تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲

تشکیل ارز دیجیتال مشترک میان ۹ کشور آسیایی

اضافه شدن ارزهای محلی اعضا و برخی از ارزهای غیرجهانروا همچون روبل روسیه، یوآن چین و درهم امارات به سبد اتحادیه پایاپای آسیایی و تشکیل یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) مشترک میان اعضای اتحادیه از جمله مهم‌ترین محورهای مورد بحث در پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی است.

ارز دیجیتال مشترک

اقتصاد۲۴- روز گذشته جلسات کارشناسی اعضای هیأت‌های شرکت‌کننده در پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در بانک مرکزی آغاز شد. به گزارش بانک مرکزی، در راستای برگزاری پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه دوم و سوم خردادماه سال‌جاری، جلسات کارشناسی اعضای این اتحادیه هم‌اکنون در بانک مرکزی در حال برگزاری است.

اتحادیه پایاپای آسیایی شامل ۹ عضو اصلی با هدف کاهش نیاز و وابستگی به ارز‌های جهانروا بویژه دلار در دهه ۷۰ میلادی تأسیس شد.

قرار است در پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی ضمن اصلاح اساسنامه اتحادیه به منظور تسهیل در پذیرش اعضای جدید، تعیین سبد جدید ارزی کشور‌های عضو به منظور تسویه مبادلات بدون نیاز به ارز‌های یورو و دلار مورد بحث و بررسی قرار گیرد. امکان‌سنجی و به‌کارگیری ارز‌های دیجیتال بانک‌های مرکزی برای پرداخت‌های برون‌مرزی و رونمایی از شبکه پیام‌رسان بین بانکی کشور‌های عضو اتحادیه از دستورکار‌های این اجلاس است.

فرهاد مرسلی، دبیرکل اتحادیه پایاپای آسیایی، با بیان اینکه این اتحادیه قدمت طولانی دارد، افزود: اتحادیه پایاپای آسیایی از سال ۱۹۷۴ تشکیل شده است. در آن زمان معاهده برتون وودز که برای جهانرواسازی دلار و تعیین آن به عنوان ارز ذخیره جهانی شکل گرفته بود، دچار مشکل شد و به تبع آن در آفریقا، امریکای جنوبی و آسیا چندین اتحادیه برای استفاده از ارز‌های محلی در مبادلات تجاری و بانکی تشکیل شدند.

این مقام مسئول بانک مرکزی تصریح کرد: این اتحادیه با ابتکار ایران تأسیس شد و دبیرخانه دائمی آن نیز در ایران فعالیت می‌کند. از زمان تأسیس تا یکسال پیش فعالیت‌های این اتحادیه به همان شکل قدیمی انجام می‌گرفت. از سال گذشته ما پیشنهاد کردیم که ارز‌های محلی اعضا و برخی از ارز‌های غیرجهانروا همچون روبل روسیه، یوآن چین و یا درهم امارات نیز به سبد اتحادیه اضافه شود تا کشور‌های عضو بتوانند برای تسویه مبادلات تجاری و بانکی خود از این ارز‌ها بهره ببرند و وابستگی آن‌ها به دلار کاهش یابد.

مرسلی با بیان اینکه این موضوع قرار است چهارشنبه (امروز) در نشست مجمع هیأت مدیره اتحادیه پایاپای آسیایی به تصویب برسد، ادامه داد: موضوع دیگری که قرار است در این نشست مطرح شود، بحث تشکیل یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) مشترک میان اعضای اتحادیه است. شایان ذکر است، این ایده نیز با ابتکار عمل ایران مطرح شده است تا کشور‌های عضو بتوانند روابط بانکی با یکدیگر را با تسهیل انجام دهند و برای تسویه‌ها از ذخائر ارزی خود کمتر استفاده کنند.

دبیرکل اتحادیه پایاپای آسیایی در خصوص حضور کشور‌های غیرعضو در نشست تهران این اتحادیه گفت: برای نشست فردا (امروز)، علاوه بر کشور‌های عضو، کشور‌های روسیه، بلاروس، افغانستان و بانک توسعه اسلامی نیز حضور خواهند داشت. همچنین، یکسری از کشور‌های غیرعضو نیز به صورت آنلاین به این نشست متصل خواهند شد که از جمله آن‌ها می‌توان به بانک مرکزی موریس از قاره آفریقا اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: گزارش سال ۲۰۲۲ صرافی آبان تتر منتشر شد


وی در پاسخ به این سؤال که چرا کشور‌های غیرآسیایی در نشست این اتحادیه آسیایی شرکت می‌کنند، گفت: اتحادیه پایاپای آسیایی نزدیک به ۲۰ سال است که در حال عضوگیری است و تا کنون تعداد اعضای آن به ۹ کشور رسیده و قرار است ۲ کشور دیگر نیز به این اتحادیه بپیوندند. اساسنامه آن در سازمان ملل تصویب شده و زیرمجموعه آن به شمار می‌رود؛ بنابراین برای عضویت کشور‌های غیرآسیایی ممانعتی وجود ندارد، اگرچه تا به حال این اتفاق نیفتاده است.

مرسلی در پایان سخنان خود در خصوص آثار و نتایج برگزاری این نشست گفت: نظام مالی جهان هم‌اکنون در حال پوست‌اندازی است. حضور دلار در ذخائر ارزی کشور‌های دنیا کاهش یافته و کمتر از ۷۰ درصد شده است. کشور‌های جهان به‌تدریج به معامله با ارز‌های محلی خود سوق پیدا کرده‌اند، برای نمونه کشور‌های عضو بریکس به دنبال ابداع یک ارز مشترک هستند.

وی افزود: شاید آثار و نتایج این نشست به صورت محسوس طی روز‌ها و هفته‌های آینده مشخص نشود، اما با توجه به تغییراتی که در نظام مالی جهان در حال رخ دادن است، قطعاً آثار مثبتی برای اقتصاد ایران خواهد داشت. گفتنی است، این اتحادیه هم دوجانبه تسویه‌ها را انجام می‌دهد و هم چندجانبه؛ برای مثال اگر ما در هند مازاد روپیه داشته باشیم و روسیه نیز در هند نیازمند روپیه باشد، ما می‌توانیم به یکدیگر کمک کنیم. این‌ها از جمله مزایا و آثار مثبتی است که اتحادیه پایاپای آسیایی برای تجارت و نظام بانکی ما خواهد داشت.

منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ + جدول

مهاجم پرسپولیس زیر تیغ!

فیلم/ رضا ایرانمنش: ۱۰ سال است که بیکارم

اگر مسیر دولت هاشمی پیگیری می‌شد امروز کارگران حال و روز بهتری داشتند/ اقتصاد کشور دست معاون اولی است که یک جمله اقتصادی را نمی‌تواند درست ادا کند

عکس/ مونا فرجاد عزادار شد

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ + جدول

عکس/دیوارنگاره میدان ولیعصر با فشار بانک‌ها جمع‌آوری شد!

فیلم/ سوتی رئیسی درباره سفارت ایران در آمریکا!

آغاز ثبت نام ایران خودرو خارج از سامانه یکپارچه

عکس/ چهره شکسته امیرمحمد در مراسم تشییع آرش میراحمدی

خوشحالی فاطمه خانم با پیراهن رونالدو+ عکس

افعی ۷ سر خودرو، مانع واردات خودروی کارکرده شده است/ رئیس جمهور مانع سنگ‌اندازی دستگاه های دولتی شود

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بذرپاش: شاهد کاهش قیمت مسکن هستیم

سومین سهمیه المپیک برای ایران

بنزما هم لباس عربی پوشید

خانه‌نشینی اجباری دروازه‌بان استقلال

فیلم/ رئیس جمهور: ایران یکی از بازیگران اصلی نظم نوین جهانی است

چگونه وزن خود را کنترل کنیم؟

آمار رشد اقتصادی بهار اعلام شد

واکنش زاهدی به ناکامی مقابل النصر

برنامه روز نخست ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو + اینفوگرافی

دومین سهمیه المپیک برای کشتی فرنگی ایران

اشتیاق عجیب بازیگر سرشناس برای سفر به فضا

دومین مدال جهانی‌ علی ارسلان برای صربستان

محسن‌نژاد به مدال برنز جهان نرسید

امیرعبداللهیان: سیاست ما بازگشت به برجام است

بانک‌ها چگونه بنگاه‌داری می‌کنند؟ + اینفوگرافی

فیلم/ رقص عربی نیمار با لباس سنتی عربستان

توییت فوتبالی بازیگر استقلالی سریال پایتخت

تبلیغ ثبت نام لاتاری آمریکا در خبرگزاری دولت

فیلم/ لحظه روشن شدن مشعل بازی‌های آسیایی در استادیوم مرکزی هانگژو

شانس دوباره برای گرایی

فیلم/ ورود نیمار با استایل عربی به محل تمرین الهلال

شکست سنگین شاگردان مجیدی

برای برجام جایگزینی نیست

پیام رهبر انقلاب در پی رحلت آیت الله صلواتی

جلسه فوری قالیباف و رئیسی

قلعه‌نویی: امیدوار به حل مشکلات هستیم

رتبه اول بانک رفاه کارگران در فروش املاک مازاد و سهام تحت تملک

آزمون استخدام بانک سینا با حضور ۲ هزار داوطلب برگزار شد