تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱
سازمان ملل، آنکارا و کی‌یف بر سر جابجایی ۱۶ کشتی توافق کردند

ورود سلاح غلات به جنگ اوکراین

سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد اذعان کرد که وی عمیقا از این اقدام روسیه نگران است و با تعویق انداختن یک سفر خارجی خود برای احیای توافق مذکور و کاهش بحران جهانی غذا، تلاش خواهد کرد.

ورود سلاح غلات به جنگ اوکراین

اقتصاد۲۴ - سازمان ملل متحد، ترکیه و اوکراین به رغم خروج روسیه از توافق صادرات غلات اوکراین به بازار‌های جهانی، برای اجرای این پیمان گامی به جلو برداشتند و درباره طرحی برای جابجایی غلات توسط ۱۶ کشتی در روز دوشنبه به توافق دست یافتند.
این اقدام آنکارا، کی‌یف و سازمان ملل در حالی صورت می‌گیرد که روسیه روز شنبه «به مدت نامعلوم» از توافق مذکور پا پس نهاد. این اقدام مسکو باعث کاهش صادرات غلات از اوکراین، از بزرگترین تولید کنندگان این محصولات در دنیا، می‌شود.
روسیه می‌گوید به دلیل حمله پهپادی به یگان دریایی این کشور در خلیج سواستوپول که از کرویدور امنِ اختصاص داده شده برای حمل و نقل غلات صورت گرفته است، قادر به تامین امنیت کشتی‌های غیرنظامی این پیمان نیست.
اگرچه بیرون رفتن مسکو از این قرارداد، خشم اوکراین، ناتو، اتحادیه اروپا و آمریکا را برانگیخت، اما سازمان ملل متحد و ترکیه که نقش میانجی را در این توافق در ماه ژوئیه ایفا کرده بودند، روز یکشنبه برای نجات آن تلاش کردند.
سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد اذعان کرد که وی عمیقا از این اقدام روسیه نگران است و با تعویق انداختن یک سفر خارجی خود برای احیای توافق مذکور و کاهش بحران جهانی غذا، تلاش خواهد کرد.


بیشتر بخوانید: واکاوی سکوت مرموز کشور‌های عربی در قبال رخداد‌های اخیر ایران


به گفته یکی از تحلیلگران، با توجه به این که روسیه و اوکراین از بزرگترین صادر کنندگان غلات جهان هستند، این اقدام روسیه سبب افزایش ۵ درصدی معاملات آتی گندم شیکاگو در روز دوشنبه شده است.
بر اساس این توافق نامه، یک مرکز هماهنگی مشترک متشکل از مقام‌های سازمان ملل متحد، ترکیه، روسیه و اوکراین مسئولیت صدور مجوز جابجایی و بازرسی کشتی‌ها را بر عهده دارد. از ماه ژوئیه بیش از ۹.۵ میلیون تن ذرت، گندم، تخم آفتابگردان، جو، کلزا و سویا در سایه همین توافق‌نامه صادر شده است.

اگرچه در روز یک‌شنبه هیچ کشتی در کریدور بشردوستانه تردد نکرد، اما سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد که با ترکیه و اوکراین بر سر طرحی برای جابجایی ۱۶ کشتی متشکل از خروج ۱۲ و ورود ۴ کشتی، به توافق رسیده است.

بر اساس این بیانیه، مقام‌های روس حاضر در مرکز هماهنگی مشترک از این طرح و قصد طرفین مبنی بر بازرسی ۴۰ کشتی خروجی در روز دوشنبه مطلع هستند. در این بیانیه آمده است: «همه طرفین برای تامین امنیت مسیر کشتی‌های تجاری با ارتش و سایر مقامات مربوطه خود هماهنگ می‌شوند.»
سازمان ملل متحد همچنین در بیانیه خود بر اساس اظهارات مقامات روس متذکر شد که مسکو به گفتگو با سازمان ملل متحد و ترکیه بر سر موضوعات مورد مجادله ادامه خواهد داد. اما روسیه هیچ واکنشی به طرح انتقال روز دوشنبه نشان نداده است.
وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه برای نجات توافق‌نامه ماه ژوئیه با همتایان روس و اوکراینی خود در تماس بوده و از آن‌ها درخواست کرده است که از هرگونه اقدامات تحریک‌آمیز جلوگیری کنند.

