اقتصاد۲۴- ارزش دلاری بورس تهران در روزهای گذشته به ۱۹۷ میلیارد دلار نزدیک شده است.
ارزش دلاری بورس تهران در مقایسه با بورسهای جهانی، ارزشی کمتر از یک درصد بورس نیویورک و نزدک را شامل میشود. ارزش دلاری بورس تهران ۹ درصد بورس تداول عربستان است که کمتر از ۲۰ سال از تأسیس آن میگذرد.
نسبت ارزش معاملات روزانه به ارزش کل بازار در بورسهای جهانی در میانگین ۲.۷ دهم درصد قرار دارد. این نسبت در بورس تهران ۰.۷ دهم درصد است که نشان از رکود معاملات بازار به نسبت بازارهای جهانی دارد.
مهدی امیدی، کارشناس بازار سرمایه درباره شرایط بورس گفت: با توجه به از دست رفتن سطح حمایت پیشین و ورود شاخص کل بورس به یک کانال پایین تر، باید دید شاخص به کدام حمایت واکنش نشان میدهد.
وی ادامه داد: شاخص کل بورس میتواند تا رقم یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد پائین برود. نزول شاخصهای بورس و رشد قیمت دلار نشان از انتظارات منفی موجود در میان معامله گران دارد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مشکل این روزهای بازار سرمایه ایران، عمق کم این بازار است و برای بهبود شرایط بازار نیاز به تعمیق آن داریم. عمق دادن به بازار سرمایه در وضعیتی اتفاق میافتد که اعتماد مردم و سرمایه گذاران به بورس جلب شود و ورود پول بتواند ارزش بازاری را افزایش دهد.
در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل ۶ هزار و ۷۰۲ واحد افت کند و به رقم یک میلیون و ۳۹۰ هزار و ۷۳۲ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۴۸ صدم درصد بوده است.
بیشتر بخوانید: بازارگردانها به پالایش یکم و دارایکم اضافه میشوند
شاخص کل هموزن نیز با افت ۲ هزار و ۵۴۴ واحدی در سطح ۴۰۳ هزار و ۲۵ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص هم منفی ۶۳ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۰۷ واحد پائین آمد و در سطح ۱۸ هزار و ۸۷۴ واحد قرار گرفت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۱ هزار و ۳۲۴ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان بود که ۵۴ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش یک درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۵۴۸ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس ۲۲ درصد بوده است.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دوازدهمین روز متوالی منفی شد و ۲۴۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته افت ۳۷ درصدی را نشان میدهد. امروز در میان گروههای بزرگ بازار، دو گروه بانکی قرمزترین گروههای بازار سهام بودند.
در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وپاسار (بانک پاسارگاد)، بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) و حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی) اختصاص داشت و نمادهای زپارس (ملی کشت و صنعت و دامداری پارس)، حآفرین (ریل پردار نو آفرین)، خکاوه (سایپا دیزل) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
در جریان معاملات یکشنبه ۴۲ نماد صف خرید داشتند و ۷۰ نماد با صف فروش مواجه بودند. در پایان معاملات ۱۶۵ سهم با رشد قیمت و ۴۸۵ نماد با کاهش قیمت مواجه شدند.
مجموع ارزش صفهای خرید به ۱۳۹ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش ۱۷۶ میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نمادهای فمراد (شرکت آلومراد)، گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و فنورد (شرکت نورد و قطعات فولادی) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به سهام بکهنوج (تولید برق ماهتاب کهنوج)، ثاباد (توریستی و رفاهی آبادگران ایران)، سکرد (سیمان کردستان) تعلق داشت.