اقتصاد۲۴- خرید و فروش حواله خودرو بهمحض مشخص شدن نتایج دور دوم قرعهکشی سامانه یکپارچه رونق پیدا کرده است. الان تا دلتان بخواهد میشود آگهیهای مربوط به خرید و فروش حواله خودرو را در پلتفرمهای آنلاین پیدا کرد و کار به جایی رسیده که ایرانخودرو وادار شده واکنش نشان بدهد. روز چهارشنبه پنجم مرداد ایرانخودرو با انتشار اطلاعیهای هشدار داد که برنده اعلام شده در نتایج قرعهکشی از دید این کارخانه مشتری نهایی است و همه اسناد و مدارک به نام او صادر خواهد شد.
با این حال آنهایی که دلشان میخواهد با قیمت زیر بازار صاحب خودرو شوند، دنبال خرید حواله خودرو هستند و در طرف مقابل دستهای که در قرعهکشی برنده شدند، اما تمایل یا تونایی پرداخت اقساط را ندارند، دست بهفروش حواله خودرو میزنند. بررسیها نشان میدهد خرید و فروش حواله خودرو تقریبا با هر قیمتی انجام میشود. برخی از فروشنده با کمتر از دو، سه میلیون تومان حاضر به فروش حواله خودرو هستند، ولی بعضی از فروشندههای خوشاشتها قیمت را به نرخ بازار آزاد رساندند.
خرید و فروش حواله خودروهای سایپا بلافاصله بعد مشخص شدن نتایج دور دوم قرعهکشی سامانه یکپارچه خودرو اوج گرفته است. ساینا S، کوییک R و کوییک معمولی جزو محصولات سایپا بهشمار میروند که اخیرا در طرح پیشفروش سامانه یکپارچه خودرو قرار گرفتند. بعد مشخص شدن نفرات برنده، حالا آگهیهای زیادی درباره فروش حواله آنها بهچشم میخورد.
حواله فروش کوییک معمولی تقریبا با هر قیمتی دیده میشود. مثلا یک نفر قیمت حواله کوییک معمولی را سه میلیون تومان اعلام کرده، یک نفر دیگر در ازای هفت میلیون تومان حاضر به فروش حواله خودرو کوییک معمولی است و یک نفر دیگر در ازای ۱۵۰ میلیون تومان این کار را انجام میدهد. درحالی که قیمت کوییک معمولی در کارخانه تیرماه امسال ۱۶۸ میلیون تومان بود. قیمت ساینا S نیز توسط سایپا ۱۶۹ میلیون تومان درنظر گرفته شده و شخصی در تبریز قیمت حواله این خودرو را ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید: صحنهگردانهای بازار خودرو چه کسانی هستند؟
فروشنده حواله پراید ۱۵۱ در تهران بابت خودرویی که سایپا آن را ۱۵۰ میلیون تومان میگیرد، رقم ۶۲ میلیون تومان را برای فروش درنظر گرفته است. از همه عجیبتر قیمت اعلام شده حواله شاهین G در اهواز است. قیمت درج شده در آگهی ۳۴۸ میلیون تومان است. یعنی گرانتر از قیمت کارخانه – ۳۴۴ میلیون تومان- و فقط ۱۸ میلیون زیر قیمت بازار.
خرید و فروش حواله خودروهای ایرانخودرو توسط این کارخانه ممنوع اعلام شده است. ایرانخودرو روز چهارشنبه پنجم مرداد با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد برنده اعلام شده در نتایج قرعهکشی از دید این کارخانه مشتری نهایی محسوب میشود و همه اسناد و مدارک به نام او صادر خواهد شد. با این حال تا دلتان بخواهد آگهیهای خرید و فروش حواله محصولات ایرانخودرو را میتوانیم در پلتفرمهای آنلاین پیدا کنیم. مثلا پژو ۲۰۶ در کارخانه ۱۵۰ میلیون و در بازار حدود ۳۰۰ میلیون تومان دست به دست میشود و فروشنده خوش اشتهای حواله پژو ۲۰۶ رقم پیشنهادی را ۲۹۹ میلیون تومان اعلام کرده است.
شخصی در بوشهر در ازای فروش حواله پژو پارس، ۷۹ میلیون تومان طلب کرده است. پژو ۲۰۷ MC که به آن پژو ۲۰۷ دورنگ هم گفته میشود در کارخانه ۳۱۸ میلیون تومان ارزش دارد و فروشنده حواله پژو ۲۰۷ MC در اراک قیمت را ۱۳۵ میلیون تومان و در تبریز ۱۴۵ میلیون تومان درنظر گرفتند. دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک هم الان بیش از نیممیلیارد تومان در بازار ارزش دارد و شخصی در استان البرز در ازای ۴۸۸ میلیون تومان ناقابل حواله آن را میفروشد.
خرید و فروش حواله خودرو فقط مختص محصولات ایرانخودرو و سایپا نمیشود و حالا پای خودروهای مونتاژی به این معاملات باز شده است. بهمن موتور، آرین موتور و مدیرانخودور در دومین مرحله فروش خودرو سامانه یکپارچه مدلهایی مثل دایون Y ۵، فیدلیتی، دیگنیتی، تیگو هفت، لاماریایما و فردا T ۵ را عرضه کردند و الان در آگهیهای خرید و فروش حواله خودرو رد این محصولات را میشود پیدا کرد. فروش حواله چری تیگو هشت پرو با قیمت ۱۴۰ میلیون تومان بین آگهیها دیده میشود. شخصی در تهران حواله فیدلتی پرایم هفتنفره را یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان میفروشد. محصولی که خود بهمنموتور آن را کمتر از ۸۶۰ میلیون تومان میفروشد.