تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸

صادرات نفت به زیر ۷۰۰ هزار بشکه نمی‌رسد

حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه می‌گوید ما بر تنگه هرمز نظارت داریم و رفتارهای آمریکا متناسب با میزان و نوع آن، توسط ایران پاسخ داده خواهد شد.
حمیدرضا آصفی
اقتصاد24 - آمریکا معافیت‌های نفتی ایران را تمدید نکرد تا شرایط برای ایران همچنان سخت‌تر شود. این در حالی است که عربستان و امارات به آمریکا وعده داده‌اد در صورت تحریم نفت ایران، با بالا بردن میزان تولید نفت خود، کمبود بازار جهانی را جبران کنند و با همکاری آمریکا، ایران را منزوی و اقتصاد آن را به سمت فروپاشی ببرند. ایران اما در روزهای گذشته و در مواضع مختلف اعلام کرد که در صورت ایجاد مشکل برای فروش نفت، تنگه هرمز را خواهد بست. محمدجواد ظریف نیز درباره تنگه هرمز آمریکا را به سپاه پاسداران حواله داده بود.

حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به عدم تمدید معافیت‌های نفتی ایران و سخنرانی اخیر رئیس جمهور و تهدید ضمنی عربستان و امارات، گفت: رئیس جمهور موضع بسیار خوبی را در سخنرانی خود داشتند و سخنرانی بسیار خوب و محکمی بود. شخصا معتقدم که آمریکا نفت ما را به کمتر از ۷۰۰ هزار بشکه هم نمی‌تواند برساند، یعنی با صفر فاصله بسیار زیادی دارد. رئیس جمهور در سخنانش به کشور‌های همسایه نیز توجه نشان داد که فکر نکنند در یک دوره‌ای می‌توانند با آمریکایی‌ها همکاری داشته باشند و از پیامد‌های آن در آینده مصون باشند.

آصفی ادامه داد: ما در طول دوران جنگ نشان دادیم که نه به خاک کشور دیگری نظر داریم و نه به دنبال توسعه قلمرو سرزمینی خودمان هستیم و نه اجازه می‌دهیم آتش جنگی که عراق ایجاد کرده، گسترش پیدا کند. در عین حال نشان دادیم که اگر ایران مورد تعرض قرار بگیرد محکم ایستادگی خواهیم کرد. آمریکا اکنون اعلام کرده که می‌خواهد نفت کشورمان را به صفر برساند. این موضوع از دو بعد قابل بررسی است؛ یک بعد آن جنگ روانی و لفظی است و بعد دیگر آن اقدامات عملی است.

سخنگوی وزارت خارجه در دولت خاتمی می‌گوید: تا زمانی که موضع گیری آمریکا به لفاظی منحصر بشود، طبیعی است که پاسخ کشور ما نیز در چارچوب خواهد بود. اما اگر آمریکا بخواهد دست به اقدامات عملی بزند یا تعرضی به سپاه در تنگه هرمز داشته باشد، طبیعی است متناسب با آن نیز پاسخ لازم را به آن‌ها خواهیم داد.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم ایران با آمریکا به رویارویی متقارن دست بزند. ایران در زمین آمریکا بازی نخواهد کرد و متناسب با رفتارش ممکن است مستقیما پاسخی از ایران نگیرد و در جای دیگری جواب رفتارهایش را دریافت کند. نکته بعدی امنیت کشور‌های منطقه است، خصوصا امارات و عربستان که به سرعت و آسانی می‌توانند ناامن شوند و اگر جمهوری اسلامی ناامن شود، مشخص نیست که سرنوشت این کشور‌ها چه خواهد شد. اگر آمریکا از لفاظی به سمت اقدامات عملی روی بیاورد قطعا ایران به صورت دیگری پاسخ آن‌ها را خواهد داد.

آصفی با اشاره به اینکه تنگه هرمز در اختیار نیرو‌های نظامی ایران است، تصریح کرد: اینکه ما در تنگه هرمز چه رفتاری داشته باشیم از تصمیمات کلان نظام است. نیرو‌های ما در تنگه حضور دارند و به تناسب اقداماتی که رخ می‌دهد، رفتار خواهند کرد، اما امیدوارم وضعیت از حالت کنونی خارج نخواهد شد. ما اقدامات بسیاری را در تنگه هرمز می‌توانیم انجام دهیم و عبور و مرور کشتی‌ها در آن منطقه نیز زیر نظر ایران صورت می‌گیرد.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه همکاری کشور‌های خریدار نفت ایران به صورت علنی و غیرعلنی است، تصریح کرد: به صورت غیرعلنی بسیاری از کشور‌ها حتی بعد از عدم تمدید معافیت‌های نفتی بازهم برای خرید نفت با ایران همکاری خواهند کرد، اما به صورت علنی و رسمی ممکن است تعداد کشور‌ها محدود باشد. اصولا باید بگویم که اهرم تحریم آنطور که باید تاثیر ندارد.

آصفی می‌گوید: فعلا برخی از کشور‌ها مانند چین هند ترکیه، ژاپن کره و ... اعلام کرده‌اند که همکاری خود را با ایران ادامه می‌دهند، اما باید دید شرایط به چه صورتی پیش خواهد رفت. البته باید این نکته را هم بگویم که مانند قبل درصد بالایی از درآمد ایران حاصل از نفت نیست و لذا از این جهت شکنندگی ایران در این رابطه زیاد نیست.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