اقتصاد۲۴- این موقعیت شغلی از بازار کار بسیار خوبی برخوردار بوده و از مشاغلی است که نیاز و تقاضا برای آن در حال افزایش است. مهندسین صنایع غذایی در کارخانهها به کنترل کیفیت مواد غذایی پرداخته و در واقع به عنوان یک مسئول فنی بر فرآیند تولید نظارت دارند. اگر در حال حاضر دانشجوی این رشته بوده و یا بعد از ورود به بازار کار به دنبال رشد و توسعه شغلی خود هستید با ادامه این مقاله همراه باشید.
رشته مهندسی صنایع غذایی از بازار کار و آینده شغلی بسیار خوبی برخوردار است. امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکترا در این رشته نشان از پتانسیل بالای رشد و توسعه حوزه صنایع غذایی است. برای استخدام صنایع غذایی در کارخانجات ابتدا باید دوره دانشگاهی مرتبط را گذرانده و مدرک معتبر دریافت کنید.
رشته مهندسی صنایع غذایی گرایشهای مختلفی دارد. بعد از تحصیل در رشته مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی، امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارید. صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی، فناوری مواد غذایی و زیست فناوری مواد غذایی از گرایش های رشته مهندسی صنایع غذایی در مقطع ارشد هستند.
برای موفقیت در این رشته باید توانایی خوبی در یادگیری مباحث ریاضی، زیست و شیمی داشته باشید. از دروس تخصصی رشته مهندسی صنایع غذایی میتوان به میکروبیولوژی مواد غذایی، بیوشیمی مواد غذایی و تغذیه و بهداشت اشاره کرد. بعد از اتمام دوره تحصیل میتوانید برای استخدام در شرکتها و کارخانجات مواد غذایی اقدام کنید. جهت استخدام نیروی صنایع غذایی بدون سابقه کار اینجا کلیک کنید.
استخدام صنایع غذایی در سازمانهای مختلفی مثل سازمان چای کشور، سازمان نظارت و بازرسی بر توزیع کالا، سازمان غله، انستیتو تحقیقات تغذیهای و کارخانجات مواد غذایی مختلف انجام میشود. از آنجایی که سلامت مواد غذایی از مهم ترین مسائل تاثیر گذار در سبک زندگی مردم و کیفیت سلامت جامعه است، رشد و توسعه در این حوزه شغلی نیازمند داشتن اطلاعات بهروز و معتبر است. شما در دوران تحصیل با مبانی و اصول مهم در حوزه مهندسی صنایع غذایی آشنا میشوید، اما جهت رشد و توسعه در این حوزه باید برای کسب اطلاعات بهروز و داشتن دانش کافی و معتبر برنامه ریزی درستی داشته باشید.
حوزه مهندسی صنایع غذایی از حوزههای بسیار حائز اهمیت در دنیا بوده و به همین دلیل این رشته در اغلب کشورها از بازار کار خوبی برخوردار است. انگلیس، هلند، آلمان، فرانسه، سوئیس، بلژیک و لهستان به دلیل وجود صنایع غذایی بزرگ و رشد و توسعهای که در این حوزه داشتند از بهترین کشورها برای اشتغال مهندسان صنایع غذایی محسوب میشوند.
یک برنامهریزی درست نیازمند داشتن شناخت کافی از خودتان و مسیری که قصد پیمودن آن را دارید است. برای اینکه بتوانید برنامهریزی درستتری جهت رشد و توسعه شغلی خود داشته باشید بهتر است به این نکات توجه کنید:
با شناخت بهتر شخصیتتان میتوانید اهداف مناسبتری برای زندگی کاریتان تعریف کرده و برنامهریزی بهتری داشته باشید. به عنوان یک مهندس صنایع غذایی شما امکان کار با کارخانجات و صنایع مختلفی را دارید و اینکه بهتر است در چند سال آینده در کدام حوزه رشد کنید در گرو داشتن شناخت کافی از خودتان است.
این موضوع خصوصا اگر به تازگی فارغالتحصیل شده باشید اهمیت زیادی دارد. فضای آکادمیک با بازار کار متفاوت است و درحین کار با چالشهای زیادی روبرو خواهید شد. اینکه مسیر شغلی و فرصت های توسعه مرتبط با رشتهتان را به درستی شناخته و تا جای ممکن درباره جنبههای مختلف آن اطلاعات کسب کنید به شما کمک میکند تا برنامهریزی شغلی بهتری داشته باشید.
کسب آگاهی و شناخت کافی در مورد منابع طبیعی، محصولات کشاورزی، تولید مواد غذایی ارگانیک و غیره از مواردی هستند که باید برای توسعه شغلیتان در نظر داشته باشید.
در کنار دانش تخصصی که در دوران تحصیل و سالهای ابتدای شروع به فعالیت خود پیدا میکنید، یادگیری یک سری مهارتها میتواند رشد و توسعه شما در مسیر شغلیتان را سرعت ببخشد. حتما زمانی را برای یادگیری مهارتهای نرم و مهارتهای تخصصی مرتبط با کارتان در برنامهریزی مسیر شغلی گنجانده و آن را جدی بگیرید. با بررسی آگهیهای استخدام صنایع غذایی در سایتهای کاریابی، میتوانید دید بهتری در رابطه با مهارتهای مورد نیاز و شرایط مهم برای استخدام به دست بیاورید.
بعد از تعیین اهداف کوتاه مدت، بلند مدت و برنامهریزی برای رسیدن به آنها در جهت رشد و توسعه شغلی، هرچندوقت یک بار برنامهتان را به روزرسانی کنید. ممکن است بعد از چند سال فعالیت در یک بخش از صنعت به این نتیجه برسید که حوزه شغلی که انتخاب و برای آن برنامهریزی کردهاید انتخاب مناسبی برای شما نبوده و نیاز دارید تا آن را تغییر داده و مسیر شغلی دیگری برای خودتان تعیین کنید.
برنامه رشد و توسعه شغلی را صرفا با تمرکز بر اهداف کاریتان نچینید. اینکه قصد دارید در چه فضایی زندگی کنید، چه سبک زندگی را میپسنید، و قصد دارید چه تاثیری بر جامعه اطرافتان بگذارید از مواردی هستند که هنگام برنامهریزی برای توسعه شغلی مهندسی صنایع غذایی باید در نظر بگیرید.
مهندسی صنایع غذایی از مشاغل بسیار حائز اهمیت در دنیا است. مهندسان صنایع غذایی نقش مهمی در جهت بهبود وضعیت سلامت جوامع دارند و از این جهت بازار کار بسیار خوبی پیشروی فارغالتحصیلان این رشته است. در این مقاله با در نظر داشتن مسیر شغلی یک مهندس صنایع غذایی، نکاتی که برای طراحی مسیر رشد و توسعه شغلی در این حوزه لازم است بدانید را به شما معرفی کردیم. با در نظر داشتن نکات مطرح شده در این مقاله، میتوانید برنامهریزی آگاهانهتری جهت رشد و پیشرفت حرفهای به عنوان یک مهندس صنایع غذایی داشته باشید.