تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱

وقتی واقعه‌ای رخ می‌دهد، داستان می‌سازند و در شرح داستان گیر می‌کنند

جلیل رحیمی جهان‌آبادی می‌گوید: وقتی مردم واقعیت‌ها را می‌بینند و خبر‌ها را می‌خوانند، خودشان تصمیم می‌گیرند و می‌گویند حرف شما درست نیست، بنابراین چرا ما حرف درست نمی‌زنیم و وقتی واقعه‌ای رخ می‌دهد، اول خبرگزاری‌های رسمی ما یک داستان می‌سازند و سپس در شرح داستان گیر می‌کنند!

اعتراضات در ایران

اقتصاد۲۴- جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به رویداد۲۴ می‌گوید: دو مشکل در کشور ما وجود دارد، یکی اینکه ضعف‌هایمان را نمی‌پذیریم. تا زمانی هم که نپذیریم که اشتباه داریم، سیاست نادرست داریم، ضعف داریم و مردم نارضایتی دارند و نمی‌توانیم با واقعیت سر و کار داشته باشیم که این به نوعی خودفریبی است.

او می‌گوید: مشکل بعدی این است که رسانه‌های ما، دولتی هستند و رسانه دولتی تا بخواهد یک خبری را از ۱۰ فیلتر رد و منتشر کند، خبرگزاری‌های دیگر در جهان آن را منتشر کرده‌اند و در فضای مجازی هم پخش شده است. امروز عصر ارتباطات است و نه می‌شود خبری را انکار کرد و نه نمی‌شود خبری را الکی باور کرد. به این مفهوم که اگر خبری را پنهان کنید، دیگران آن را منتشر می‌کنند و نکته دیگر اینکه اگر هر خبری که منتشر می‌شود را باور کنید، اشتباه است، چراکه باید درباره آن بررسی و تحقیق کرد، چون رسانه‌ها یک شبه از یک فرشته، دیو و از یک دیو، فرشته می‌سازند.

نماینده تربت‌جام می‌گوید: نیکسون رییس جمهور آمریکا می‌گفت من از کمونیست‌ها نمی‌ترسم، بلکه از رسانه‌ها و خبرنگار‌ها می‌ترسم و این مسئله واقعیتی است که وجود دارد. ابتدا در کشور باید رسانه‌های خصوصی و غیردولتی فعال و آزاد گذاشته شوند تا خبررسانی کنند، دوم اینکه باید ضعف‌ها و اشتباهات و کمبود‌های خود را بپذیریم و قبول کنیم همه آنچه بیان می‌شود، توطئه، دروغ، تخریب و خبرسازی نیست.

وقتی واقعه‌ای رخ می‌دهد، خبرگزاری‌های دولتی ما یک داستان می‌سازند و سپس در شرح داستان گیر می‌کنند!

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید: وقتی مردم واقعیت‌ها را می‌بینند و خبر‌ها را می‌خوانند، خودشان تصمیم می‌گیرند و می‌گویند حرف شما درست نیست، بنابراین چرا ما حرف درست نمی‌زنیم. وقتی واقعه‌ای رخ می‌دهد، اول خبرگزاری‌های دولتی ما یک داستان می‌سازند و سپس در شرح داستان گیر می‌کنند! چرا واقعیت را به مردم نمی‌گوییم. این مردم که با ما صادق هستند. سطح فهم، شعور، درک و تاریخ این مردم نشان داده وقتی با آن‌ها رفتار انسانی و صادقانه‌ای داشته باشیم، دچار مشکل نمی‌شویم.



حادثه جلوی چشم رخ داده اما یک داستان علمی تخیلی درباره آن پخش می‌شود

رحیمی‌جهان‌آبادی می‌گوید: من در حوزه انتخابیه خود، همیشه با مردم صادقانه صحبت کرده‌ام و هیچ‌وقت هم تا الان پاسخ بد نگرفته‌ام و هر مشکلی وجود دارد به آن‌ها می‌گویم که مثلاً من اینجا زورم نرسیده یا نتوانسته‌ام یا اینکه این کار‌ها انجام شده است. وقتی با مردم صادقانه صحبت شود، آن‌ها راحت‌تر می‌پذیرند، اما وقتی جلوی چشم‌شان حادثه‌ای رخ می‌دهد، ولی یک داستان علمی - تخیلی در رسانه‌ها پخش می‌شود، مردم آنچه را که می‌بینند، باور می‌کنند نه چیزی را که به صورت علمی - تخیلی پخش شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به حادثه زاهدان که چند هفته پیش اتفاق افتاد، گفت: به عنوان مثال وقتی حادثه زاهدان اتفاق افتاد، خبرگزاری‌های رسمی و فارس اعلام کردند، گروهک‌های تجزیه‌طلب به مردم حمله کرده‌اند. سوال اینجاست کدام گروهک تجزیه‌طلب به مردم حمله کرده بود و بعد از آن چه شد؟ حادثه زاهدان چه بود؟ نماینده مقام معظم رهبری که به آنجا سفر کرد، چه شد؟ ما چه نیازی داریم به ایجاد داستان‌های علمی - تخیلی؟ چرا فکر می‌کنند این مردم نمی‌فهمند و قابل اعتماد نیستند؟ رسانه‌های امروز، آنلاین هستند، یعنی نیازی به صداوسیما نیست و مردم هر کجا باشند می‌توانند روی صفحه تلفن همراه خود، تصاویر را پخش کنند.

مگر اینکه برق کشور را قطع کنند تا مانع اطلاع‌رسانی شوند

او با بیان اینکه در سرتاسر جهان هم هیچ‌کسی نمی‌تواند خبر درست را سانسور کند، اظهار کرد: الان که برخی پلتفرم‌ها را فیلتر کرده‌اند، اینترنت را قطع می‌کنند، چطور می‌خواهند مانع اطلاع‌رسانی شوند؟ مگر اینکه برق کشور را قطع کنند. اگر ما این اشتباهات، ضعف‌ها و کمبود‌های خود را بپذیریم و از طرف دیگر دست رسانه‌های داخلی را باز بگذاریم تا اخبار را منتشر کنند و صادقانه با مردم درمیان بگذارند، اثرگذاری رسانه‌های دشمن به حداقل ممکن می‌رسد.

رسانه‌های خارجی دو خبر راست را در کنار هشت خبر دروغ به خورد مخاطب می‌دهند

رحیمی‌جهان‌آبادی می‌گوید: اگر این رویکرد در پیش گرفته شود، در این صورت دیگر کسی شبکه‌های بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال نگاه نمی‌کند، چون واقعیت‌ها را گفته‌ایم. وقتی در کشور سانسور شدید خبری وجود دارد، اخبار به صورت علمی - تخیلی پخش می‌شود و هم اینکه تا این اخبار پخش شوند از ۱۰ کانال رد می‌شود و ۱۰ تفسیر روی آن گذاشته می‌شود، پس مردم به رسانه‌های خارجی رجوع می‌کنند. هرچند هر چه رسانه‌های غربی می‌گویند درست نیست، در واقع شیوه خبررسانی آن‌ها این است که دو خبر راست را در کنار هشت خبر دروغ به خورد مخاطب می‌دهند و جامعه را مسموم می‌کنند، اما مخاطب همان دو خبر راست را که می‌بیند، امکان دارد آن هشت خبر دروغ را هم باور کند و به این طریق، جامعه را مسموم می‌کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید: ما خودمان برای خود، آسیب‌زا می‌شویم. اگر کمی با خودمان صادق باشیم و اشتباهات را بپذیریم و دست رسانه‌های خود را باز بگذاریم، هم مردم اشتباهات و ضعف‌های ما را می‌پذیرند و هم حرف درست ما را قبول می‌کنند و هم اینکه اثرگذاری رسانه‌های بیگانه از بین می‌رود. اگر در همین جریان اخیر که اتفاق افتاد، نیروی انتظامی صادقانه با مردم صحبت و عذرخواهی می‌کرد و چند نفر را در همین زمینه بازداشت می‌کرد، هیچ‌کدام از این حوادث رخ نمی‌داد.

رحیمی جهان‌آبادی در ادامه اظهار کرد: وقتی دختر مردم را دستگیر کرده‌اند و بعد به هر دلیلی فوت شده که به علت آن کاری نداریم، اگر چند نفر را دستگیر می‌کردند و می‌گفتند موضوع را بررسی می‌کنیم و علاوه بر عذرخواهی می‌گفتند این اقدامات را هم انجام می‌دهیم، مردم کوتاه می‌آمدند، اما وقتی یاد ندارید که از مردم عذرخواهی کنید و با مردم صادقانه صحبت کنید، تولید اخبار علمی - تخیلی هم می‌کنید، نتیجه همین می‌شود.

پاسگاهی در زاهدان به مردم تیراندازی کرد و گفتند حمله گروه‌های تجزیه‌طلب بود!

وی می‌گوید: هر کسی داستان زاهدان را که خبرگزاری‌های داخلی منتشر کرده بودند، خواند، به حال کشور، خون گریه کرد. حمله گروه‌های تجزیه‌طلب به مردم کجا بود؟ مردم تظاهرات کرده بودند و به یک پاسگاهی حمله کرده بودند که پاسگاه و استاندار هم نتوانسته بودند آن را مدیریت کنند و درگیری و تیراندازی شده بود. اگر این را به مردم می‌گفتیم، باور کنید هیچ‌کدام از این مشکلات سیستان و بلوچستان رخ نمی‌داد.

به جمهوری اسلامی باور دارم

رحیمی جهان‌آبادی با بیان اینکه جمهوری اسلامی، نظام مردمی است، گفت: من به جمهوری اسلامی باور دارم که نماینده مجلس شده‌ام، به این نظام ایمان دارم و به آن معتقد هستم و برای آن هم تلاش می‌کنم، اما بزرگترین ضربه به نظام جمهوری اسلامی را کسانی می‌زنند که از جمهوری اسلامی، بد دفاع می‌کنند. مرحوم دکتر شریعتی جمله‌ای داشت و می‌گفت هر کسی را می‌خواهی خراب کنی، از آن بد دفاع کن. الان بدترین آسیبی که به نظام وارد می‌شود این است که از این نظام، بد دفاع می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نظام، هم نقاط قوت و هم ضعف دارد، یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی، خدمات بزرگی انجام داده و می‌دهد، اما اشتباهاتی هم دارد که اگر ما بپذیریم این نظام، برای خود ما است و این تصمیمات را خود ما می‌گیریم و در جا‌هایی که اشتباه می‌کنیم، آن را به مردم توضیح و درباره آن عذرخواهی کنیم، علاوه بر آن، از مردم نظر و مشورت بخواهیم و جایی که درست عمل کرده‌ایم نیز به مردم بگوییم، مردم به ما اعتماد می‌کنند و آن را می‌پذیرند و بسیاری از مشکلات حل می‌شود، اما متاسفانه چه بگوییم که هیچ‌کسی گوش نمی‌دهد. به نظر من، برخی از این نظام بد دفاع می‌کنند و این بزرگترین مظلومیت نظام جمهوری اسلامی است.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد