تاریخ انتشار: ۰۴:۱۰ - ۱۴ دی ۱۴۰۱

خطرات و راه‌های پیشگیری از دمای پایین بدن

هیپوترمی به معنای کاهش دمای طبیعی بدن در افراد از جمله کودکان و بزرگسالان است که در برخی شرایط می‌تواند سبب مرگ فرد شود. این اتفاق ممکن است در داخل و یا خارج از خانه رخ دهد.

خطرات دمای پایین بدن

اقتصاد۲۴-درحقیقت، هیپوترمی در دماهای سرد اتفاق می‌افتد و به دنبال کاهش دمای بدن باعث آسیب به اندام‌ها و اختلال در کارکرد آن‌ها می‌شود. در صورت پیشرفت این وضعیت و عدم درمان به موقع، می‌تواند سبب مرگ شود.

به گزارش فرادید، هیپوترمی به معنای کاهش دمای طبیعی بدن در افراد از جمله کودکان و بزرگسالان است که در برخی شرایط می‌تواند سبب مرگ فرد شود. این اتفاق ممکن است در داخل و یا خارج از خانه رخ دهد. درحقیقت، هیپوترمی در دماهای سرد اتفاق می‌افتد و به دنبال کاهش دمای بدن باعث آسیب به اندام‌ها و اختلال در کارکرد آن‌ها می‌شود. در صورت پیشرفت این وضعیت و عدم درمان به موقع، می‌تواند سبب مرگ شود.

هیپوترمی می‌تواند هنگامی که فکر می‌کنید در خانه در امان هستید، رخ دهد. افراد مسن ممکن است پس از قرار گرفتن طولانی مدت در دمایی پایین که به طور معمول برای دیگران مناسب باشد، دچار هیپوترمی خفیف شوند. البته برخی جوانان که مستعد بیماری هستند، شاید خفیف آن را تجربه کرده باشند. علاوه بر این‌ها دمای پایین بدن می‌تواند ناشی از سو مصرف مواد مخدر، کم کاری تیروئید، بی اشتهایی، شوک سپتیک (عفونی) و برخی موارد دیگر باشد.

لرز کردن معمولا یکی از نشانه‌های رایج کاهش درجه حرارت بدن است، در واقع به عنوان یک مکانیسم دفاعی، برای گرم نگه داشتن بدن به شمار می‌رود. هیپوترمی مساله‌ای شناخته شده است، بنا براین مهم است که با علائم و درمان آن آشنایی داشته باشید.

کاهش دمای بدن چیست؟

دمای بدن انسان، چه در دمای بالا و چه در دمای پایین می‌تواند نشان دهنده مجموعه گسترده‌ای از نگرانی‌ها باشد. دمای پایین بدن – و یا هیپوترمی – کاهش تدریجی دمای بدن است که می‌تواند بسیار خطر ساز باشد. هنگامی که تعادل بین گرمای تولید شده در بدن و گرمای خارج شده از آن به هم بخورد، برای مدت زمان طولانی، گرمای بیشتری از دست می‌رود، و در نهایت هیپوترمی رخ می‌دهد. تعریف ساده هیپوترمی، کاهش غیر معمول دمای بدن است.

مطمئن هستم در زمانی که درباره هیپوترمی فکر می‌کنید، ممکن است فردی را تصور کنید که داخل توده‌ای از برف و یا دریاچه‌ای یخ زده سقوط کرده است و قطعا احساس سرما می‌کند که علائم آن می‌تواند به سرعت پیشرفت کند و خطر مرگ حتمی را به وجود بیاورد.

دمای بدن به طور طبیعی باید تقریبا بین ۹۸. ۶ درجه فارنهایت و یا ۳۷ درجه سانتیگراد باشد. با این حال، آنچه را که به عنوان دمای طبیعی بدن در نظر می‌گیریم می‌تواند از فردی به فرد دیگر، زمان و روز متفاوت باشداز جمله، خوراکی‌ها و نوشیدنی هایی که مصرف می‌شوند، سطح فعالیت بدنی، سن، و دوران قاعدگی در بانوان. در حقیقت، تحقیقات نشان داده اند که دمای " طبیعی " می‌تواند از ۹۷ درجه فارنهایت (۳۶ سانتیگراد) تا ۹۹ درجه فارنهایت (۳۷. ۲ سانتیگراد) متفاوت باشد.

در حالی که دمای بالاتر از ۱۰۰. ۴ فارنهایت (۳۸ سانتیگراد) تب محسوب می‌شود. دمای پایین‌تر از ۹۵ فارنهایت (۳۵ سانتیگراد) هیپوترمی رخ می‌دهد. هیپوترمی دارای طیف گسترده‌ای از عارضه‌های خفیف و شدید است و بسته به دما، متفاوت است. هیپوترمی خفیف معمولا در دمای بدن ۸۹ – ۹۵ فارنهایت رخ می‌دهد؛ دمای متوسط هوا بین ۸۲ – ۸۹ می‌تواند سبب بروز هیپوترمی شدید شود و دمای بدن را به کمتر از ۸۲ درجه فارنهایت برساند.

علائم شایع و نشانه‌های کاهش دمای بدن

هیپوترمی، کاهش تدریجی دمای بدن است که معمولا در اثر تماس طولانی مدت با هوای سرد ایجاد می‌شود. این مسئله در فصول سرد سال بیشتر اتفاق می‌افتد، اما اگر در فصل‌های گرم نیز در معرض طولانی مدت هوای سرد قرار بگیرید، خطر ابتلا به این مشکل وجود دارد. هنگامی که در تعادل بین گرمای تولید شده و خارج شده از بدن، اختلالاتی به وجود بیاید، هیپوترمی رخ می‌دهد.

هیپوترمی معمولا به تدریج شروع می‌شود و اگر درمانی صورت نگیرد، با گذر زمان هر چند کوتاه، علائم بیماری پیشرفت کرده و بدتر می‌شود، برخی علائم آن عبارتند از:

• سردی شدید دست، پا و صورت
• لرز (در افراد مسن، ممکن است این نشانه‌ها مشاهده نشوند)
• خستگی
• خواب آلودگی
• سر در گمی، تفکرات غیر منطقی
• کج خلقی
• سردی پوست قفسه سینه و شکم
• هماهنگی نا مطلوب عضلات
• سفت شدن عضلات
• ضربان قلب ضعیف و یا نا منظم
• وجود لرز در عضلات سفت شده
• از دست دادن هوشیاری
• از دست دادن ضربان قلب

علائم و نشانه‌های هیپوترمی در نوزادان عبارتند از:

• قرمز شدن پوست بر اثر لمس کردن در سرما

• انرژی کم و غیر طبیعی

علت‌های بروز هیپوترمی

علل اصلی بروز هیپوترمی، هوای بسیار سرد و یا فرو رفتن در آب‌های بسیار سرد است.

برخی مواقع که دمای بدن افراد کاهش می‌یابد، به دلیل عفونت در بدن است. اما این مسئله به احتمال قوی در افراد مسن و نوزادان اتفاق می‌افتد. نوزادان، همانند بزرگسالان توانایی تنظیم دمای بدن خود را ندارند به همین دلیل افت دما در بدن آن‌ها به سرعت رخ می‌دهد ومی تواند بسیار خطرناک باشد.

سایر موارد دیگری که می‌توانند سبب بروز هیپوترمی شوند عبارتند از:

• سو مصرف مواد مخدر
• دارو‌های بیهوشی، بی حسی
• بی اشتهایی
• کم کاری تیروئید
• سو تغذیه
• دارو‌های ضد افسردگی و آرام بخش
• آسیب‌های عصبی
• بیماری پارکینسون
• سپتیسمی (گند خونی)
• سکته مغزی

شرایط و عوامل خطرناک می‌توانند منجر به هیپوترمی شوند، از جمله:

• دمای پایین هوا در فضای بسته و یا روباز
• قرار داشتن در فضای سرد روباز برای طولانی مدت
• قرار داشتن نوزادان، کودکان و سالمندان در شرایط نامناسب هوایی و عدم دریافت حرارت مناسب، غذا و لباس
• خوابیدن کودکان در اتاق خواب‌های سرد
• کم آبی
• لباس و تجهزات نامطلوب
• رطوبت
• رنج بردن از یک بیماری روحی
• خستگی
• رژیم غذایی ضعیف
• عدم آگاهی از هیپوترمی

درمان

طبق بیانات کلینیک مایو، در زمانی که در انتظار کمک‌های اضطراری هستید و در مکانی روباز قرار دارید، باید به آرامی و با احتیاط حرکت کنید و به فضایی سر پوشیده بروید. مراقب باشید که حرکات اضافی انجام ندهید، زیرا ممکن است منجر به افت ضربان قلب شود. اگر لباسی که بر تن دارید مرطوب و یا خیس شده است، بهتر است آن را با پتو یا لباسی خشک عوض کنید.

افراد گوناگون با آگاهی از برخی موارد می‌توانند هیپوترمی‌های شدید را با درمانی سریع و به موقع بهبود ببخشند. در زیر توصیه‌های جهت درمان مناسب هیپوترمی بیان شده اند که متخصصین بسیاری از آن‌ها را تائید می‌کنند.

