌کند.

وی تصریح داشت: همین موضوع علت تأخیر در تحویل آرد به نانوایی‌ها می‌شود و گاهاً نانوایی فاقد آرد مجبور می‌شود واحد صنفی خود را برای یک یا دو روز تعطیل کند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران ادامه داد: البته برخی ازنانوایی‌های شهر تهران از آرد آزاد جهت پخت نان استفاده می‌کنند و جواز کسب این واحد‌ها کاملاً آزاد پز است. نانوایی‌های آزاد پز آرد را کیلویی ۱۶ هزار تومان خریداری کنند و با این احتساب باید نان را به مراتب خیلی گران‌تر از نرخ مصوب بفروشند. به طور مثال یک نانوایی بربری آزاد پز با آرد کیلویی ۱۶ هزار تومان باید نان را به قیمت ۱۱ هزار تومان بفروشند تا بتوانند سود کنند که رقابت در فضایی که سایر نانوایی‌ها نان را ارزان‌تر عرضه می‌کند وجود ندارد.

وی یکی دیگر از دلایل تعطیلی برخی نانوایی‌ها در سطح شهر را حاشیه سود پایین پخت نان با آرد آزاد دانست و ادامه داد: قدرت رقابت پخت نان با آرد آزاد در برابر نانوایی‌ها باپخت نان با آرد دولتی بسیار ضعیف و خریدار نان گران بسیار کم می‌باشد، نانوا ترجیح می‌دهد تا تعیین تکلیف طرح تجهیز کارتخوان‌های هوشمند واحد صنفی خود را تعطیل نگه دارد.

نان

به گفته رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران؛ اگر این طرح طبق برنامه و به موقع اجرایی شود و آزادسازی نرخ آرد با سرعت پیش برود، قطعاً نانوایان از این طرح استقبال خواهند کرد؛ اما اگراجرای این طرح با تعلل و تأخیر بیش از زمان برنامه ریزی شده مواجه شود و همچنان نانوایان با نرخ سابق نان را عرضه کنند نارضایتی‌هایی به وجود خواهد آمد.

وی گفت: برای بهبود وضعیت نانوایان منتظر نرخ‌نامه جدید هستند. دلیل استقبال نانوایی‌ها از نرخ جدید افزایش هزینه‌ها در واحد‌های صنفی است. چراکه با وجود گرانی نرخ کارگر، حامل‌های انرژی، بیمه و مالیات وسایر هزینه‌های جانبی، نرخ نان همچنان ثابت مانده و سود فعالان این عرصه از بین رفته و نانوایان با زیان در حال پخت نان می‌باشند.

به گفته نوروزی مقدم؛ در شهر تهران ۳ هزار و ۲۰۰ نانوایی سنتی فعال است که از این تعداد حدود ۴۰ واحد صنفی پروانه کسب دریافت کرده اند، اما هنوز آرد دریافت نمی‌کنند و برای پخت نان باید آرد آزاد کیلویی ۱۶ هزار تومان خریداری کنند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران تأکید داشت: امروز نانوایی‌ها با نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ نان را می‌فروشند و با توجه به افزایش نرخ تورم، نانوا را وادار می‌کنند که با همان نرخ گذشته نان را بدون سود عرضه کند! عملاً فشار پخت نان با آرد آزاد با توجه به اینکه هنوز نرخ‌های مصوب نان اعلام نشده به نانوا می‌باشد از این رو صاحبان این واحد‌های صنفی ترجیح می‌دهند نانوایی را تعطیل کنند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
يکشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۱
بااین طرح جدیدبه برخی ازنانوایان ظلم میشود.من خودم نانواهستم وبرخی ازهمکاران مبلغ قابل توجهی راازدوستان وفامیلهایشان کارت بدون نان میکشن.گویابرای انهابهترهم میشودباکارتخوان هوشمند
ناشناس
0
0
شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
من خودم نانوا هستم و در صدد تغییر شغل
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان

عکس/ چهره باورنکردنی نصرالله معین در ۲۰ سالگی بدون عینک

فیلم/ حافظ خوانی و تبریک نوروز سفیر کره جنوبی پای هفت سین

عکس/ استایل عجیب ترلان پروانه با کتونی‌های یغور و مینی بگ زنجیردار

عکس/ تمرین خواهران منصوریان در خانه کشتی

عکس/ حضور پزشکیان در شهرک صنعتی قرچک

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش