تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱

اژه‌ای: جوانان دهه هشتادی معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند

رئیس قوه قضاییه گفت: جوانان و نوجوانان موسوم به دهه هشتادی، امروز بعضاً بیشتر از جوانان و نوجوانان نسل اول انقلاب، معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند.

صحبتهای اژه‌ای درباره دهه هشتادی

اقتصاد۲۴- به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز سه‌شنبه (۱۹ مهر) همزمان با هفته وحدت در دیدار با علمای اهل سنت، ضمن تبریک و تهنیت میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفرصادق (ع) اظهار کرد: در قرآن کریم و کلام پیامبرعظیم‌الشأن اسلام و فرمایشات انبیا و اوصیا و اصحاب خاص بر مقوله وحدت و برادری و همزیستی مسالمت‌آمیز مسلمین و دوری و اجتناب آن‌ها از افتراق و نزاع و نِقار بسیار تاکید شده است.

رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به نگرش و بینش امام راحل به عنوان یکی از بزرگترین منادیان وحدت میان مسلمین، بیان داشت: امروز و در عصر حاضر اهمیت و ارزش مقوله وحدت میان مسلمین بیش از هر عصر و زمان دیگری است؛ امروز فقط یک کشور سلطه‌گر نیست که در پی فرقه‌سازی و تفرقه‌افکنی در میان امت اسلام است بلکه چندین کشور سلطه‌گر و مستکبر این سیاست خبیثانه را دنبال و پیگیری می‌کنند.

رئیس دستگاه قضا به توطئه‌های پیچیده و چندوجهی دشمنان جهان اسلام و دنیای سلطه برای ایجاد تفرقه و نزاع میان امت اسلام اشاره کرد و گفت: دشمنان جهان اسلام از پیگیری سیاست‌های تفرقه‌افکنانه خود در قبال امت اسلام دست نخواهند کشید چرا که دست کشیدن آن‌ها از این سیاست‌های خبیثانه به معنا و منزله صرفنظرکردن‌شان از مطامع و غارتگری‌ها در بلاد اسلامی می‌باشد.

وی در ادامه ضمن اشاره به نقش بسیار مهم و حائزاهمیت علمای جهان اسلام در شناساندن و معرفی دسایس و توطئه‌‎های کشور‌های مستکبر به مردم و بویژه جوانان، «جهاد تبیین» را یک راهکار اساسی و بنیادین در این راستا دانست و گفت: در گام نخست باید به اولویت‌بندی مسائل و مقوله‌ها مبادرت بورزیم؛ در این مرحله توجه به دو مقوله «امنیت» و «فرهنگ» بسیار حائز اهمیت است؛ باید روش‌های حفظ و ارتقاء امنیت و فرهنگ را شناسایی و تبیین کنیم و نقشه‌های دشمنان برای مخدوش کردن این دو مقوله مهم را بشناسیم و خنثی گردانیم.


بیشتر بخوانید: با زور نمی‌توان مملکت را اداره کرد/ بینش امنیتی خودش ضد امنیت است!


محسنی اژه‌ای با بیان اینکه جوانان و نوجوانان موسوم به دهه هشتادی، امروز بعضاً بیشتر از جوانان و نوجوانان نسل اول انقلاب، معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند، گفت: نباید این تصور را داشت که جوانان و نوجوانان ما بواسطه شیطنت‌های دشمن، نفوذ فضای مجازی و برخی کم کاری‌های ما مسئولین، از دست رفته‌اند؛ بلکه نسل جوان ما امروز بهتر و مجهزتر از نسل اول انقلاب در مسیر ارزش‌ها و آرمان‌ها قرار دارند؛ البته در این زمینه با توجه به عمق و شدت تلاش دشمنان، همه صاحبان تریبون، افراد دارای نفوذ کلام و مسئولین بخش‌های ذیربط در نقاط مختلف کشور، باید تلاش بیشتری به خرج دهند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه این جلسه به تشریح محور‌ها و زمینه‌های ضروری جهت جلب مشارکت فعالانه علمای اهل سنت پرداخت و در همین راستا تاکید کرد که برای تحقق این مهم باید سازوکار‌های عملیاتی طراحی شود و به صرف توصیه اکتفا نکرد.

«همفکری و مشارکت فعال در برقراری هرچه بیشتر امنیت در کشور»؛ این نخستین محوری بود که رئیس دستگاه قضا برای جلب مشارکت علما و بزرگان اهل سنت بر آن تاکید کرد و در همین راستا گفت: امروز ممکن است دشمن مجدداً برای مخدوش کردن امنیت کشور اسلامی ما طمع کند؛ بنابراین ضروری است همگان در راستای حفظ و ارتقاء امنیت ایران اسلامی مجاهدت کنیم و راه‌ها و روش‌هایی را که دشمن با تمسک به آن درصدد مخدوش کردن امنیت میهن ماست بشناسیم و آن‌ها را مسدود گردانیم و با مساعدت و معاضدت یکدیگر به تقویت روش‌های ارتقاء امنیت بپردازیم.

رئیس قوه قضاییه «پیشگری از ایجاد اختلافات و وقوع جرم» را یکی دیگر از محور‌های ضروری برای جلب مشارکت علما و بزرگان اهل سنت دانست و گفت: بدون تردید علما و بزرگان اهل سنت در نقاط مختلف کشور با نفوذ کلام و جایگاهی که دارند می‌توانند در جلوگیری از ایجاد اختلافات خانوادگی و قومی و گروهی و همچنین پیشگیری از وقوع جرم، نقش‌آفرینی فعال و اثربخشی داشته باشند.

وی افزود: نقش علما و بزرگان اهل سنت در «رفع اختلافات و خصومات خانوادگی، قومی و گروهی و جلوگیری از ارجاع آن‌ها به مراجع و محاکم قضایی» نیز بسیار حائزاهمیت و برجسته است. بدون تردید بزرگ و ریش‌سفید یک طایفه و خانواده به دلیل شناخت بهتر و موسع از شرایط و ساختار‌های گروهی و قومی بهتر و مطلوب‌تر از یک قاضی حاذق و مجرب می‌تواند مرافعات و خصومات پیش‌آمده در آن قوم و طایفه و خانواده را حل و فصل کند.

محسنی اژه‌ای با اشاره به خبری که رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه درخصوص گذشت اعضای خانواده یک مقتول که از شیعیان شهرستان دلفان لرستان بودند از قصاص قاتل که از اهالی سنت سیستان و بلوچستان بود و بدون دریافت یک ریال دیه انجام شد، گفت: بدون تردید برکت و حلاوت و ارزشی که مقوله صلح و سازش دارد بسیار بیشتر از حکم حق و صوابی است که از سوی یک مرجع قضایی صادر می‌شود.

رئیس قوه قضاییه در همین راستا گفت: قوه قضاییه این آمادگی کامل را دارد که زمینه‌ها و امکانات لازم را برای علما و بزرگان اهل سنت در نقاط مختلف کشور جهت مشارکت بیشتر آن‌ها در دو مقوله «پیشگری از ایجاد اختلافات و وقوع جرم» و «رفع اختلافات و خصومات خانوادگی، قومی و گروهی و جلوگیری از ارجاع آن‌ها به مراجع و محاکم قضایی» فراهم گرداند.

وی با اشاره به مبحث قتل‌های شبه‌عمد نیز گفت: در قتل‌های شبه‌عمدی که فرد محکوم به پرداخت دیه و گذراندن حبس به لحاظ جنبه عمومی جرم است، علما و بزرگان اهل سنت می‌توانند ورود داشته باشند و با جلب رضایت اولیای‌دم و شاکی خصوصی، زمینه اعطای ارفاقات قانونی به فرد محکوم و محبوس را فراهم آورند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به جرائمی نظیر مواد مخدر و جرائمی که مجازات قانونی آن‌ها سلب حیات است، اظهار داشت: یکی از شروط اعطای ارفاقات قانونی به محکومان و تقلیل مجازات آنها، حصول اطمینان از متنبه شدن فرد محکوم و عدم تکرار جرم از ناحیه وی است؛ در این مقوله نیز علما و بزرگان اهل سنت می‌توانند مشارکت داشته باشند و با حضور در زندان‌ها و سخن گفتن با محکومان جرائم مواد مخدر و سایر جرائمی که مجازات‌های سنگینی مترتب بر آن‌ها است، زمینه اعطای ارفاقات قانونی به این محکومان و تقلیل مجازات‌شان را فراهم کنند.

رئیس قوه قضاییه همچنین تصریح کرد: برخی محکومان نیز بواسطه انحرافات فکری در راستای به مخاطره انداختن امنیت گام برداشتند؛ در قبال این قبیل محکومان نیز می‌توان از ظرفیت علما و بزرگان اهل سنت جهت هدایت آن‌ها بهره گرفت و ما در قوه قضاییه نه تنها از این ظرفیت و مشارکت استقبال می‌کنیم بلکه زمینه‌ها و امکانات آن را نیز فراهم می‌آوریم.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به موضوع "دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر" نیز بیان داشت: افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر، در زمره عناصر کم‌گناه گنجانده می‌شوند شامل سه مرحله ارفاق می‌گردند؛ در مرحله نخست با تمهیدات اندیشیده شده و تبدیل قرارها، این افراد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد می‌گردند؛ در مرحله دوم، چنانچه در مدت آزادی و انتظار برای برگزاری دادگاه، از عمل ارتکابی خود پشیمان و متنبه شده باشند و در اعمال و کردار این را ثابت کنند، در مرحله صدور رأی مشمول ارفاق می‌گردند؛ در مرحله سوم نیز پس از صدور رأی و محکومیت، چنانچه رفتار پسندیده از خود بروز دهند و از عدم ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آن‌ها اطمینان حاصل شود، با تأسیسات ارفاقی قانونی مواجه می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه در همین رابطه خطاب به علما و بزرگان اهل سنت گفت: از مشارکت فعالانه شما برای متنبه ساختن عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر و بازگرداندن آن‌ها به کانون خانواده‌های‌شان استقبال می‌کنیم و بدانید که این موضوع، خواست نظام است.

وی در همین راستا بیان داشت: هم اکنون زمینه اعزام گروه‌های فرهنگی به ندامتگاه‌های کشور جهت متنبه ساختن و گفتگو با عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر بویژه افراد دارای سن کمتر، فراهم شده و در برخی نقاط کشور این اعزام‌ها صورت گرفته است و این برنامه استمرار دارد و گسترده‌تر می‌شود.

رئیس قوه قضاییه همچنین بر ایجاد سازوکار‌های عملیاتی برای بوجودآمدن ارتباط وثیق میان علما و بزرگان اهل سنت و بخش‌های مختلف قضایی از جمله پژوهشگاه قوه قضاییه تاکید کرد.

وی در پایان با اشاره به مشکلات و کبود‌های موجود در قوه قضاییه برای تجهیز نیروی انسانی اعم از قاضی و کارمند و همچنین شیوه کار کمیسیون نقل و انتقال قضات، خاطرنشان کرد: در کمیسیون نقل و انتقل قضات معیار‌هایی که برای ارتقاء یک قاضی وجود دارد صرفاً ناظر بر عملکرد‌های قضایی اوست و شیعه یا سنی بودن هیچگونه مدخلیتی در ارتقاء پیدا کردن یک مقام قضایی ندارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/استایل شیک بازیگر شب‌های مافیا

فیلم/قالیباف بالاخره به درستی راه روحانی اعتراف کرد

عکسی از تجمع هواداران جلیلی که حسابی خبرساز شد

دستور مخبر درباره حادثه ریزش معدن شازند

پاسخ به پرسش‌های متداول بیمه تکمیلی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری توسط بیمه ملت +جدول سقف تعهدات

فیلم / نمای واضح از کتک خوردن سیاوش یزدانی از یک مربی گل گهری در بازی دیشب

عکس/سلفی وریا غفوری در جمع پرسپولیسی‌ها

عکس/استوری متفاوتی که جواد نکونام منتشر کرد

زاکانی درباره حجاب بان‌های مترو: دختر من هم جزو همین هاست

عکس/هواداران مسعود پزشکیان، سبزپوش شدند!

زاکانی: برخی آقایان علاقه دارند به واگن خانم‌ها در مترو بروند!

فیلم/قالیباف: ۵ نفرمان یک نفر خواهد شد!

فیلم/دروغگویی به سبک زاکانی!

عکس/پیکر دومین مفقودی حادثه معدن شازند پیدا شد

واکنش علیرضا زاکانی به ممنوعیت پخش نشدن اذان اهل سنت در کردستان

تاریخ و ساعت مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری

توهین شدید منصور ارضی به موضع پزشکیان درباره گشت ارشاد

عکس/حمایت فرزند کروبی از مسعود پزشکیان

قالیباف: ۲ درصد پرواز‌ها هم از آسمان ایران رد نمی‌شود

ابتلای صادق زیباکلام به بیماری در زندان صحت ندارد

خبر کاهش مدت زمان خدمت سربازی کذب است

پزشکیان: در مقابل گشت ارشاد خواهم ایستاد

اغفال دختر جوان با شگرد ازدواج و مهاجرت توسط شاگرد قهوه‌خانه

رضا کیانیان خطاب به شش نامزد ریاست جمهوری: وعده ندهید، برنامه بدهید

پاسخ دفتر ظریف به ادعا‌های زاکانی

پرسپولیس پدیده ملی‌پوش را نمی‌خواهد!

حادثه امنیتی جدید در نوار غزه/ یک نظامی صهیونیست به هلاکت رسید

آشوب دوباره در خیابان‌های تل آویو

اینفوگرافی/ شاخص فلاکت استان‌های ایران در سال ۱۴۰۲

اتمام حجت دادگستری تهران درباره مبادلات رمزارزی + عکس

جایگاه ایران در جمع ثروتمندترین کشور‌های آسیا

ساخت ۲۰۰ هزار مسکن توسط شهرداری یک بلوف انتخاباتی است

فیلم/اقدام عجیب شادمهر عقیلی در کنسرت جدیدش

قیمت‌های باورنکردنی مسکن در زعفرانیه

قابلیت جدید و ویژه مخصوص رانندگان اسنپ

فیلم/ پزشکیان: قول می‌دهم صدای بی‌صدایان باشم

زنگ خطر به صدا درآمد؛ مرگ ۵ نفر بر اثر ابتلا به هاری!

عکس/ تصویری زیرخاکی از پورمحمدی و محمود احمدی‌نژاد

پزشکیان: من درباره مهسا امینی کاملا محکم و صریح حرف زده ام

فیلم/ حضور استاندار مرکزی در محل حادثه ریزش معدن اراک - شازند

سقوط سکه امامی به کانال ۳۹ میلیون تومانی

فیلم/ ریزش معدن در استان مرکزی با احتمال مفقودی ۴ نفر

ریزش معدن در اراک با احتمال مفقودی ۴ نفر

توئیت معنادار پورمحمدی: تحمل شنیدن دارید؟!

بنگاه‌های غیرمجاز پلمب می‌شوند

این موجران منتظر جریمه‌های سنگین باشند

عکس/ متروی تهران میزبان یک مسافر خاص بود

پورمحمدی: فیلترشکن تولید فساد می‌کند

عکس/ مهاجم استقلال ازدواج کرد

وعده انتخاباتی کاهش هزینه ساخت مسکن شدنی است؟