اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: قیمت گوشت قرمز در حالی در چند روز گذشته ثابت بوده که سوال اصلی این است که با وجود آغاز صادرات دام سبک به کشورهای عربی، آیا قیمت گوشت قرمز افزایش مییابد؟
منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور به اقتصاد ۲۴ میگوید: دام سبک به کشورهای کویت، عمان، امارات و عراق در حال حاضر صادر میشود؛ اما با وجود برگزاری جام جهانی در قطر، اما دامی به این کشور صادر نمیشود.
وی در مورد علت این موضوع گفت: محدودیتهایی بین ایران و قطر است که مانع از صادرات دام سبک و گوشت قرمز به این کشور شده است. البته در حال حاضر، نژادهای بخصوصی از دام سبک ازجمله عربی خوزستان، کردی کرمانشاه و فسایی فارس بیشترین میزان دامی بوده که صادر شده است.
رئیس شورای تامین دام کشور گفت: قیمت گوشت قرمز با وجود آغاز صادرات افزایش نداشته، زیرا عرضه گوشت به بازار زیاد است و از طرفی مصرف گوشت قرمز کاهش چشمگیری داشته است.
پوریان با بیان اینکه پیش از این تقاضا برای بره نر کشتاری بالا بود، ادامه داد: تقاضای گوشت قرمز در حالی کاهش چشمگیری داشته که همین تقاضای باقیمانده نیز به سمت و سوی دامهایی رفته که قبلا تقاضای کمی برای آنها بود. به طور مثال بره ماده چاق، بز، قوچ و... که پیش از این خریدار زیادی نداشتند در حال حاضر به دلیل ارزان بودن مورد استقبال مردم قرار گرفته اند.
به گفته رئیس شورای تامین دام کشور، هر کیلو بره نر کشتاری ۷۴ هزار تومان، بره نیم گوشت ۶۸ تا ۶۹ هزار تومان، بره نر نیم گوشت ۷۲ تا ۷۴ هزار تومان و بره ماده کمتر از ۶۸ هزار تومان، بزغاله لاغر ۵۵ تا ۵۸، بزغاله نیم گوشت ۶۲ تا ۶۵ هزار تومان و بزغاله چاق ۷۰ تا ۷۳ هزار تومان است. در کل بازار گوشت قرمز در رکود شدید به سر میبرد و خریداری در بازار نیست.
بیشتر بخوانید: افزایش عجیب قاچاق گوسفند به کشورهای شیخ نشین خلیج فارس
پوریان ادامه داد: در حال حاضر به دلیل بروکراسیهای بسیار زیادی که بر سر راه صادرات در استانها ایجاد شده صادرات بسیار کند انجام میشود مثلا در استان خوزستان که پایلوت صادراتی کشور است شاهد بروکراسی زیاد مخصوصا در وزارت کشاورزی آن هستیم.
رئیس شورای تامین دام کشور گفت: با وجود صادرات دام، اما قیمت دام هیچ گونه جهشی نداشته است. از طرفی خرید تضمینی به دلیل اینکه انگیزه و مزیت تجاری اقتصادی برای دامدار ندارد ازسوی دامداران مورد استقبال واقع نشده است.
پوریان ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۸۳ هزار راس دام از کشور خارج شده و ۹۰ درصد دامهایی که خارج شدند دامهای ضعیف شده و نیم گوشت نر بودند. در حال حاضر حدود ۷ میلیون راس دام سبک و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار راس دام سنگین در کشور موجود است.
وی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا شایعه فروش گوشت گربه، خر و الاغ واقعیت دارد، گفت: خیر، این موضوع را کاملا رد میکنم، چون مجموعه گوشت حلالی که در کشور است خیلی بیشتر از بازار مصرف ماست حتی اگر در تقاضای بالایی داشته باشیم باز بازار ما به گونهای است که به اندازه کافی ما دام زیادی در اختیار داریم.