تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸

پمپئو: از فرصت مذاکره با ایران استقبال می‌کنیم

وزیر امور خارجه آمریکا هدف آمریکا از گسترش حضور نظامی اخیر خود در خاورمیانه را تقویت توان دولت ترامپ در واکنش به آن‌چه هر گونه اقدام متجاوزانه از سوی ایران می‌خواند، عنوان کرد.
پمپئو
اقتصاد24 - مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی ایران را یک تهدید فعال علیه منافع آمریکایی که در حال پراکندن هرج و مرج در خاورمیانه است، خواند و در عین حال گفت: کاخ سفید از فرصت مذاکره با تهران استقبال می‌کند.

مایک پمپئو همچنین مدعی شد که متوجه تهدیدهای افزایش یافته از جانب ایران است و دولت دونالد ترامپ در حال تقویت توان خود برای پاسخ به آن‌چه هر گونه اقدام "متجاوزانه" توسط ایران خواند، است؛ به همین دلیل آمریکا یک ناوهواپیمابر و ادوات جنگی دیگر به منطقه اعزام کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت: ما تمام کارهای درست را با تمام توان خود برای افزایش موقعیت امنیتی خود انجام داده‌ایم، اما همچنین می‌خواهیم مطمئن شویم که نیروهای بازدارنده‌ای داریم که اگر ایران تصمیم بگیرد به سراغ یکی از منافع آمریکا در عراق، افغانستان، یمن یا هر جای دیگری در خاورمیانه بیاید، آماده خواهیم بود تا به گونه‌ای مناسب به آن‌ها پاسخ دهیم.

سی‌ان‌بی‌سی در ادامه نوشت: بر خلاف حضور نظامی گسترده‌تر در منطقه، وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که آمریکا به دنبال جنگ نیست و خود را گرفتار یک جنگ نیز نخواهد کرد.

وی با بیان این که ما نمی‌خواهیم که در محاسبات‌مان دچار اشتباه شویم و هدف ما جنگ نیست، هدف‌شان را تغییر در رفتار ایران خواند و در اظهاراتی فرافکنانه گفت که امیدواریم مردم ایران سرانجام به آن‌چه می‌خواهند و کاملاً سزاوار آن هستند دست پیدا کنند.

پمپئو در ادامه برای تشریح هدف آمریکا از حضور نظامی گسترده‌تر در منطقه گفت: نیروهایی که مستقر می‌کنیم نیروهایی هستند که قبلاً در منطقه بوده‌اند، همان‌طور که می‌دانید ما گاهی ناوهای هواپیمابر به خلیج فارس می‌فرستیم، اما رئیس جمهور [دونالد ترامپ] می‌خواست مطمئن باشد که اگر چیزی رخ دهد، آماده خواهیم بود تا به گونه‌ای مناسب پاسخ دهیم.

پمپئو افزود که گزینه‌هایی دیپلماتیک آماده دارد تا دونالد ترامپ "در صورتی که ایرانی‌ها تصمیم بدی بگیرند" انتخاب‌هایی داشته باشد.

وزیر امور خارجه آمریکا توضیح کمی درباره این موضوع ارائه کرد که آمریکا احتمال دارد در یک موقعیت مجادله با ایران چه مسیری را پیش بگیرد، اما تاکید کرد که واشنگتن "بیکار نخواهد نشست".

وی در این باره توضیح داد: حمله به منافع آمریکایی توسط نیروهایی که از سوی ایران هدایت می‌شوند، چه نیروهای رسمی ایران باشند و چه نهادی که تحت کنترل ایرانی‌ها باشد ما آن عده نظامی را مسئول خواهیم دانست. رئیس جمهور ترامپ در باره این مسئله به وضوح گفته است که "پاسخ مناسبی خواهیم داد".

وزیر امور خارجه آمریکا برای توجیه اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران و نادیده گرفتن تأثیر آن بر مردم عادی، مدعی شد: رک و پوست کنده آن که تحریم‌ها معطوف به حکومت ایران است تا رفتارشان را تغییر دهند. حکومت ایران متوجه هزینه‌ای هست که اعمال می‌شود.

وی به تکرار ادعای خود درباره مداخله ایران در امور ونزوئلا پرداخت و مدعی شد: حکومت ایران در حالی که مردم ایران به خاطر آن‌ها در رنج هستند، در حال پول خرج کردن در ونزوئلا است. آن‌ها به ونزوئلا نیروی نظامی می‌فرستند.

مایک پمپئو در آخر درباره امکان مذاکره میان آمریکا و ایران و با اشاره به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، مبنی بر این که امیدوار است روزی ایران با او تماس بگیرد و باهم مذاکره کنند گفت: ما از آن تماس استقبال خواهیم کرد. البته که ما خواستار حل‌وفصلی دیپلماتیک درباره تمام این درگیری‌هایی هستیم که امروز درباره آن در اینجا صحبت کردیم و این به خوبی قابل درک است.

مشاور امنیت ملی آمریکا هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که آمریکا در واکنش به آن‌چه "برخی نشانه‌ها و هشدارهای مشکل‌ساز و جنگ افروزانه" از سوی ایران خوانده، ناو هواپیمابر و هواپیماهای بمب‌افکن به خاورمیانه می‌فرستد.

سپس مقامات پنتاگون [وزارت دفاع آمریکا] نیز روز جمعه اظهار کردند که این وزارت‌خانه آمریکا یک آتشبار ضد موشکی پاتریوت را برای پشتیبانی دفاع در برابر آن‌چه تهدیدهای ایران خوانده شده است به خاورمیانه اعزام می‌کند که بخشی از آرایش نظامی دقیق برای جلوگیری از آن‌چه "حمله نیروهای ایرانی یا نیروهای نیابتی آن‌ها" عنوان شده، است.

کیوان خسروی سخنگوی شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز پیش از این در واکنش به بیانیه بولتون در خصوص اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه با هدف اعلام پیام به ایران گفت: بولتون فاقد فهم نظامی و امنیتی است و اظهارات وی بیشتر جنبه خودنمایی دارد.

وی افزود: بر اساس رصد دقیق نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن ۲۱ روز قبل وارد دریای مدیترانه شده است و بیانیه بولتون استفاده ناشیانه از یک رویداد سوخته برای جنگ روانی است.

خسروی با اشاره به ناکامی‌های مستمر ارتش آمریکا در مواجهه با بحران‌های منطقه‌ای خاطر نشان کرد: بعید است فرماندهان و بدنه ارتش آمریکا تمایلی به آزمون توانمندیهای اثبات شده نیروهای مسلح ایران داشته باشند.

ادعای دولت ترامپ درباره دخالت ایران در امور ونزوئلا چندین بار مطرح شده است که پیش از این سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این دخالت ایران در امور داخلی ونزوئلا را مضحک خواند و آن را تقبیح کرد.

موسوی افزود: در حالی که به درخواست دولت ونزوئلا متخصصین ایرانی تلاش می‌کنند به بهبود سیستم آب و برق در آن کشور کمک کنند، آمریکا سی میلیارد دلار ذخایر ارزی ونزوئلا را غارت کرده و ملت آن را آماج تروریسم اقتصادی خود قرار داده است و از آنها می‌خواهد یا علیه دولت مشروع خود شورش کنند یا گرسنگی بکشند. این اقدام آمریکا دخالت آشکار و خودسرانه در امور داخلی ونزوئلا بوده و به شدت محکوم است.

به دنبال اقدام متقابل ایران برای کاهش سطح تعهدات برجامی خود از ۱۸ اردیبهشت ۹۸ در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام،، دونالد ترامپ، شب گذشته با اظهار این که "چیزی که در رابطه با ایران مایلم شاهدش باشم؛ مایلم شاهد این باشم که آنها با من تماس بگیرند".

نماینده دائم ایران در سازمان ملل در گفت‌وگو با شبکه‌ای آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا ایران با آمریکا مذاکره خواهد کرد گفت: اولین سوالی که او [دونالد ترامپ] باید پاسخ دهد این است که چرا میز مذاکره را ترک کرد؟ ما در حال مذاکره با تمامی اعضای برجام از جمله آمریکا در چارچوب کمیسیون مشترک آن توافق بودیم که او ناگهان تصمیم گرفت از میز مذاکره کنار برود. چرا او که با پیشینه پاره کردن یک توافق هسته‌ای که تنها میان ایران و آمریکا نبود، با قدرت‌های دیگر جهان بر سر آن مذاکره شده بود، به امضای شورای امنیت سازمان ملل رسیده و به بخشی از قانون بین‌المللی تبدیل شده بود، پیشنهاد دور جدیدی از مذاکرات با ایران را می‌دهد، این سوال را جواب نداده است؟ چه تضمینی وجود دارد که او در مذاکرات آینده آمریکا با ایران بدعهدی نکند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

گوگل نام خلیج فارس را تغییر داد

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ حسین فهمیده در کنار خانواده اش در سفر مشهد ۵۴ سال پیش

عکس/ واکنش اکانت سپاه به تغییر نام خلیج فارس توسط ترامپ

عکس/ سمنان ۷ بار لرزید

عکس/ دیدار عباس عراقچی و وزیر امور خارجه هند

فیلم/ آخرین جزییات زلزله در مرز سمنان و خراسان رضوى

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استایل اروپایی مادر احمدشاه ۱۲۴ سال پیش با گردنبند خاص

۶۱ میلیارد تومان فروش در سه روز اول نمایشگاه کتاب

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام خلیج‌فارس نگرفته است

سهام نوزادان ۱۴۰۲ همچنان در ابهام

اجتماع ۵ کیلومتری امام رضایی‌ها در تهران

تصاویری از مراسم سالگرد شهید رییسی

اعلام جزییات شارژ سوم کالابرگ الکترونیکی

فیلم/ درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

عراقچی تاریخ دور چهارم مذاکرات را اعلام کرد

پیام توییتری پزشکیان به مناسب میلاد امام رضا(ع)

عکس/ سقوط تتر به کانال ۸۰ هزار تومانی

شیوع مجدد کرونا در کشور اعلام شد

احتمال انحلال پ.ک.ک قوت گرفت

شهرداری تهران پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد؟

امام‌جمعه قم: از حق غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

ضارب افشین پیروانی دستگیر شد + عکس

پیکان هم لاکچری شد

عکس/ واکنش زینب سلیمانی به اظهارات ترامپ درباره خلیج‌فارس

هزینه‌های سرسام‌آور زایمان در بیمارستان‌های خصوصی

دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا در عمان

ویتکاف ایران را تهدید کرد

فیلم/ آتش‌سوزی شدید خودرو در جاده امیدیه

عکس/ واکنش محسن تنابنده به خبر تغییر نام خلیج‌فارس

فیلم/ استقبال زیاد مردم از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب

عکس/ حضورعراقچی در آیین تعویض پرچم حرم رضوی

لغو سفر وزیر دفاع آمریکا به اسراییل

هشدار امام جمعه اصفهان درباره پیامدهای بی‌حجابی

افزایش نگران‌کننده آمار تالاسمی در ایران

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب

فیلم/ آتش دوباره به جان اسراییل افتاد

مروری بر زندگی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی؛ از مراجع تقلید با سابقه سیاسی ایران

خواهر تتلو حکم اعدام تتلو را تایید کرد

عکس/ سلفی عجیب نگار جواهریان در پشت‌صحنه سریال وحشی

بازگشت بیت کوین به کانال ۱۰۰ هزار دلاری

حال و هوای دومین روز سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

محمدرضا حیدرزاده کیست؟/ مدیرعامل جوان آریاساسول، یکی از بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی کشور را بشناسید

رمزگشایی از رد پای مسکو در نشست مسقط و رم/ چرا روسیه به دنبال توافق ایران و آمریکا است؟

اطلاعیه مهم پلیس درباره دوربین‌های چهره‌خوان

اردشیر دوم هخامنشی کیست؟ / پادشاهی با حافظه قوی و نماد قدرت

مجتبی جباری پرسپولیسی‌ها را ناامید کرد

عکس/ پراید خودمان وقتی ژاپنی بود

معرفی سامانه LAV-AD ارتش آمریکا/خودروی زرهی ترسناک

حکم اعدام تتلو تایید شد؟

عکس/ چهره خاص سردار سلیمانی ۴۴ سال پیش در کنار یک سد بزرگ

شیوا مکینیان کیست؟| کارنامه هنری بازیگر محبوب سریال پایتخت۷

عکس/ چهره اخموی سوگلی سبیل دار ناصرالدین شاه ۱۵۴ سال پیش

عکس/ حضور شهید چمران در جمع چریک‌های جنوب شهر تهران در جبهه

عکس/ کنایه داماد روحانی به رونمایی از کتاب اصول مدیریت ابراهیم رئیسی

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای سطلسر لاهیجان از فراز آسمان