تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۲

آیا جوانان معترض با نظام و انتخابات آشتی می‌کنند؟

انواری گفت: تندروی یا به این معنا است که تعقل آن‌ها زیر کلید احساسات‌شان است؛ یعنی احساسات قلیان پیدا می‌کند و تعقل را زیر کلید خودش می‌برد یا به این معنی است که در خط انقلاب با سرعت حرکت می‌کند، اگر در خط انقلاب بود و با سرعت حرکت کرد که خیلی خوب است اما اگر تندروی به این معنا باشد که ما احساساتی شویم و احساسات ما از تعقل ما خارج شود دچار آشفتگی می‌شویم

انواری

اقتصاد۲۴- ازده ماه به دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری مانده، مجلسی‌ها برای چهار سال کرسی را به‌دست خواهند آورد و نمایندگان خبرگان وارد دوره هشت ساله ششم خواهند شد. احزاب و نیرو‌های سیاسی هم چه از جنس اصلاح طلب و چه اصول‌گرا از حالا در تدارک نشست‌هایی برای تعیین نامزد‌های خود هستند، البته اصلاح طلب‌ها با در نظر گرفتن نظارت استصوابی شورای نگبان و هراس از رد صلاحیت کاندیدا‌های مورد وثوق خود، به‌طور قطع با تعامل بیش‌تری وارد میدان خواهند شد.

آنان که منتقد عملکرد مجلس یازدهم و حتی دولت سیزدهم هستند با دل‌خوری از یک دست شدن این دو قوه همواره دم از ناکارآمدی آن‌ها می‌زنند و معتقدند در بیست ماه گذشته راه‌حل مناسبی از سوی این دو نهاد چه در حوزه قانونگذاری و چه اجرا برای حل مشکلات کشور و مردم ارائه نشده است. برخی اصول‌گرایان نیز خواهان تعامل نیرو‌های انقلابی با هر اختلاف سلیقه در جهت پیشبرد اهداف انقلاب هستند، حسین انواری یکی از این افراد است. سخنان این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درمورد نحوه آرایش نیرو‌های سیاسی در سال جدید را بخوانید:

با توجه به انتخابات امسال، چشم‌انداز آرایش نیرو‌های سیاسی را چطور می‌بینید؟

این‌که آن را چطور می‌بینیم یا چطور باید باشد یک مقدار مورد بحث است. من فکر می‌کنم اگر نیرو‌های انقلاب به‌هم چسبندگی نداشته باشند و علی‌رغم اختلاف سلایقی که دارند، جهت گیری‌های‌شان را با هم یک‌سو نکنند و یک مقدار هم از این خودخواهی‌ها خارج شوند (یعنی ما گاهی اوقات برای این انقلاب داد می‌زنیم، ولی ظاهرا برای منافع خودمان حرکت می‌کنیم)، واقعا با هم متحد شوند و اصول را همه قبول داشته باشند و با توجه به اختلاف سلایقی که ممکن است وجود داشته باشد در صحنه سیاسی بتوانند در یک مسیر قرار گیرند، ما خواهیم توانست یک سنگر با ارزش جدیدی را در حوزه انتخابات عرضه کنیم؛ حال اگر عکس آن اتفاق بیفتد یعنی اگر خودخواهی‌های بیشتری داشته باشیم و افتراق را در رویه و در تفکر پیشه کنیم، به‌طور قطع به آن اهداف عالی نخواهیم رسید و ضرر خواهیم کرد. مقام معظم رهبری میزان ما هستند و ما باید خودمان را با هدایت‌های ایشان وفق دهیم.

