اقتصاد۲۴- صالح آبادی با حضور در صحن علنی مجلس، نسبت به سیاستهای ارزی دولت توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: نرخ ارز متأثر بازار غیررسمی است که نسبت به بازار رسمی بسیار کوچکتر است. برای آنکه بازار ارز کشور را مدیریت کنیم، برنامههای متعدد و مختلفی در دولت در دست پیگیری است.
وی همچنین با اشاره به افزایش نرخ بهره در روسیه به منظور ثبات بازار ارز پس از جنگ اوکراین اظهار کرد: موضوع نرخ سود بانکی در مدیریت بازار ارز اثر ویژه و اهمیت زیاد دارد و مدت زیادی است که آن را دنبال میکنیم.
صالح آبادی در حالی نرخ ارز را متاثر از معاملات بازار غیررسمی دانسته که هفته گذشته اعلام کرده بود که بانک مرکزی نرخ ارز در بازار غیررسمی را به رسمیت نمیشناسد و روی آن نظارتی ندارد.
همچنین اظهارات صالح آبادی درباره نرخ سود بانکی در حالی است که بانک مرکزی در ماههای گذشته موضعی کاملا متفاوت را در پیش گرفته بود. وقتی بانکها در تابستان امسال، نرخ بهره سپردههای مدتدار خود بالا بردند، بانک مرکزی به مخالفت شدید با این موضوع پرداخت و حتی مدیران بانکی را به معرفی به هیات انتظامی بانکها تهدید کرد.
از سوی دیگر نیز بانک مرکزی نه تنها از نرخ سود سپرده برای سیاستگذاری استفادهای نکرده، بلکه در این مدت نرخ بهره بین بانکی که از معدود ابزارهای کنترلی به شمار میرود را هم سرکوب کرده است.
بیشتر بخوانید: دولت دوست دارد ارز خود را گرانتر بفروشد/ جمشید بسم الله بهانه بود
به علاوه، مشخص نیست که منظور صالح آبادی از «دنبال کردن» موضوع نرخ سود بانکی چیست. بانک مرکزی به عنوان نهاد اصلی سیاستگذاری پولی در کشور، برای افزایش نرخ سود بانکی نیاز به هیچگونه مجوزی از نهادهای بالا دستی ندارد.
با این تفاسیر، اگر صالح آبادی واقعا به دنبال افزایش سود بانکی بوده و نتوانسته حرف خود را به کرسی بنشاند، یا شیخوخیت کافی را به عنوان رئیس بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نداشته و یا خود را عضوی از کابینه دولت سیزدهم میبیند.
اظهارات صالح آبادی در بهارستان برای نمایندگان مجلس نیز قانعکننده نبود و تعدادی از آنها به انتقاد از عملکرد وی در بانک مرکزی پرداختند.
محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، در این جلسه گفت: متاسفانه رئیس بانک مرکزی اعتقادی به حفظ ارزش پول ملی ندارد و معتقد است نرخ ارز تابع نرخ تورم است و تورم که افزایش پیدا کند به تبع نرخ ارز هم باید افزایش پیدا کند و به جای حفظ ارزش پول ملی، حفظ ارزش واقعی پول ملی را مطرح میکند.
نماینده مردم تربت حیدریه از به هم ریختگی تیم اقتصادی دولت سیزدهم نیز انتقاد کرد و در این باره گفت: رئیس بانک مرکزی از تیم اقتصادی دولت نرخ ارز را تابع نرخ تورم میداند، بعد از آن وزیر صمت در مصاحبهای قیمت خودرو را تابع نرخ دلار میداند.
زنگنه همچنین ربط دادن افزایش نرخ ارز به اعتراضات، مردم و مسائل خارج از کشور را فرار رو به جلو دانست و در ادامه به موضوع استقلال بانک مرکزی پرداخت و اذعان کرد: استقلال بانک مرکزی زمانی مفید است که در رأس بانک مرکزی یک تئوریسین موفق و کارآمد و کاربلد حضور داشته باشد؛ اما ریاست بانک مرکزی نشان داده که نه تئوری و راهبرد درستی دارد و نه توانایی اجرایی دارد.
سیدغنی نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز از نمایندگانی بود که در این جلسه نسبت به عملکرد صالح آبادی و رئیس جمهور در حوزه نرخ ارز انتقاد کرد.
وی با کنایه به ابراهیم رئیسی گفت: میگفتند خدا را شکر که ما رئیس جمهور نشدیم که دلار بشود ۵ هزار تومان؛ آقای صالح آبادی و آقای رئیس جمهوری، الان دلار شده ۴۰ هزار تومان و روز به روز پول مردم دود میشود و به هوا میرود.
نظری نیز به آشفتگی تیم اقتصادی دولت سیزدهم اشاره کرد و اظهار کرد: متأسفانه هنوز برای مجلس مشخص نیست که فرمانده اقتصادی دولت کیست؟ متاسفانه سازمانهایی نظیر برنامه و بودجه، معاون اول و معاون اقتصادی و افراد متعددی تصمیمگیری میکنند.
در پایان، نماینده مردم اردبیل در بهارستان با تاکید بر بیکفایتی برخی از مسئولان اقتصادی، حفظ ارزش پول ملی و نگهداری سرمایه مردم را وظیفه دولت دانست.
این روزها رو ما دیدیم شما ندیدید، پس نوش جانتان و غررر نزنید.
هر چند وقت یکبار بیاد و بگوید
این قیمت دلار واقعی نیست.......
منظورش این هست که بالاتره
ملت ساده بر عکس فکر میکنم
سریال تکراری
خدا قوت دلاور مردان عرصه اقتصاد کشور
دلار ۴۲۰۰ تومانی جهانگیری به دلار ۴۲۰۰۰تومانی رئیسی تغییر پیدا کرد!
رکورد تاریخی نرخ دلار در کشور امروز هم شکسته شد و قیمت دلار دوشنبه ۵ دیماه امروز از ۴۲ هزار تومان عبور کرد!
همین سال ۱۳۹۷ بود که اسحاق جهانگیری نرخ رسمی دلار را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد! یعنی در عرض ۴ سال نرخ ارز در کشور ۱۰ برابر افزایش پیدا کرد!
لکوموتیر اقتصادی ریاست جمهوری است که در حال حرکت است
منتظر دلار۶۰باشید
طلب های دلاری از چین و کره هم شد ماشینو پر کشید
همون چیزی که شما و امثالهم بهش اعتقاد ندارید...بازار خودش تنظیمگره و با قیمت دستوری جایی در بازار نداره...
میدونم که میدونی داری حرف خلاف واقع میزنی، مردم هم اینو میدونن...فقط نمیدونم چرا دروغ میگی اونم به این صراحت؟
افزایش قیمت دلار وتضعیف مردم به نفع حکومت است وهر وقت مشکلی برای این حکومت پیش بیاید قیمت دلار افزایش خواهد یافت دولت هیچ ضرری در افزایش قیمت دلار ندارد برعکس نفع زیادی می بیند
شما وزیر راه را ببیند کسی که زمان احمدی نژاد شد مدیر عامل سایپا و ... حالا شده وزیر راه . خدا به داد مملکت و مردم بیچاره برید
دستی از غیب برون آید و کاری بکند
هر کی هستی باش ولی خدایش در حق ۳۰ میلیون نفر جمعیت طبقه فقیر و متوسط پایین این کشور داری جنایت می کنی. همه دارن از فقر به هر نوع فساد روی می آورند از اعتراضات خیابانی گرفته تا ...
حداقل کمی به این حاشیه شهرها بیاید ببین مردم چه وضعی دارند البته خبر داری ولی خودتونو به بی خبری می زنید چون براتون اهمیتی ندارن
بهترمی تونه کشوراداره میکنه
تا یه جایی میشد تقصیر روحانی انداخت.
تنها راه کنترل قطع دلار از بازار یعنی بانک به جای این که ارز به بازار تزریق کنندخودشو از بازار ارز کنار بکشه ولی متاسفانه چون خرج دولت مثل بچه ای که پدرش خرجش میده
را تو کشورمون داره بخوبی انجام میده
این یعنی شجاعت .این یعنی پوزش خواستن ازمردم.
باوجود مافیا درایران خیلی سخت است درانجام یک کارموفق باشی.
مملکت افتاده دست یکسری آدم بیسواد
یک مسعله دیگر هم هست که خیلی محرمانه است وشما منتشر نخواهید کرد
چرا خیلی از اقتصاد دان های ایران حتی آنهایی که ادعایی در این کار دارند وشهرت دارند نمی توانند برای اقتصاد ایران کاری بکنند ؟
آیا علم اقتصاد کشف روابط بین پدیده های جدید
نیست . بله تاریخ علم اقتصاد همین موضوع را تائید میکند .
ما اقتصاد دان کاشف نداریم که پدیده های لا ینحلی اقتصادی که با شرایط خاص بر اقتصاد حادث می شود به شکل علمی مورد تحلیل درست قرار دهد وعلت اصلی را غیر از علت های کشف وشناخته شده در علم اقتصاد را بشناسد وراهکار مناسب را پیدا کند . شاید هم اجازه دسترسی به اطلاعات دقیق به اقتصاد دان ها داده نشده . بالأخره موضوع اقتصاد ایران موضوعی شگفت انگیزی هستش که با هیچ راهکاری به تعادل نمی رسد .
همانطوری که مستحضرید علم اقتصاد مثل علم فیزیک وشیمی نیست که دقیق و ثابت باشد چرا که علوم طبیعی علت های ثابت دارند اما در اقتصاد علت ها ، اراده های انسانی هستند که در صورت اتخاذ تصمیمای عقلایی برآیند جامعه قابل پیش بینی ومدیریت است در غیر اینصورت علت ها در ایجاد پدیدههای اقتصادی متغیر هستند که به همین خاطر پدیده های ناشی از علت های گذرا و غیر عقلایی به راحتی قابل شناسایی و درمان نیستند . ما به مبتکرین علم اقتصاد نیاز داریم نه اقتصاد خوان همچنین به درمانگرهای اجتماعی نیاز داریم تا ارادها و به تبع آن رفتارهای اقتصادی غیر عقلایی برآیند جامعه را درمان کند
بلد باشد
درم مورد مسکن !