اقتصاد۲۴- در اصل ۶۴ قانون اساسی ایران آمده است: تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۷۰ نفر است و از تاریخ همه پرسی سال ۱۳۶۸ هجری شمسی پس از هر ۱۰ سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر ۲۰ نماینده میتواند به تعداد نمایندگان اضافه شود. برای اولین بار در سال ۷۸ با لایحه دولت، تعداد نمایندگان مجلس از ۲۷۰ نفر به ۲۹۰ نفر رسید؛ حدود ۲۰سال است که تعداد نمایندگان افزایش نداشته است.
کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها این موضوع را مطرح و در مهر ماه سال جاری کلیات این طرح تصویب شد و ۱۸ دی ماه بررسی نهایی طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان را با حضور کارشناسی از مرکز پژوهشها و دستگاههای اجرایی در دستور کار قرار گرفت که در طرح مذکور قرار شد ۴۰ نماینده برای محدوده حوزههای انتخابیه اضافه شوند.
بر اساس مصوبه کمیسیون قرار است به آذربایجان غربی یک نفر، اصفهان ۲ نفر، البرز ۳ نفر، بوشهر یک نفر، شهرستانهای تهران ۴ نفر قطعی و ۲ نفر ذخیره، چهارمحال و بختیاری یک نفر، خراسان جنوبی یک نفر، خراسان رضوی ۲ نفر، خراسان شمالی یک نفر، خوزستان ۲ نفر، سیستان و بلوچستان ۳ نفر، فارس ۲ نفر، قزوین یک نفر، قم یک نفر، کردستان یک نفر، کرمان ۳ نفر، کرمانشاه یک نفر، گلستان یک نفر، مازندران یک نفر، مرکزی یک نفر، هرمزگان ۲ نفر، یزد ۲ نفر و لرستان یک نفر به تعداد کرسی نمایندگان این استانها افزوده شود.
جلال رشیدی کوچی؛ عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درباره طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس گفت: طبق قانون اساسی کشور بایستی هر ۱۰ سال یکبار ۲۰ نماینده باید به تعداد نمایندگان مجلس افزوده شود با توجه به اینکه طی ۲۰ سال اخیر تعداد نمایندگان افزایش نداشته است تصمیم بر آن شد تا طرحی را مورد بررسی قرار دهیم و در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس مصوب شد تا تعداد ۴۰ نفر را به تعداد فعلی اضافه کنیم.
عضو کمیسیون شوراها ادامه داد: بر اساس برخی شاخصها مثل جمعیت، پراکندگی و وسعت جغرافیایی این طرح تصویب شد و قرار است حوزههای انتخابیهای که این ۳ شاخص را دارند به تعداد نمایندگانشان افزوده شود البته باید تاکید کنم که از هیچ حوزه انتخابیهای نمایندهای کم نشده است، ولی با این حال نیز برخی از استانها بر اساس ۳ شاخص مطرح شده تعداد نمایندگانشان بیشتر بود.
رشیدی کوچی در تشریح این طرح گفت: خواهش ما از نمایندگان این است که نگاه منطقهای به این طرح نداشته باشند، زیرا این یک طرح ملی است اغلب نمایندگان دوست دارند که به تعداد نمایندگان حوزه انتخابیهشان افزوده شود تا شاید بتوانند دوره بعدی خود را تضمین کنند. نمایندگان باید کمک کنند تا این طرح اجرایی شود، زیرا موضوع، موضوعی ملی است پس باید نگاهمان هم ملی باشد.
بیشتر بخوانید: مقاومت دولت در برابر نظرات مردم
این نماینده مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: در حال حاضر بررسی طرح در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس برگزار شده و کارشناسان مرکز پژوهشها و نمایندگان دستگاههای اجرایی با حضور در کمیسیون طرح را مورد بحث و بررسی قرارداده اند.
محمدصالح جوکار در تشریح جلسات کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره «طرح افزایش تعداد نمایندگان» گفته بود: در نشست امروز کمیسیون طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اصلاح جدول حوزههای انتخابیه با حضور کارشناس مرکز پژوهشها و نمایندگان دستگاههای اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این جلسه تعدادی از نمایندگان استانها از جمله نمایندگان استانهای تهران، همدان، خوزستان و فارس اعتراضاتی در خصوص افزایش تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه خود مطرح کردند.
به گفته نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی، در نهایت مقرر شد که تغییراتی در تعداد نمایندگان استان تهران ایجاد نشود، اما احتمالا حوزه انتخابیه پردیس از تهران جدا شود. کارگروه تخصصی مجدد این موضوع را بررسی خواهد کرد تا تصمیم نهایی در صحن کمیسیون اتخاذ شود.
عزتالله یوسفیانملا کارشناس سیاسی گفت: میانهروهای دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب برای جذب حداکثری مردم در انتخابات ائتلاف میکنند.
آقای یوسفیان،
مردم فقط در صورتی جذب حداکثری میشوند که کاندیداهای مخالف انقلاب رد صلاحیت نگردند زیرا وابستگان جمهوری اسلامی را به خوبی شناختهاند و میدانند همگیشان بدون استثنا از یک چشمه آب مینوشند.
اگر این احمر است و آن ابیض، وگر این کنگر است و آن ریواس.
همه هستند بنت یک وادی، همه هستند نسج یک کرباس.
سرور گرامی،
تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی.
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی.
با تشکر از توجه شما.