اقتصاد۲۴- در حالی که بازار ارزهای دیجیتال هنوز در حال سقوط است، اکنون میتواند یکی از مقرون به صرفهترین زمانها برای سرمایه گذاری باشد. قیمت اکثر رمزارزها در سال جاری به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، به این معنی که اکنون زمان سرمایه گذاری با تخفیف است. قیمت اتریوم (ETH) نسبت به اوج خود در اواخر سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۲ درصد کاهش یافته است. اما چند نکته وجود دارد که قبل از سرمایه گذاری باید بدانید.
اتریوم آخرین به روز رسانی خود، آپدیت مرج را در اواسط سپتامبر به پایان رساند. این به روز رسانی، شبکه را از پروتکل استخراج اثبات کار (PoW) به پروتکل اثبات سهام کارآمدتر (PoS) منتقل کرد. انتقال از PoW به PoS نحوه تأیید تراکنشها را تغییر میدهد. همچنین، تحت یک پروتکل PoS، اتریوم حدود ۹۹.۹۵ درصد انرژی کمتری مصرف خواهد کرد. این یک پیروزی بزرگ برای بلاکچین آن است، زیرا یکی از شکایات اصلی منتقدان در مورد کریپتو، مصرف انرژی این صنعت است.
متأسفانه، ارتقاء مرج دو مشکل مهم اتریوم را حل نخواهد کرد، یکی زمان آهسته تراکنش و دوم کارمزد بالای تراکنشها در این شبکه. در حال حاضر، اتریوم فقط میتواند حدود ۱۴ تراکنش در ثانیه (TPS) را پردازش کند. این در مقایسه با ۲۵۰ TPS در کاردانو و ۶۵.۰۰۰ TPS گزارش شده توسط سولانا بسیار ضعیف است. زمانهای آهسته تراکنش منجر به ازدحام بیشتر شبکه میشود که همچنین هزینههای گاز را برای کاربران افزایش میدهد و افزایش مقیاسپذیری اتریوم را دشوارتر میکند.
خبر خوب این است که توسعه دهندگان اتریوم در حال کار بر روی به روز رسانی دیگری هستند که این مشکلات را برطرف میکند. با این حال، انتظار نمیرود که این به روز رسانی، با این فرض که هیچ تاخیری در این راه وجود نداشته باشد، حداقل تا سال ۲۰۲۳ یا ۲۰۲۴ اتفاق بیفتد.
با رشد بازار کریپتو، قانونگذاران بیشتری به دنبال تنظیم و قانونگذاری آن هستند. از آنجایی که اتریوم یکی از بزرگترین شبکهها در فضای رمزنگاری است، با ادامه رشد، به احتمال زیاد توسط رگولاتورها هدف قرار میگیرد. در واقع، پس از تکمیل ارتقاء مرج، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) اعلام کرد که ارزهای رمز پایه با استفاده از پروتکل PoS، مانند اتریوم میتوانند به عنوان اوراق بهادار تلقی شوند و به این ترتیب تحت نظارت قرار گیرند.
از برخی جهات، افزایش مقررات میتواند اتفاق خوبی باشد. زیرا ممکن است منجر به حمایت بیشتر از سرمایهگذاران، کلاهبرداریهای کمتر و فعالیتهای پنهان کمتر در پشت صحنه، مانند نهنگهای کریپتو که عمداً قیمتها را برای کسب سود دستکاری میکنند، شود. اما برخی از حامیان کریپتو استدلال میکنند که ماهیت غیر متمرکز آن با مقررات سنتی بازار سهام سازگار نیست. برخی همچنین میگویند که افزایش مقررات میتواند کار را برای ارزهای دیجیتال کوچکتر دشوارتر کند و اساساً به بزرگترین بازیگران اجازه میدهد بازار را انحصار کنند.
برای روشن شدن، هنوز چیزی تغییر نکرده است. قانونگذاران هنوز در حال بحث هستند که دقیقاً چگونه ارزهای دیجیتال را طبقهبندی کنند و بحث در مورد اینکه آیا رمزنگاری یک امنیت است یا نه ادامه دارد. اما از آنجایی که اتریوم همچنان به استقبال گستردهتری میرسد، افزایش مقررات میتواند اجتناب ناپذیر باشد.
بیشتر بخوانید: رمزارزها امنیت تضمین شده دارند؟!
اینکه آیا اتریوم برای شما سرمایه گذاری مناسبی است یا نه، به چند عامل بستگی دارد. در اولین مورد، در نظر بگیرید که چقدر میخواهید ریسک کنید. کریپتو یک سرمایه گذاری ذاتاً پرخطر است فقط به این دلیل که هنوز سوداگرانه است. اگرچه اتریوم یکی از بزرگترین و محبوبترین شبکهها در فضای کریپتو است، اما هیچ تضمینی برای موفقیت آن در دراز مدت وجود ندارد. همچنین به این فکر کنید که چقدر میتوانید نوسانات را تحمل کنید. حتی اگر اتریوم در دراز مدت رشد کند، احتمالاً مسیری پر از دست انداز خواهد بود.
اگر میدانید که به دلیل نوسانات شدید کریپتو خوابتان را از دست میدهید، ممکن است سرمایه گذاری مناسبی برای شما نباشد. اما اگر مایلید از طوفان بیرون بیایید و ارز دیجیتال خود را برای دراز مدت نگه دارید، اتریوم به طور بالقوه میتواند یک سرمایه گذاری پرسود باشد.
سلب مسئولیت: سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال و سایر عرضه اولیههای آنها (ICO) بسیار پرخطر و گمانه زنی است و این مقاله توصیهای از طرف اقتصاد آنلاین یا نویسنده به عنوان سیگنالی برای خرید یا فروش رمزارزها تلقی نمیشود. از آنجایی که موقعیت هر فردی منحصر به فرد است، همیشه باید قبل از تصمیم گیری مالی با یک متخصص واجد شرایط مشورت شود.