اقتصاد۲۴- کارشناس دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ۱۲ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای قلبیعروقی به علت آلودگی هوا است.
دکتر طاهره سماوات متخصص قلب و عروق و کارشناس دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۲ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای قلبیعروقی بهعلت آلودگی هوا است، توصیههایی را برای پیشگیری از بروز عوارض مرتبط با این معضل بیان کرد.
دکتر سماوات در خصوص ارتباط آلودگی هوا و بیماریهای قلبیعروقی گفت: یکسوم مرگهای ناشی از سکته مغزی، سرطان ریه، حملات قلبی و بیماری مزمن انسدادی ریه، مرتبط با آلودگی هوا هستند.
وی با بیان اینکه ۱۲ درصد مرگهای ناشی از بیماریهای قلبیعروقی بهعلت آلودگی هوا است و سالانه ۶ میلیون مرگ منتسب به آلودگی هوا در جهان میدهد، افزود: بعد از یک ساعت مواجهه انسان با هوای آلوده و حتی دو روز پس از آن، میزان رخداد سکتههای قلبی ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش مییابد که این ذرات اغلب از مصرف سوختهای فسیلی و ذرات ناشی از تماس لاستیک اتومبیلها با جاده تولید میشوند.
سماوات ادامه داد: آلودگی هوا موجب تشدید نارسایی قلب، افزایش بستری بیماران قلبی به میزان ۱۲/۲ درصد، افزایش آریتمی یا نامنظمی ضربان قلب و افزایش احتمال ایجاد لخته (ترومبوز) در سیاهرگهای اندام تحتانی میشود.
وی به افراد آسیبپذیر، مانند بیماران قلبیریوی، دیابتی، مبتلا به فشار خون بالا، چاق و بیماران مصرفکننده کورتون و دارای ضعف سیستم ایمنی و زنان باردار توصیه کرد از بیرون رفتن و رفتوآمد درون شهری در شرایط آلودگی هوا بپرهیزند.
بیشتر بخوانید: ادامه تعطیلی مدارس و دانشگاهها
وی افزود: توصیه میشود در روزهای آلوده، افراد از فعالیت بدنی و ورزشکردن با شدت زیاد، یعنی فعالیتی که باعث افزایش ضربان قلب و تعداد تنفس شده و فرد حین فعالیت به راحتی نتواند صحبت کند، در محیط بیرون منزل خودداری و از رژیم غذایی مدیترانهای، رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی، حبوبات کامل فراوان و مقدار چربی، شیرینی و نمک کم استفاده کنند.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، کارشناس دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه رژیم غذایی پرچرب و بسیار شیرین و مصرف دخانیات و الکل باعث افزایش رادیکال آزاد شده و در ایجاد التهاب قلبیعروقی و آسیب بافتی دخالت دارند، توصیه کرد که افراد بهطور جدی از مصرف این مواد بپرهیزند.