در حالی که منتظر دریافت خدمات اورژانسی هستید، بهتر است برخی موارد را به یاد داشته باشید:

۱ – آرامش و احتیاط

قطعا اکثر افراد از این مسئله آگاهند که آلاسکا یک ایالتی است که دارای دمای بسیار پایینی می‌باشد، و بیشتر مردم منطقه به طور مداوم دچار هیپوترمی می‌شوند. طبق گزارشات وزرات بهداشت و خدمات اجتماعی آلاسکا:

بیمار مبتلا به هیپوترمی خفیف و یا شدید باید بسیار آرام باشد و در صورت امکان افقی نگه داشته شود. تمامی حرکات باید بسیار محتاطانه انجام شوند؛ و ممکن است در صورت قرار گرفتن به شکل عمودی، فشار‌های شدید قلبی عروقی را تجربه کنند.

۲ –گرمای تدریجی

اگر فرد مبتلا به هیپوترمی در خارج از خانه باشد و امکان انتقال او به محیطی سربسته فراهم نباشد، گرم نگه داشتن سر و گردن از عوامل کلیدی و بسیار مهم است. لباس‌های مرطوب را بلا فاصله عوض کنید. در این حالت CDC توصیه می‌کند:

• ابتدا، مرکز بدن (سر، گردن، سینه و کشاله ران) را با استفاده از پتو الکترویکی (در صورت موجود بودن) گرم کنید. 
• از تماس مستقیم پوست به پوست استفاده کنید، چندین لایه لباس خشک، پتو و حوله نیز می‌تواند کار آمد باشد.
• هنگامی که در بدن فرد افزایش دما به وجود می‌آید، همچنان او را پیچیده در پتو گرم نگه دارید تا اطمینان حاصل شود که سر و گردن در شرایط مطلوبی هستند.

۳ – نوشیدنی گرم و شیرین 

به عنوان بخشی از فرآیند گرم کردن، توصیه می‌شود به فرد مبتلا به هیپوترمی، نوشیدنی گرم دهید. درست است، این تن‌ها ایده‌ای جذاب و مناسب است تا بدن به حالت طبیعی باز گردد. سعی نکنید به زور به فردی که تمایلی ندارد، نوشیدنی گرم بدهید. این یکی از روش هایی است که می‌تواند به فرد کمک کند تا به دمای ایده آل برسد و همچنین محتوای قندی موجود در نوشیدنی می‌تواند به سوخت و ساز سریع کمک کند.

برخی نوشیدنی‌های گرم و شیرین که توصیه می‌شوند، عبارتند از:، شکلات داغ (hot chocolate) و نوشیدنی گرم مخلوط با سرکه سیب.

۴ - سی پی آر CPR

هیپوترمی شدید می‌تواند موجب از دست رفتن هوشیاری فرد شود. ممکن است در نظر افرادی که در اطرافشان هستند، به نظر برسد تنفسی وجود ندارد. CDC بیان می‌کند:

حتی در زمانی که به نظر می‌رسد فرد دچار مرگ شده است، سی پی آر باید انجام شود و شاید فرد احیا شود. انجام سی پی آر تا زمانی که فرد پاسخی دهد، و کمک‌های پزشکی در دسترس هستند برای گرم کردن قربانی باید انجام شوند. در حقیقت هنگامی که به ظاهرقربانی دچار مرگ شده است، شرایط احیا فرد می‌تواند موفقیت آمیز باشد.

۵ – از انجام این کار‌ها اجتناب کنید

تا زمانی که اورژانس برسد، شما باید اعمالی که از آن‌ها به خوبی آگاهی دارید، انجام دهید. برای افرادی که دچار هیپوترمی شده اند، موارد بسیاری است که باید در نظر داشته باشید و به درستی انجام دهید. در صورتی که آگاهی کمی دارید بهتر است تا رسیدن اورژانس منتظر بمانید.

شما باید چه بکنید؟ شما نباید به کسی که دچار هیپوترمی شدید شده است، الکل و یا سیگار بدهید و یا حتی آن‌ها را به حمام آب گرم ببرید. سازمان CDC توصیه می‌کند، تن‌ها مرکز بدن را گرم نگه دارید، بازو‌ها و پا‌ها را گرم نکنید، زیرا این امر می‌تواند فشار زیادی را به قلب و ریه‌ها وارد کند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش

اینفوگرافی/ قوم و خویش‎های سیاسی در جمهوری اسلامی

زمان حراج جدید سکه مشخص شد + جزییات

پست عاشقانه بابک جهانبخش در اینستاگرام غوغا کرد + عکس

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

فیلم/ انتقاد معاون اول پزشکیان از بی‌انصافی در حق دولت

آیا قانون عفاف و حجاب توسط قالیباف ابلاغ می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بهروز وثوقی، عارف و گلپا در تیم فوتبال هنرمندان در ۵۷ سال پیش

۲۵ نوامبر؛ سالروز ترور خواهران میرابال و روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ ۶۴ سال پیش در این روز چه اتفاقی افتاده است؟

مبلغ بیمه به خانواده بازنشستگان فوت شده مشخص شد؟

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان