تاریخ انتشار: ۰۵:۱۶ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲

ویتامین خطرناک برای سیگاری‌ها

شاید متعجب شوید اما مطالعات معتبر نشان می دهند که خطر ابتلا به سرطان ریه میان مردان سیگاری که دوز بالایی از مکمل های ویتامین ب را دریافت می کنند، بیشتر است! این در حالی است که ارتباط مشابهی بین سایر گروه ها از جمله بانوان و افراد غیر سیگاری مشاهده نشده است.

ویتامین خطرناک برای سیگاری‌ها

اقتصاد۲۴- مردانی که دوز بالایی از مکمل‌های حاوی ویتامین B ۶ و B ۱۲ مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار دارند و این ارتباط میان افرادی که در حاضر سیگاری هستند، بالاتر است.

این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به سرطان ریه در آقایان مصرف کننده ویتامین‌های مذکور (بالاتر از دوز توصیه شده)، ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که این ریسک فاکتور قابل ملاحظه بیشتر مربوط به مکمل‌هایی است که منحصرا حاوی گروه ویتامین‌های ب به خصوص B ۶ و B ۱۲ هستند و نه مولتی ویتامین‌ها یا حتی دریافت از رژیم غذایی به تنهایی.

تئودور براسکی، نویسنده این مطالعه و اپیدمیولوژیست بخش پیشگیری و کنترل سرطان در دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو می‌گوید: این اتفاق در سیگاری‌های فعالی رخ می‌دهد که به مراتب بیش از مقادیر توصیه شده روزانه از ویتامین‌های خانواده ب استفاده می‌کنند.

براسکی اضافه می‌کند: «فکر می‌کنم این نتایج نشان دهنده یک مکانیسم هم افزایی باشد؛ ویتامین‌های ب با دوز بالا، استعمال سیگار و خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان»

هم اکنون مردان سیگاری فعال که بالاترین سطوح ویتامین B ۶ را مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که هیچ مکملی استفاده نمی‌کنند، طی بازه زمانی شش ساله با خطر سه برابری ابتلا به سرطان ریه رو به رو هستند. برای ویتامین B ۱۲، این خطر تقریبا چهار برابر گزارش شده است. گفتنی است که دوز مصرفی بیش از ۱۱ برابر مقدار توصیه شده روزانه برای ویتامین B ۶ و ۲۳ برابر برای ویتامین B ۱۲ بوده است.

براسکی ادامه می‌دهد: «اگر به قوطی‌های مکمل ویتامین ب نگاه کنید، بیشتر آن‌ها بین ۵۰ تا ۲۱۰۰ برابر مقدار توصیه شده سازمان غذا و دارو آمریکا ماده موثره دارند» همچنین تزریق B ۱۲ در سال‌های اخیر به شدت"مد" شده است!

در مقادیر کمتر و کنترل شده، این ویتامین‌ها در چندین فرآیند حیاتی بدن از جمله تکثیر DNA نقش دارند. اما در بسیاری از مکمل‌ها با دوز بالا ادعا می‌شود که این ترکیبات انرژی را افزایش می‌دهند و مزایای اثبات نشده دیگری هم دارند. وی می‌گوید: "این بازاریابی است نه علم"

این مطالعه به حدود ۷۷۰۰۰ بزرگسال آمریکایی با رده سنی ۵۰ تا ۷۶ ساله محدود شد و نتایج آن متشکل از ۱۳۹ مورد سرطان ریه میان بیش از ۳۲۰۰ مرد سیگاری فعال بود. بیش از ۹۳ درصد از شرکت کنندگان این مطالعه سفید پوست بودند. قابل ذکر است که موارد بسیار کمی از سرطان ریه بین افراد غیرسیگاری ثبت شد. همچنین هیچگونه افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان یا به دنبال مصرف دوز بالای ویتامین B ۹ که تحت عنوان فولات نیز شناخته می‌شود، گزارش نشد.

البته باید بدانیم که یافته‌های ضد و نقیضی در این زمینه وجود دارد که تا به امروز توجیح علمی دقیقی برای آن‌ها ارائه نشده است. برای مثال برخی از مطالعات ویتامین B ۶ را با خطر پایین‌تر ابتلا به سرطان ریه مرتبط می‌دانند و پژوهش‌های دیگری نیز نشان می‌دهند که B ۱۲ تاثیر معناداری بر میزان خطر ندارد. نویسندگان این نوع از مطالعات جدید توضیح می‌دهند: چنین اختلافانی می‌تواند به این دلیل باشد که شماری از این بررسی‌ها سطح ویتامین‌های ب را تنها در خون افراد اندازه گیری می‌کنند و توجه چندانی به پیگیری‌های تغذیه‌ای ندارند. همچنین ممکن است سرطان ریه خود سطح ویتامین‌های نام برده را در بدن افزایش دهد.

متخصصان هشدار می‌دهند که تمرکز بر عدم مصرف ویتامین‌های خانواده ب، یقینا موثرترین راه محافظت از سرطان ریه نیست. براسکی می‌افزاید: دود تنباکو نه تنها در سرطان ریه بلکه در بسیاری از سرطان ها، مهم‌ترین عامل و در واقع فاکتور شماره ۱ است.


بیشتر بخوانید: غذاهای ناسالم فقط مضر نیستند؛ بلکه ممکن است اعتیادآور هم باشند


به گفته CDC، سیگار عامل ۸۰ تا ۹۰ درصد کیس‌های ابتلا به سرطان‌های ریه در آمریکا است. افراد سیگاری ۱۵ تا ۳۰ برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض ابتلا به سرطان ریه یا مرگ ناشی از آن هستند. به گفته براسکی اگر شما یک مرد سیگاری هستید و قصد مصرف ویتامین ب را دارید، بهتر است سیگار را ترک کنید!

در این میان برای بیمارانی که مبتلا به کم خونی یا سلیاک هستند و احساس خستگی مزمن دارند، مکمل‌ها می‌توانند در قالب یک ابزار کمکی وارد عمل شده و موثر واقع شوند. اما مصرف «مگادوز» از مکمل‌ها برای یک فرد سالم معمولی نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه در بسیاری از شرایط مضر نیز خواهد بود. در واقع بدن تمایل دارد به هر نحوی که شده از شر ویتامین‌های اضافی خلاص شود.

ریگان بیلی، دانشیار علوم تغذیه در دانشگاه پردو می‌گوید: «همیشه ابهامی ظریف بین آنچه که مردم می‌خورند با آنچه که واقعا توسط بدن جذب می‌شود، وجود داشته است» به گفته بیلی، اسید معده و فرآیند هضم می‌توانند B ۱۲ را از غذا خارج کنند تا بدن امکان جذب آن را داشته باشد. با این حال، برخی از مکمل‌های کارخانه‌ای ممکن است جذب راحت تری داشته باشند

ویتامین B ۱۲ در فرآورده‌های حیوانی مانند گوشت، تخم مرغ و شیر یافت می‌شود. همچنین گفتنی است که آمریکایی‌ها بیشتر B ۶ خود را از غلات غنی شده، گوشت گاو، مرغ، میوه‌ها و سبزیجات نشاسته‌ای تامین می‌کنند.

همانطور که می‌دانیم ممکن است هنگام ساخت رشته‌های جدید DNA خطا‌هایی رخ دهد و باعث شکست آن‌ها شود. هرچند این موضوع می‌تواند یکی از مکانیسم‌های ایجاد بیماری باشد، اما در غلظت‌های بالا رابطه دقیق بین ویتامین B ۶ و B ۱۲ و سرطان ریه همچنان نامشخص است.

منبع: بهداشت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است