اقتصاد۲۴- قیمت یک دست کله پاچه پخته تقریبا ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است. بعضی طباخیها که خودشان ادعا دارند محصول باکیفیتی دست مشتری میدهند، امکان دارد قیمت یک دست کله پاچه پخته را تا ۷۰۰ هزار تومان بالا ببرند. بررسیها نشان میدهد قیمت کله پاچه خام حداقل نصف این عدد است. میتوان با ۳۳۰ هزار تومان یکعدد کله پاچه شامل چهار تا پاچه، مغز و زبان خرید که قبل بستهبندی تمیز شدهاند خریداری کرد یا با پرداخت حدود ۲۰۰ هزار تومان نیمدست کله پاچه خام خرید. زحمت طبخ و درآوردن مزه در عوض گردن خودتان میافتد.
اگر به قرارهای کاری طباخی علاقه دارید و فکر میکنید در پایان رمضان باید بلافاصله مناسک کله پاچهخوری صبحگاهی را پیش از گرم شدن کامل هوا به جا بیاورید، بد نیست بدانید قیمت کله پاچه در تهران بهصورت سرو شده در سینی چندنفره توسط طباخیهای معروف و تراز اول شهر حتی به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده. تازه پول مخلفاتی مثل نوشیدنی و نان و ترشی را باید جداگانه حساب کنید!
قیمت کله پاچه خام، تقریبا نصف قیمت کله پاچه پخته شده است. برای همین محبوبیت زیادی دارد، اما شگردهای مربوط به طرز پخت کله پاچه و زحمت و دردسری که تولید میکند را نباید از یاد برد. قیمت کله پاچه خام بستهبندی شدهتر و تمیز حداقل حدود ۲۷۸ هزار تومان است.
بعضی برندها این محصول را تا ۳۳۵ هزار تومان میفروشند. کله پاچه خام که با اسم یکدست کامل عرضه شده، از یکعدد کله (شامل یکعدد زبان، بناگوش و دو عدد چشم)، چهار عدد پاچه و مغز (در مدلهای بستهبندی مغز از کله جداست) تشکیل میشود. برای راحتی مصرفکننده معمولا کله را هم برش میزنند. میتوانید نیمدست کله پاچه خام بخرید که بهصورت نصف کله گوسفندی، دوعدد پاچه گوسفندی، یکعدد زبان و نصف مغز با قیمت حدود ۲۰۰ هزار تومان عرضه میشود. کله گوسفندی بدون مغز و زبان و پاچه را حدود ۸۵ هزار تومان میفروشند.
بیشتر بخوانید: قیمت صبحانههای زمستانی
قیمت سهعدد زبان گوسفندی با وزن نزدیک ۵۰۰ گرم تقریبا ۲۰۰ هزار تومان است. اگر میانگین وزن هر عدد مغز گوسفندی را ۱۰۰ گرم در نظر بگیریم، و قیمت فروش بسته سهتایی و دوتایی مغز بهترتیب ۱۶۰ و ۱۰۵ هزار تومان باشد، هر عدد مغز خام برای مصرفکننده بین ۵۰ تا ۵۳ هزار تومان تمام میشود. بررسیهای فرارو نشان میدهد، قیمت همین یکعدد مغز را در طباخیها پس از پختن تقریبا دو برابر حساب میکنند. وزن هر پاچه بهطور متوسط ۵۰ گرم است، قیمت چهارعدد پاچه بستهبندی شده حدود ۹۸ هزار تومان است که میشود ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای هرعدد. بررسی منوی طباخیها نشان میدهد بابت خوردن هر عدد پاچه پخته شده، شما مجبور میشوید تا ۴۵ هزار تومان هزینه کنید. کلا موضوع اختلاف قیمت کله پاچه پخته و خام قابل توجه است.
قیمت کلهپاچه خام در یک سری قصابی بهصورت کامل حداقل ۴۶۰ هزار تومان است، اما بعضی فروشگاهها محتویات سفارش مشتری را غنی میکنند و با یکعدد زبان، یکعدد مغز، دو عدد بناگوش، گوشت لخم دو طرف صورت، یک جفت چشم و چهار عدد پاچه با قیمت ۵۳۰ تا ۶۵۰ هزار تومان میفروشند.
قیمت کله پاچه در تهران نهایتا ۷۰۰ هزار تومان بابت یک دست کامل است. یک طباخی مشهور قدیمی حوالی پارک لاله بابت یکدست کله پاچه پخته از مشتریهایش ۶۹۵ هزار تومان پول دریافت میکند. روش سرو این شکلی است که کله پاچه را داخل سینی باز میکنند و با ادویه و نمک و لیمو روی میز میگذارند؛ کاملا سنتی. بعضی طباخیها سراغ روشهای نوین فروش رفتهاند و قیمت یک پرس کله پاچه را حتی تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بالا میبرند.
البته در این شیوه میان کلهپاچه سرو شده بیش از یک دست خواهد بود. طباخی حوالی ستارخان سینی مخصوص کله پاچه شامل سهعدد زبان، سهعدد بناگوش، سهعدد مغز، سهعدد گوشت لخم، پنج عدد پاچه، پنج پرس آبگوشت را یک میلیون و ۳۴۰ هزار تومان میفروشد. اگر دو دست کله پاچه کامل سفارش دهید، قیمتش برایتان یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان تمام میشود.
قیمت یکدست کله پاچه را در همین طباخی ۵۲۰ هزار تومان تعیین کردهاند و اگر چهارنفری به این طباخی بروید میتوانید بابت سینی کله پاچه شامل دوعدد بناگوش، دوعدد مغز، دوعدد چشم، دوعدد زبان، دوعدد پاچه و چهارتا آبگوشت، ۷۴۰ هزار تومان کارت بکشید.
قیمت یکدست کله پاچه در طباخیهای حوالی نیمه جنوبی تهران کمتر است. مثلا سمت بهارستان یک طباخی دوعدد بناگوش، یکعدد گوشت لخم، یکعدد زبان، یکعدد مغز، دوعدد چشم، چهار عدد پاچه، یکپرس آبگوشت و نصف نان سنگک را برای مشتریهایش داخل سینی سرو میکند با قیمت ۵۰۰ هزار تومان. کمی آنطرفتر طباخی دیگری سینی پروپیمان شامل چهار عدد پاچه، یک مغز، دوعدد گوشت لخم، دوعدد بناگوش، یکعدد زبان را ۴۰۰ هزار تومان میفروشد. طباخی دیگری، یکعدد زبان، یکپرس بناگوش، یکعدد پاچه، نصف مغز، یکعدد چشم و یکپرس آبگوشت را به اسم سینی یکنفره با قیمت ۲۸۵ هزار تومان دست مشتری میدهد.
قیمت کله پاچه در بعضی طباخیها به مرحمت همین لطایفالحیل ارزانتر تمام میشود، چون احتمالا قرار نیست همه یک دست کله پاچه سفارش دهند و کارشان حکما با انتخاب بخشی از اجزا کله پاچه راه میافتد. معجون کله پاچه یکی از همین روشهاست. طباخی معروفی سمت ستارخان، یکعدد چشم، یکعدد پاچه، و نصف مغز را داخل کاسه میریزد و با کمی آبگوشت هم میزند و جلوی مشتری میگذارد. معجون کله پاچه در جایی دیگر با نصف مغز، یکعدد پاچه، یکعدد بناگوش و یکعدد چشم درست شده. یکی دیگر دوعدد پاچه و یکعدد بناگوش را آسیاب کرده و در ظرف مایکروویوی میفروشد. قیمت معجون کلهپاچه ۱۱۰ هزار تومان است.
قیمت کله پاچه با سفارش دادن مجزا اعضا ارزانتر تمام میشود. اتفاقا بهخاطر باز بودن دست مشتری در انتخاب این روش محبوبیت بیشتری دارد. قیمت مغز و بناگوش با وزن حدود ۱۰۰ گرم، حدود ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان است. یکعدد چشم با وزن ۱۵ گرم تقریبا ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان فروخته میشود و هر عدد پاچه با وزن ۵۰ گرم ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان قیمت دارد.
۲۰۰ گرم آبگوشت با مغز را ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان و ۱۵۰ گرم آبگوشت ساده را ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان میفروشند. بعضی مشتریها نصف مغز را با قیمت ۴۵ هزار تومان سفارش میدهند. قیمت زبان ممکن است بهحدود ۱۰۰ هزار تومان برسد. برای گوشت لخم که از دوعدد ماهیچه فک تشکیل شده باید همین مقدار پول بپردازید.