اقتصاد۲۴- دکتر ساقی باقری نیا با اشاره به طولانی شدن صدور مجوزها در اداره کل تجهیزات پزشکی اظهار کرد: تاخیر در صدور مجوزهای تولید محصول از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی، موجب از بین رفتن توجیه اقتصادی محصولات میشود که این امر خسارتهای سنگینی به تولیدکنندگان وارد میکند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ادامه داد: موانع گمرکی و وجود رقابتهای نابرابر در مسیر تولیدکنندگان موجب آسیب به این صنعتگران شده است.
باقری نیا ادامه داد: فرآیندهای کمرگی تناسبی با اقتضائات و پیچیدگیهای این حوزه ندارد و گاه مواد اولیه و قطعاتی که باید به سرعت ترخیص و وارد مدار تولید شوند با موانع گمرکی مواجه میشوند و دست تولیدکننده از آنها کوتاه میشود؛ همین امر موجب میشود واردکنندگان از خلاء به وجود آمده استفاده کنند و در حالی که توان تولید در داخل موجود است، محصولات تجهیزات پزشکی را از خارج وارد کنند.
دبیر اتحادیه صادر و تولید کنندگان تجهیزات پزشکی با بیان اینکه اتاق بازرگانی بزرگترین تشکل بخش خصوصی است و باید حامی تولید کنندگان باشد، گفت: اما در حوزه تجهیزات پزشکی چنین حمایتی را شاهد نیستیم و هیچ صدایی از اتاق بازرگانی در حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به گوش نمیرسد.
باقری نیا با بیان اینکه مشکلاتی در زمینه تجهیزات پزشکی، نظیر رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی داریم، افزود: شرکتهایی در زمینه تجهیزات پزشکی از بخش دولتی وارد کار شده اند که به بخشی از تولیدات بخش خصوصی وارد میشوند.
دبیر اتحادیه تولید کنندگان تجهیزات پزشکی ادامه داد: با این اقدام رقابت نا جوانمردانهای ایجاد میشود، در حالی که شرکتهای دولتی بودجه خوبی دارند.
باقری نیا با بیان اینکه هزینه برای بخش تحقیق و توسعه فشار زیادی به بخش خصوصی وارد میکند، اما این کار به خوبی انجام میشود گفت: رهبر انقلاب توصیه کرده اند که بخش دولتی نباید وارد کار بخش خصوصی شود.
وی تاکید کرد: باتوجه به امکاناتی که بخش دولتی دارد، انتظار داریم به بخش خصوصی کمک کنند.
دبیر اتحادیه صادر و تولید کنندگان تجهیزات پزشکی گفت: تولیدکننده نیاز دارد که مواد اولیه به موقع به دست خود برسد و هنوز نتوانسته ایم در حوزه گمرکی اقدامی انجام دهیم که به موقع بسیاری از کالاها ترخیص شوند، چراکه در برخی مواقع مواد اولیه فاسد میشوند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات دیگر ما تاخیر در صدور مجوزهاست، افزود: یکی دیگر از معضلات این حوزه، قیمت گذاریهای دستوری در بخش تجهیزات پزشکی است که دست تولیدکننده بسته میشود و طبق عرضه و تقاضا قیمت گذاری انجام نمیشود.
باقری نیا بیان کرد: در حال حاضر در کشور سبد خوبی از تجهیزات پزشکی تولید داخل داریم. امروز تولید کنندگان با انواع و اقسام پیامکهای تهدیدکننده مواجه هستند.