ناتو و اتحادیه اروپا خواهان تجدید نظر کرملین و بازگشت مسکو به این توافق هستند. جوبایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه با «کاملا ظالمانه» خواندن اقدامات روسیه نتیجه آن را بدتر شدن بحران غذا خواند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نیز مسکو را به استفاده از غذا به عنوان سلاح متهم کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

عکس/ نمایی باورنکردنی از ۶۴ سال پیش فرودگاه کرمانشاه

عکس/ گریم متفاوت یکتا ناصر و امین حیایی در کوکتل مولوتف

عکس/ قابی دیده نشده از مهدی پاکدل در کنار بهنوش طباطبایی

عکس/ تیپ اروپایی جمیله ۵۳ سال پیش با لباس رنگارنگ

عکس/ نشست مشترک سران قوا به میزبانی دولت

نمایی غمبار از گورستان ۱۲۵ ساله امامیه

عکس/ تیپ اجق وجق جواد عزتی و همسرش با کلیپس دهه ۸۰ و عینک آفتابی

عکس/ مراسم عروسی گریس کلی و شاهزاده موناکو ۶۹ سال پیش با لباس نظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ روبوسی پزشکیان و ثابتی در جلسه استیضاح

عکس/ حمایت دولت از عبدالناصر همتی

عکس/ رودخانه لنگرود و پل خشتی روی آن ۶۰ سال پیش

حاشیه‌های استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس

عکس/ منظره قدیم محله میدان لاهیجان ۷۰ سال پیش و دوره پهلوی

عکس/ حجت الاسلام نقویان به دیدار علی دایی رفت

قیمت ماهی امروز + جدول

جدیدترین رقم رهن و اجاره خانه در قم + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

بند کمال‌خان افغان ها مانع احیای تالاب هامون

فیلم/ واکنش تند عضو شورای شهر به زاکانی

پزشکیان در دفاع از همتی: شرایط جنگی است

همتی: از من نخواهید مطالبی بگویم که امنیت کشور را به خطر بیندازد

هزینه‌های اجاره خانه زنجان در آخرین ماه سال ۱۴۰۳ + جدول

اینفوگرافی/ میزان زمان روزه داری در کشور‌های جهان

حال و هوای جشن باستانی نوروز رود‌ها در قزوین

مناسب‌ترین ساعات خواب در ماه رمضان

بازگشت قیمت طلا به فاز صعودی

واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی به ایران؛ چه کسی مجوز داد؟

کاهش ۳۱ درصدی ورودی سدها

صداوسیما؛ سازمانی با کمتر از ۱۲ درصد مخاطب که سهمی معادل ۴ وزارتخانه حیاتی می‌بلعد/ بودجه نجومی تلویزیون و اولویتِ وارونه در بحران معیشت!

شمش‌های استاندارد زرپاد؛ پایان چالش‌ها و نگرانی‌های طلای آبشده

فیلم/ تذکر قالیباف به نمایندگان در جلسه استیضاح همتی

بیانیه جمعی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران درباره حوادث جاده‌ای

فیلم/ افشاگری همتی درباره پشت پرده استیضاح

فیلم/ همتی بهارستان را به آتش کشید

سبقت قیمت خودرو‌های کارکرده از خودروی‌های صفر

ساز کوک کاهش قیمت دلار

وزیر آموزش و پرورش: عید امسال تکلیف نوروزی نداریم

جدیدترین قیمت خانه در ورامین اسفند ۱۴۰۳ + جدول

معرفی هواپیمای چند منظوره تورنادو

ریزش عجیب قیمت پژوپارس در بازار امروز + جدول

ترکیب احتمالی استقلال مقابل النصر

فیلم/ همتی: از من نخواهید اطلاعاتی بدهم که دشمن شاد شود

استیضاح کنندگان همتی زمان را درک کنند

فیلم/ پزشکیان:در کشور‌های دیگر دلار داریم ولی پس نمی‌دهند

شاخص ریسک بیت‌کوین بالا رفت

روز و ساعت بازی استقلال و النصر مشخص شد

فیلم/ پزشکیان: وظیفه ما امیدآفرینی است

فیلم/ پزشکیان درباره گفت‌و‌گو با آمریکا چه گفت؟

بازی مار و پله اردوغان علیه ایران؛ اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه را چگونه باید تفسیر کرد؟

فیلم/ پزشکیان: وزارت بهداشت ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت

آغاز پیش‌فروش سکه‌های ضرب ۸۶ از ساعت ۱۲ امروز

اختلاف جلیلی و قالیباف بدون ریش سفیدی

عکس/ پزشکیان برای دفاع از همتی پشت تریبون مجلس

شبح توافق مونیخ بر سر زلنسکی و اروپا؛ آیا ترامپ اوکراین را به روسیه تحویل می‌دهد؟

ارز چندنرخی، بمب ساعتی رانت و فساد در سلامت

آلاینده‌های تالاب انزلی تهدیدی برای سلامت/ از بهشت تا لجنزار؛ تبدیل دو رودخانه حیاتی رشت به کانال فاضلاب

FATF سلاح جدید پایداری برای حذف وزیر اقتصاد

فیلم/ سه نماینده موافق استیضاح چه گفتند؟