اقتصاد۲۴- نکته جالب توجه اینکه متوسط هزینه سالانه خانوارهای روستایی در سال گذشته حتی از خانوارهای شهری هم بالاتر بوده است. جامعه هدف مرکز آمار شامل همه خانوارهای معمولی ساکن و گروهی شهری یا روستایی است خانوارهای نمونه از ۳۷۸ شهرستان در مناطق شهری و ۳۹۵ شهرستان در مناطق روستایی کل کشور انتخاب شدهاند.
گزارش مرکز آمار ایران میگوید در سال گذشته، بهطور متوسط یک خانوار شهری ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان هزینه داشته است. نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٤٩ درصد افزایش نشان میدهد. گزارش مرکز آمار نشان میدهد که ۲۷ درصد از هزینههای یک خانوار شهری در سال گذشته به بخش خوراکیها اختصاص پیدا کرده و مابقی به کالاهای غیرخوراکی.
در بین هزینههای خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه گوشت با سهم ٢١ درصد و در بین هزینههای غیرخوراکی بیشترین سهم با ٤٩ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
در سال گذشته، رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. چنانکه متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری ۱۱ میلیون و ۲۴۲ هزار تومان بوده است که نسبت به سال ماقبل، ٥١ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان میدهد که٣٢,٦ درصد درامد از مشاغل مزد و حقوقبگیری، ١٦.٥درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٥٠.٩ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تامین شده است.
بیشتر بخوانید: تورم نقطهای چیست و چرا دوست دارد ترسناک بهنظر برسد؟
متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار روستایی ۵ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان بوده است که نسبت به سال قبل ٥٢,٤ درصد افزایش نشان میدهد. ۴۰ درصد از هزینه کل سالانه خانوار روستایی مربوط به هزینههای خوراکی و دخانی بوده است. در بین هزینههای خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن با ٢٢.٠ درصد و در بین هزینههای غیرخوراکی، بیشترین سهم با ٣١.٠ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
متوسط درآمد اظهارشده سالانه یک خانوار روستایی نیز ۶ میلیون و ۳۷۱ هزار تومان عنوان شده که نسبت به سال قبل ٥١,٥ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان میدهد که ٣٣.٩ درصد از مشاغل مزد و حقوقبگیری، ٣١.٢ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٣٥.٠درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تامین شده است.
منبع: اعتماد