تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۲

سایه تورم بر سفره افطاری ایرانی‌ها

سفره افطار یک خانواده در ماه رمضان چقدر هزینه دارد؟

سایه تورم بر سفره افطاری ایرانی‌ها

اقتصاد۲۴-پهن کردن یک وعده سفره افطاری برای یک خانواده پنج نفره شامل ۳۰۰ گرم خرما، ۳۰۰ گرم زولبیا و بامیه، نیم کیلو آش، ۳۰۰ گرم پنیر، نیم کیلو سبزی خوردن، چهار عدد نان در حداقلی‌ترین حالت ممکن حدود ۱۵۰ هزار تومان آب می‌خورد.

مصادف شدن ماه رمضان با ایام تعطیلات نوروز شرایط ویژه‌ای را برای سرپرستان خانوار برای تهیه کالاهای اساسی رقم زده است.

افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی پیش از شروع ماه رمضان سال‌هاست که به یک سریال تکراری تبدیل شده است. هر چند مسئولان پیش از شروع ماه رمضان وعده کنترل قیمت‌ها را می‌دهند، اما بررسی قیمت‌ها در بازار کالاهای اساسی گویای موضوع دیگری است.

قیمت کالاهای اساسی برای ماه رمضان

در حال حاضر حدودا قیمت یک بسته پنیر ۳۵۰ گرمی ۳۶ هزار تومان، نیم کیلو سبزی خوردن ۱۵ هزار تومان، خرما عسلی ۸۰۰ گرمی ۵۸ هزار تومان، قیمت نان بربری ۳۰۰۰ هزار تومان، نیم کیلو زولبیا و بامیه ۶۰ هزار تومان است.

همچنین قیمت یک کیلو گوشت خورشتی گوسفندی به بیش از ۵۲۰ هزار تومان رسیده است. قیمت نیم شقه ران گوسفندی نیز بین ۳۷۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۳۲۰ هزار تومان، سردست گوساله ۲۷۰ هزار تومان است. قیمت مصوب نرخ یک کیلو مرغ نیز ۶۳ هزار تومان است.

از سوی دیگر بررسی‌ قیمت‌ها نشان می‌دهد طبخ یک وعده آش رشته برای یک خانواده پنج نفره بیش از ۱۰۰ هزار تومان هزینه برمی‌دارد. تهیه یک کیلو حلیم نیز نیازمند بیش از ۹۰ هزار تومان نقدینگی است.

در واقع پهن کردن یک وعده سفره افطاری برای یک خانواده پنج نفره شامل ۳۰۰ گرم خرما، ۳۰۰ گرم زولبیا و بامیه، نیم کیلو آش، ۳۰۰ گرم پنیر، نیم کیلو سبزی خوردن، چهار عدد نان در حداقلی‌ترین حالت ممکن حدود ۱۵۰ هزار تومان آب می‌خورد. در کنار این موارد باید هزینه چای، شکر، قند را نیز اضافه کرد.

در واقع سرپرست خانوار برای ماه رمضان باید در حداقل‌ترین حالت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه کند. اما اگر بخواهیم به این سفره افطاری یک وعده غذای گرم مانند زرشک پلو با مرغ و یا یک غذای خورشتی را اضافه کنیم؛ پهن کردن یک سفره افطار کامل برای یک خانواده پنج نفره به بیش از ۲۵۰ هزار تومان خواهد رسید.

حذف لبنیات از سفره افطار

با توجه به اینکه در ماه رمضان تقاضا برای مصرف لبنیات افزایش پیدا می‌کند، اما با توجه به حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت‌ها در سال ۱۴۰۱، محصولات لبنی با افزایش قیمت شدیدی مواجه و در نهایت سفره بسیاری از چند دهک پایین جامعه خالی از محصولات لبنی شد.

تولیدکنندگان صنایع لبنی در این باره عنوان می‌کنند که دولت با این اقدام یارانه مورد نظر خود را از جیب تولیدکنندگان به مردم پرداخت می‌کنند، از همین رو خواستار بررسی هر چه زودتر قیمت لبنیات با توجه به افزایش شدید هزینه تولید هستند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ واکنش جالب وزیر آموزش و پرورش به منوی لاکچری مدارس آقازاده ها

این خودرو می‌توانست جای پژو ۲۰۷ را بگیرد + عکس

علیرضا بیرانوند رکورد جدید گینس را ثبت کرد

رونالدو ازدواج کرد+ عکس

اصلاح قیمت تخم مرغ تا پایان هفته

فرزین: بانک‌ها به زودی دسته‌بندی می‌شوند

فیلم جالب از غذا خوردن اژد‌های کومودو

فیلم/ نقشه گروهک‌های برانداز خارج از کشور برای ایران

تولید کننده انواع رگال های فروشگاهی و خانگی

وعده توخالی ۳۳ هزار خریدار خودرو وارداتی

کدام حساب بروکر اپوفایننس opofinance برای ترید بهتر است؟

حسن یزدانی داماد شد+ فیلم

گزارش بورس امروز سه شنبه ۴ مهرماه ۱۴۰۲

تحرکات قفقازی اردوغان؛ سفر به نخجوان برای ترکیه چه در پی خواهد داشت؟

آمار رشد کاربران پیام‌رسان‌های بومی چقدر واقعی است؟

بانک سینا ۸ هزار و ۸۰۰ فقره وام قرض‌الحسنه پرداخت کرد

فیلم/ مصاحبه جنجالی همسر رئیسی درباره کشته‌شدگان حوادث سال گذشته

سکه در بازار روز گذشته از نرخ دلار جا ماند

جهش بانک ملت در سودسازی و مشارکت اقتصادی

افشاگری علیرضا بیرانوند از پیشنهاد نجومی استقلال

تتلو در صدا و سیما استاد بزرگ شطرنج شد! + عکس

دلار در کف کانال ۴۹ هزار تومانی گرفتار ماند

ماشاریپوف آبی پوش شد+ عکس

سقوط لیره ترکیه به پایین‌ترین سطح خود

فیلم/وقتی علی ضیا مهمان برنامه اش را امر به معروف می‌کند

ادعای فرزین درباره نرخ ارز و تورم تا پایان سال

فیلم/ حکم متهمین ردیف اول تا چهارم پرونده مسمومیت‌های الکلی کرج اعلام شد

آخرین وضعیت پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی