اقتصاد۲۴- پایتخت اتریش به موجب این ردهبندی برای چهارمین بار طی پنج سال گذشته در صدر خوشنشینترین شهرهای جهان ایستاده است.
شهرهای پاریس و لیون در عوض به دلیل ناآرامیها و اعتراضات ماههای اخیر به اصلاح قانون بازنشستگی در فرانسه جایگاه خود را در ردهبندی پیشینِ با کیفیتترین شهرهای جهان از دست دادند و جریمه شدند.
وین سال گذشته نیز بار دیگر در این رتبه بندی که توسط «واحد اطلاعات اکونومیست»، از گروههای زیر مجموعه این نشریه بریتانیایی تهیه میشود، عنوان نخست را از آن خود کرده بود.
به گفته محققانی که در تهیه این فهرست نقش داشتهاند، «تظاهرات علیه اصلاحات قانون بازنشستگی سبب تنزل شهرهای این کشور در رتبهبندی با کیفیتترین شهرهای جهان شده است.»
بدین ترتیب پاریس از جایگاه نوزدهم در سال ۲۰۲۲ به رتبه ۲۴ در سال جاری میلادی سقوط کرده و لیون نیز در این ردهبندی ۵ رتبه پایینتر آمده است.
لندن و نیویورک در تازهترین فهرست خوشنشینترین شهرهای جهان به ترتیب رتبههای ۴۶ و ۶۹ را به خود اختصاص دادهاند.
بیشتر بخوانید: کیفیت زندگی در ایران فقط یک درصد از ونزوئلا بیشتر است/جدول
شاخص خوشنشینی یا کیفیت زندگی در این تحقیق بر اساس ۳۰ معیار کیفی و کمی مختلف در زمینههای ثبات، نظام سلامت، فرهنگ، محیط زیست، آموزش و زیرساختهای شهری مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وین پایتخت اتریش با ترکیبی تقریبا ایدهآل از پنج معیار یاد شده بهترین و باکیفیتترین شهر برای زندگی تشخیص داده شده است.
فقدان رویدادهای ورزشی بزرگ از جمله نقایص برشمرده شده توسط محققان «واحد اطلاعات اکونومیست» است که برای این شهر امتیاز منفی به همراه داشته است.
کپنهاگ پس از وین جایگاه دوم خوشنشینترین شهر جهان را به خود اختصاص داده و شهرهایی از استرالیا، سوئیس و کانادا در رتبههای سوم تا نهم این فهرست جای گرفتهاند.
دو شهر اوزاکا در ژاپن و اوکلند در نیوزیلند به صورت مشترک رتبه دهم این ردهبندی را از خود کردهاند.
بر اساس این تحقیق، در تمام شهرهای مورد مطالعه، میانگین شاخص کیفیت زندگی طی سال جاری میلادی به بالاترین سطح خود در ۱۵ سال گذشته رسیده و با پایان یافتن تدابیر و محدودیتهای مرتبط با همهگیری بیماری کووید، امتیاز شهرها در زمینههای بهداشت، آموزش و فرهنگ افزایش یافته است.
این در حالیست که امتیازهای مربوط به معیار ثبات در بسیاری از شهرها به ویژه در اروپا، به دلیل تظاهرات و ناآرامیهای مختلف به نسبت گذشته کاهش یافته است.
این تحقیق نشان میدهد که برخی شهرها در آسیا و اقیانوسیه طی یک سال گذشته پیشرفتهایی داشته و در این ردهبندی جایگاه خود را بهبود بخشیدهاند.
در این میان میتوان به ولینگتون در نیوزیلند، هانوی در ویتنام و کوالالامپور در مالزی اشاره کرد که به ترتیب جهشهای ۳۵، ۲۰ و ۱۹ رتبهای را تجربه کردهاند.
کییف، پایتخت اوکراین به فهرست رتبه بندی خوشنشینترین شهرها در سال ۲۰۲۳ بازگشته، اما جایگاهی بهتر از ۱۶۵ را از آن خود نکرده است.
دمشق، پایتخت سوریه از سال ۲۰۱۵ به این سو همچنان به عنوان شهری در جهان معرفی شده که ساکنانش پایینترین سطح زندگی را تجربه میکنند.