اقتصاد۲۴- آمارهای رسمی نشان میدهد تورم نقطه به نقطه مصالح ساختمانی در سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۵.۵ درصد بوده؛ اما امسال این تورم حدود ۸ درصد جهش داشته است.
همچنین بر اساس آمارهای منتشرشده در بهار ۱۴۰۱، شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی در شهر تهران به عدد ۱۵۴۴.۲ رسیده که این رقم نسبت به شاخص فصل قبل یعنی ۱۲۲۲.۵ معادل ۲۶.۳ درصد بیشتر شده است.
بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، عدد شامخ کل در تیرماه به میزان ۴۶.۷ بوده است که نسبت به ماه قبل از آن کاهش درخورتوجه داشته و نشاندهنده این است که فعالیت در حوزه صنعت ساختمان در تیرماه نسبت به خردادماه کمتر شده و کاهش داشته است.
افزایش هزینه مصالح ساختمانی در حالی اتفاق افتاده که دولت طرح ساخت بیش از دو میلیون واحد مسکونی را در قالب نهضت ملی مسکن بر عهده دارد.
فعالان حوزه ساختوساز معتقدند این پروژه بهواسطه فشار شایانتوجه بر حوزه تولید و رشد تقاضای مواد اولیه، میتواند زمینه را برای افزایش قیمت بیشتر مصالح ساختمانی مهیا کند.
ایرج رهبر، نایبرئیس انجمن صنفی انبوهسازان استان تهران در گفتگو با قرن نو، در پاسخ به این سؤال که هزینه ساختوساز مسکن در حال حاضر چقدر است؟ گفت: حداقل هزینه ساختوساز بیش از چهل درصد افزایش یافته؛ ولی در پروژههای انبوهساز حمایتی، هزینه ساخت هر مترمربع برابر با هفت تا هشت میلیون تومان است.
نکته مهم اینجاست که هنوز قیمت نهایی واحدهایی که در قالب نهضت ملی مسکن قرار است ساخته شود، مشخص نیست.
این فعال صنفی درباره هزینه تمامشده مسکن در شرایط عادی گفت: در بخش خصوصی و واحدهای شخصیسازی بهدلیل لوکسسازی و استفاده از نوع مصالح ساختمانی درجه یک هزینه بیشتری باید در نظر بگیرند.
وی ادامه داد حداقل هزینه ساخت هر مترمربع مسکن بسیار ساده در بخش خصوصی برابر با متری ده تا دوازدهمیلیون تومان است.
وی پیشبینی کرد قیمت ساخت مسکن با توجه به رشد بهای مصالح ساختمانی در حال افزایش است و این امر میتواند به تشدید رکود در بازار مسکن منجر شود.
بیشتر بخوانید: سیگنال تازه برای گرانی مسکن
در تیرماه امسال، متوسط قیمت یک مترمربع مسکن در شهر تهران، ۴۱میلیون و ۷۰۰هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل بهترتیب ۵.۸ و ۳۸.۸ درصد افزایش یافته است.
تعداد معاملات انجامشده در این ماه یعنی تیرماه، حدود ۱۰.۳هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه در سال ۱۴۰۰ بهترتیب ۲۵.۸ درصد کاهش و ۱۰۳ درصد افزایش را نشان میدهد و بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معاملهشده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۳۰.۱ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند.