اقتصاد۲۴ نماگر هموزن بازار نیز با رشد ۹۳/ ۰درصدی معادل چهارهزار و ۳۰۰ واحد سطح جدیدی را بهثبت رساند؛ این در حالی است که مجموع ارزش معاملات خرد سهام در روز دوشنبه در مقایسه با روز معاملاتی گذشته با کاهش ۸/ ۷درصدی، رقم چهارهزار و ۴۸۳میلیاردتومان را بهثبت رساند که بر این اساس، متغیر یادشده از ابتدای روزهای معاملاتی زمستان توانست به مدت سه روز متوالی در سطحی بیشتر از چهار هزار میلیاردتومان باقیبماند، ضمن اینکه در ادامه روند تغییر مالکیت در بازار سرمایه، حدود ۳۳میلیاردتومان سرمایه حقوقی در روز یادشده وارد بازار سهام شد.
بورس اوراقبهادار تهران در حالی تحتتاثیر تحولات صعودی نرخ ارز به رشد خود ادامه میدهد که بهنظر میرسد مهمترین هدف نماگر اصلی بازار محدوده مقاومتی یکمیلیون و ۶۰۰هزار واحد باشد، با اینحال معاملات بورس در روز دوشنبه در حالی پیشرفت که در عینحال که بازار با سبزپوشی بهکار خود پایان داد، انتظار میرفت که در آستانه تعطیلی روز سهشنبه و وقفه روز معاملاتی در چهارشنبه، فشار فروش بازار کمی افزایش پیدا کند، اما بهطور کلی در حالحاضر عواملی نظیر نرخ دلار نیمایی و آزاد و روند حرکتی آنها و همچنین گزارش عملکردهای نسبتا خوب شرکتها و اوضاع خوب بورسکالا فضای مثبتی در معاملات بازار سهام ایجاد کرد و در مقابل آن سه عامل شکننده در روند فعلی وجود دارد که پس از بودجه، روند معاملات بازارهای جهانی و درگیرشدن بازار با سطح روانی ۶/ ۱میلیونواحدی از مهمترین این عوامل هستند.
در چنین شرایطی بازار سرمایه طی روز دوشنبه توانست رشد معقولی را بهثبت برساند. بر این اساس، ارزش معاملات خرد سهام (سهام و حقتقدم) در این روز رقم چهارهزار و ۴۸۳میلیاردتومان را ثبت کرد.
همچنین خالص تغییر مالکیت روزانه سهامداران در روز یادشده برابر با ۳۳میلیاردتومان به نفع سهامداران خرد بودهاست. دلیل چنین امری میتواند ناشی از رونقی باشد که تحتتاثیر اقبال سرمایهگذاران خرد به بورس شکلگرفته و فعالان بازار سهام را به سرمایهگذاری در بازار سهام ترغیب کردهاست. این در حالی است که مجموع ارزش بازار در بیشترین سطح از ۲۰ تیر ۱۴۰۱ قرار دارد (بیش از پنجهزار و ۸۰۰هزار میلیاردتومان).
نگاهی دقیقتر به روند معاملات بازار سهام در روز دوشنبه نشان میدهد که نماگر اصلی بازار سهام پس از دو روز سبزپوشی از ابتدای هفته، روز دوشنبه را منفی آغاز کرد، اما مجددا مثبت شد و با رشد هزار و ۳۳۷واحدی ساعت ۹:۵۵ تا ارتفاع یکمیلیون و ۵۶۴هزار و ۹۰۴ واحد بالا آمد؛ این در حالی است که تا مدت زمان یادشده نماد «کگل» بیشترین تاثیر مثبت و نماد «فولاد» بیشترین تاثیر منفی را بر بازار سهام داشته اند.
بیشتر بخوانید: تاثیر بینظمی سیاستگذاران بر رفتار سرمایهگذاران
علاوهبر این نماگر هموزن بازار نیز تا زمان مذکور با هزار و ۸۶واحد افزایش به سطح ۴۶۳هزار و ۸۳۹ واحد رسید. صعود بازار در حالی ادامه یافت که شاخصکل نهایتا در پایان معاملات روز دوشنبه رشد بیش از ۱۲هزارواحدی را بهثبت رساند و در کانال یکمیلیون و ۵۷۶هزار و ۳۹۷ واحد موردمعامله قرار گرفت.
این در حالی است که نماد معاملاتی «کگل» با بیش از دوهزار و ۱۶۱ واحد تاثیر مثبت، نقش اول رشد روز دوشنبه شاخص را بر عهده داشت. درمرتبه دوم نیز نماد «خگستر» با هزار و ۷۷۷ واحد تاثیر مثبت بر شاخصکل، بیشترین تاثیر مثبت بر نماگر یادشده را بهثبت رساند.
در نقطه مقابلنماد «فولاد» با بیش از ۷۱۵ واحد تاثیر منفی، بیشترین تاثیر منفی را بر روی نماگر اصلی بازار سهام داشت. شاخص هموزن هم همانند شاخصکل نهایتا با رشدی ۹۳/ ۰درصدی (معادل چهارهزار و ۳۰۱ واحد) به معاملات خود پایان داد و در محدوده ۴۶۷هزار و ۵۵ واحد آرام گرفت.
نگاهی به خالص تغییر مالکیت صنایع بورسی در روز دوشنبه نشان میدهد که گروه «فرآوردههای نفتی» بیش از ۷۳میلیاردتومان و صنعت «چندرشتهای صنعتی» با خروج پول بیش از ۴۵میلیاردتومانی بیشترین خروج سرمایه حقیقی را درمیان صنایع داشتند.
در مقابل گروه «کانههای فلزی» با جذب نقدینگی حدود ۴۱میلیاردتومانی در صدرجدول ورود نقدینگی صنایع قرار گرفت و پس از آن گروه «انبوهسازی، املاک و مستغلات» بیشترین ورود پول حقیقی را بهثبت رساند.
به تفکیک نمادهای معاملاتی نیز طی دادوستدهای روز یادشده بازار سرمایه «شپنا» با خروج بیش از ۴۳میلیاردتومان در صدر خروج نقدینگی بورس روز گذشته قرار گرفت، پس از آن «شستا» با خروج حدود ۳۲میلیاردتومانی در رده دوم خروج نقدینگی از نمادهای معاملهشده بورس تهران قرار گرفت و در مرتبه بعدی جدول نیز «شبندر» با خروج حدود ۲۲میلیاردتومانی بیشترین خروج سرمایه در روز دوشنبه را بهنام خود بهثبت رساند؛ این در حالی است که نمادهای «وساخت» و «شپدیس» بهترتیب با ورود پول بیش از ۲۹میلیاردتومان و حدود ۲۳میلیاردتومان همراه شدند و در صدرجدول جذب سرمایه حقیقیها در روز مذکور قرارگرفتند.