برخی‌ها چه در اصلاح طلبان و چه در اصول‌گرایان تندرو هستند، چگونه می‌توانیم آن‌ها را به اعتدال و وفاق برسانیم؟

تندروی یا به این معنا است که تعقل آن‌ها زیر کلید احساسات‌شان است یعنی احساسات قلیان پیدا می‌کند و تعقل را زیر کلید خودش می‌برد یا به این معنی است که در خط انقلاب با سرعت حرکت می‌کند، اگر در خط انقلاب بود و با سرعت حرکت کرد که خیلی خوب است، اما اگر تندروی به این معنا باشد که ما احساساتی شویم و احساسات ما از تعقل ما خارج شود، دچار آشفتگی می‌شویم و الآن خیلی از این عزیزان را می‌بینیم که مواضع ضد و نقیضی دارند که علت آن همین است، زیرا مواضع آن‌ها تعقلی نیست، بلکه احساسی است و با یک جریان احساسی ناگهان آشفته می‌شوند؛ یک سخنی را می‌گویند یا یک عملی را انجام می‌دهند و وقتی آرامش پیدا می‌کنند و تعقل آن‌ها شفاف می‌شود، می‌بینیم حرف‌های دیگری می‌زنند.

تندروی به این معنا و مفهوم نیست که ما هرکجا فرصت پیدا کردیم جیغ و داد بزنیم که فلان! مثل یک راننده‌ای است که می‌بینیم راننده ماهری است، اما پایش را روی گاز می‌گذارد و به‌هر شکل جلو می‌رود.


بیشتر بخوانید:  اعتراضات مردمی در سال جدید ادامه دارد؟


ما در دو انتخابات گذشته مشارکت نسبتا خوبی از مردم در پای صندوق‌های رای ندیدیم، حالا که با دولت عربستان بحث توافق پیش آمده، همه می‌گویند کاش حاکمیت و دولت با مردم هم مثل عربستان برخورد کند و به سمت یک آشتی ملی بیاید تا بتواند حضور حداکثری را در پای صندوق‌های رای داشته باشد. آیا شما با این نظریه موافق هستید؟

همه آن جوانانی که سال گذشته اعتراض کردند توسط رهبری عفو شدند.

آیا فکر می‌کنید این‌ها با نظام آشتی کرده‌اند و پای صندوق‌های رای می‌آیند؟

اگر پمپاژ فکری از جانب رسانه‌ها و فضا‌های مجازی دائما منتقل شود، باید به تناسب آن، تحرک داشته باشید تا تحت تاثیر قرار نگیریم، اما جوان ما تحت تاثیر قرار می‌گیرد، من به یکی از این عزیزان گفتم که اگر یک کسی برای یک هفته با این رسانه‌های خارجی بنشیند، حتی اگر انقلابی‌ترین ما هم باشد یک مقدار قلقلک می‌شود؛ یعنی این‌ها آن‌چنان مسلط به‌فضای رسانه‌ای هستند و تدابیر رسانه‌ای دارند که حتی عقلا هم تحت تاثیر قرار می‌گیرند، به‌همین دلیل است که صحنه اجتماعی ما صحنه‌ای است که حاکمیت آغوشش را برای آن باز کرده، منتهی دیگران هستند که این آغوش را مخدوش می‌کنند و بذر نفرت می‌کارند و خشم و تفرقه ایجاد می‌کنند؛ ما باید جلوی این چیز‌ها را بگیریم و باید روی نسل جوان‌مان سرمایه‌گذاری کنیم، جوان ما از انقلاب چیزی نمی‌داند و در بازی‌هایی قرار می‌گیرد که برایش تدارک دیده‌اند و این چیزی است که ما باید روی آن سرمایه گذاری جدی کنیم، ما باید روی معلم‌ها در مدرسه‌ها و استادان‌مان در دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم و کلاس‌های توجیهی برای پدر‌ها و مادر‌ها داشته باشیم، چون اختلافات بین والدین و فرزندان دارد زیاد می‌شود و همین‌ها سکو‌هایی هستند که می‌تواند جوانان را نجات دهد و یک ثباتی را برای آن‌ها فراهم کند.

ما نباید جوان را به زندگی‌هایی تشویق کنیم که وقتی به آن نگاه می‌کند ببیند خیلی از آن عقب است، شما تبلیغات صدا و سیمای خودمان را ببینید، شما ببینید کسی که کار ندارد و از امکانات برخوردار نیست با دیدن این تبلیغات چه حالی پیدا می‌کند، این‌ها چیز‌هایی است که باید با ستاد متشکل از همه فرماندهان فرهنگی – اجتماعی روی آن سرمایه‌گذاری کنیم. ما اصلا در ارتباط با بهداشت روانی - اجتماعی‌مان کار نکردیم یعنی وقتی این قضایا اتفاق می‌افتد ما باید چکار می‌کردیم که اتفاق نیفتد، باید پیشگیری‌هایی می‌کردیم، عقلای ما روی این فضا هم در علوم مختلف این سرمایه گذاری را نکردند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نگرانی روزنامه‌نگاران از لایحه محدودکننده آزادی بیان

الهه حسین‌نژاد در بیابان زنده بوده است

آیا لایحه حاشیه‌ساز پس گرفته می‌شود؟

دولت در محاصره مجلس با ۱۹۲۰ سوال از وزرا / ارزیابی نمایندگان درباره علل افزایش سوالات از اعضای کابینه

نامه صریح ۱۹ نماینده به پزشکیان درباره بازپس گیری لایحه جنجالی

فیلم/ خروج مرگبار قطار از ریل در آلمان

جیره بندی آب در راه است؟

جزئیات جلسه محاکمه قاتل الهه حسین نژاد

خروج شاهین از جمع مدل‌های میلیاردی بازار

آژیر بدون پناهگاه؛ مساله اظهارات عجیب اعضای شورای شهر تهران درباره نصب بلندگو‌ در میادین شهر

سه روایت تازه از قربانیان جنگ ۱۲ روزه

بورس دوباره ریزش کرد

فیلم/ اظهارات جدید وزیر کشور درباره اخراج اتباع افغان

قیمت نفت صعودی شد

فیلم/ افزایش دما برای تمامی استان‌ها از سه‌شنبه

پیش بینی طلای جهانی؛ رکود یا جرقه‌ای برای رشد دوباره؟

قیمت نفت با توافق تجاری آمریکا و اروپا افزایش یافت

عکس/ حضور خانواده الهه حسین نژاد در دادگاه امروز

فوری/ فشار آب در تهران رسما نصف شد

عکس/ ترامپ شخصا به گرسنگان غزه غذا داد

وقوع آتش‌سوزی در مجتمع دودلفین قشم

مجلس به دنبال نجات اقتصاد یا قفل ارز؟

پیش بینی بورس امروز دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴

واردات تدریجی خودرو چه تاثیری بر قیمت‌ها دارد؟

بورس نیازمند مدیریت انتظارات است!

عکسی از قاتل الهه حسین نژاد در جلسه محاکمه امروز

قیمت پمپ آب در یک ساختمان ۴ طبقه به ۶۰ میلیون تومان رسید!

احتکار برنج؛ واقعیت یا شایعه‌ای برای التهاب بازار؟

طلای آبشده منفی شد؛ سکه تنها مسافر مسیر صعودی

آیا معامله‌گران بورس تغییر تاکتیک می‌دهند؟

بازار خودرو در سراشیبی قیمت‌ها+ جدول

توافق آمریکا و اروپا، سیگنالی منفی برای طلا + نمودار

خبر خوش کالابرگی برای دهک‌های ششم و هفتم

سقوط همزمان تأمین اجتماعی و بازنشستگان؛ زنگ خطر یک بحران ملی

متهم فشار فروش در بازار سرمایه کیست؟

خبر مهم درباره واریزی ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ تومانی برای بازنشستگان

کمر بورس خم شد

روایت صریح یک نماینده از صداهای بلند پشت تریبون مجلس

اظهارات تند ترامپ درباره تصمیم ایران به ادامه غنی‌سازی

خبر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از طرح جدید درباره برخورد با مکانیسم ماشه

نفوذ ۳ پهپاد مشکوک به تاسیسات هسته‌ای ژاپن

ایرانِ بدون فرزند؛ زنگ خطر کاهش جمعیت با پیامد‌های اقتصادی/ سونامی پیرمردان و پیرزنان متولد دهه ۶۰ در کمین اقتصاد ایران

پیام مستقیم عراقچی به ویتکاف + جزییات

توضیح خانم سخنگو درباره سفر بازرسان آژانس به ایران

ادعای عجیب ترامپ درباره قحطی در غزه

برنامه قطعی برق تهران امروز دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ نگاه خاص و بامزه ایرج طهماسب در کنار حیوان خانگی‌اش

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول