اقتصاد۲۴- ۱۶ اردیبهشت امسال شورای رقابت در اطلاعیهای اعلام کرد، قیمت خودروهای مونتاژی را به تصویب رسانده و براساس این مصوبه قیمت ۱۷ مدل از خودروهای مونتاژی منتشر شد.
هر چند در این لیست قیمت تمام خودروهای مونتاژی وجود نداشت، اما اعلام قیمت همین ۱۷ مدل هم با انتقادات زیادی از سوی شرکتهای خودروسازی خصوصی روبه رو شد تاجایی که عبدالله توکلی لاهیجانی مدیرکل دفتر خودرویی وزارت صمت در نامهای به محمود دودانگه نایب رئیس شورا و رئیس کارگروه خودروی شورای رقابت خواستار بررسی دقیقتر و بازنگری در قیمت خودروهای مونتاژی اعلام شده توسط این شورا شد و اعلام کرد که دفتر صنایع خودرو وزارت صمت آماده ارائه هر گونه اطلاعات مورد نیاز و همکاری برای اصلاح پارامترهای مؤثر در تعیین قیمت خودروهای مونتاژی است.
شجاعی سخنگوی شورای رقابت هم ۱۹ اردیبهشت ماه در واکنش به این نامه اعلام کرد: هنوز این نامه به دست شورای رقابت نرسیده و فقط در فضای مجازی منتشر شده است.
وی با بیان اینکه رأی شورای رقابت مبنی بر دستورالعمل قیمت گذاری خودروهای مونتاژی قطعی و لازم الاجراست، افزود: در کارگروه تخصصی خودرویی شورای رقابت نمایندگان وزارت صنعت و سازمان حمایت حضور داشتند و آنها نظرات خود را در این رابطه مطرح کردهاند. شورای رقابت فقط دستورالعمل قیمت گذاری خودروهای مونتاژی را تعیین کرده و سازمان حمایت خود لیست قیمت ۱۷ خودروی مونتاژی را منتشر کرده بود.
با گذشت ۶ روز از اظهارات مسئولان شورای رقابت، فیروزی مدیرعامل کرمان موتور در گفت وگویی اعلام کرده "سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در جلسه شنبه ٢٣ اردیبهشت اعلام کرد که نرخ ارز مبنا در محاسبه قیمتهای اعلامی شورای رقابت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است و برای اعمال نرخ ۴۳ هزار تومان حال حاضر، باید محاسبات جدید انجام شود و افزایش دستمزد و سایر موارد در محاسبات جدید نیز مدنظر قرار گیرد. "
وی افزود: همچنین مقرر شد در صورت اختلاف میان قیمت محاسباتی جدید شورای رقابت و قیمت بهمن ماه ۱۴۰۱ خودروسازان خصوصی، شرکتهای خودروسازی یکسال برای نزدیک کردن قیمت خود به نظر شورا فرصت داشته باشند.
بلافاصله بعد از این اظهارات شجاعی سخنگوی شورای رقابت تأکید کرد که "مصوبه شورای رقابت در خصوص قیمت جدید خودروهای مونتاژی ملغی نشده است. البته به زودی یک اطلاعیه خودرویی در این مورد منتشر میکنیم. " اینکه یک خودروساز اعلام کرده بر اساس توافق با شورا مقرر شده بر اساس قیمتهای بهمن ۱۴۰۱ خودروهایشان را بفروشند، برداشت خودشان از دستورالعمل شوراست. شورای رقابت از تصمیم خود عقب نشینی نکرده است.
در حال حاضر قیمت خودروهای مونتاژی در کشمکش خودروسازان خصوصی، وزارت صمت و شورای رقابت است و هر کدام از این بخشها هر روز اظهارات متفاوتی را اعلام میکنند. از یک طرف قرار بر بازنگری قیمتها میشود و از طرف دیگر شورای رقابت اجرای مصوبه خود را لازم الاجرا میداند در این شرایط تکلیف مصرف کنندگان مشخص نیست و نمیدانند در نهایت خودروهای مونتاژی را در سامانه یکپارچه با چه قیمتی خریداری میکنند.
بیشتر بخوانید: فروش دیگنیتی و فیدلیتی براساس نرخ شورای رقابت
جالب اینجاست خودروسازان خصوصی همچنان بر اجرای قیمتهای خود اصرار داشته و به صورت خودسرانه در دعوت نامههای ارسالی به خریداران مرحله اول سامانه یکپارچه برای تکمیل وجه و تحویل خودروها قیمتهای بالای خود را اعلام کرده اند و در این شرایط وزارت صنعت و شورای رقابت سکوت کرده و تکلیف خریداران را مشخص نمیکنند.
به عنوان نمونه شرکت مدیران خودرو در ابلاغیهای به خریداران محصولات خود اعلام کرده "کلیه منتخبین اولین دوره ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش اینترنتی خودرو که کد ملی ایشان در سامانه مذکور اعلام شده، میتوانند از امروز ۱۴۰۲/۰۲/۳۰ لغایت ۱۴۰۲/۰۳/۰۱ با مراجعه به یکی از نمایندگیهای مجاز شرکت مدیران خودرو نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام خود مطابق شرایط زیر اقدام نمایند.
علاوه بر این آرین موتور که هنوز قیمتهای جدید را از شورای رقابت دریافت نکرده و مجاز به اعلام قیمت خود نیست در اطلاعیهای اعلام کرده "کلیه منتخبین دومین دوره ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش اینترنتی خودرو که کد ملی ایشان در سامانه مذکور اعلام شده، میتوانند از فردا ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ لغایت ۱۴۰۲/۰۳/۰۴ با مراجعه به یکی از نمایندگیهای مجاز شرکت آرین موتور پویا نسبت به تکمیل فر آیند ثبت نام خود مطابق شرایط زیر اقدام نمایند.