تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۴ تير ۱۴۰۲
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

چین و ترکیه سهم ایران در بازار مبلمان منطقه را اشغال کرده‌اند/ صنعت مبلمان در ایران در خطر نابودی

رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران با بیان اینکه با وجود تحریم و مشکلات و مسائلی که داریم حدود ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت در همسایگی ما زندگی می‌کنند که به مبلمان و دکوراسیون داخلی نیاز دارند، گفت: ما می‌توانیم این بازار هدف را با توجه به ظرفیت بالا و هنری که در تولید مبلمان کشور به کار می‌رود جذب کنیم. در حال حاضر ترکیه و چین سهم ما را در بازار‌های جهانی کسب کرده‌اند.

سهم ایران در بازار مبلمان منطقه

اقتصاد ۲۴- صبا رضایی - صنعت و هنر مبلمان‌سازی از صنایع دیرینه در کشور است که کالای با کیفیت آن با وجود تحریم‌ها و مشکلاتی که ایجاد کرده به بسیاری از کشور‌های دنیا صادر می‌شود.

با اینهمه کشور‌های همسایه به ویژه ترکیه در این حوزه از ایران پیشی گرفته و سهم بازار‌های جهانی را از آن خود کرده است. از سویی دیگر با وجود کاهش قدرت خرید مردم و قیمت تمام شده بالای مبلمان با کیفیت، بازار‌های داخلی نیز راکد بوده و بسیاری از تولیدکنندگان مبلمان در حال ورشکستگی و یا تعطیلی کسب و کار خود هستند.

به گزارش اقتصاد ۲۴، تولیدکنندگان معتقدند دولت هیچ توجهی به مشکلات و نیاز‌های آنان نداشته و هیچ حمایتی از تولید در کشور صورت نمی‌گیرد چراکه مشکل اصلی گرانی کالا، افزایش چشمگیر قیمت تمام شده است و دولت هیچ تدبیری در کاهش قیمت مواد اولیه نیندیشیده و تولیدکنندگان را به حال خود رها کرده است.

بی توجهی دولت به صنعت مبلمان

تحریم‌ها صنعت مبلمان را نیز مانند دیگر صنایع تحت تاثیر قرار داده است، اما مشکل اصلی بی توجهی دولتمردان به تولید است.

علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران در این باره به اقتصاد ۲۴ گفت: با وجود تحریم و مشکلات و مسائلی که داریم حدود ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت در همسایگی ما زندگی می‌کنند که به مبلمان و دکوراسیون داخلی نیاز دارند. ما می‌توانیم این بازار هدف را با توجه به ظرفیت بالا و هنری که در تولید مبلمان کشور به کار می‌رود جذب کنیم. در حال حاضر ترکیه و چین سهم ما را در بازار‌های جهانی کسب کرده‌اند. از سویی دیگر از سوی دولت نیز همکاری‌هایی برای برگزاری نمایشگاه‌های بیشتر در داخل و خارج از کشور مشاهده نمی‌کنیم تا میزان صادرات مبلمان افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه امنیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به تولید و صنعت بستگی دارد، بیان کرد: به طور کلی وضعیت تولید در کشور نابسامان است و حال تولید کشور خوب نیست. دولت آنچنان که باید به تولید توجه نکرده است.

عباسی با اشاره به سه روند تامین، تولید و توزیع در جریان تولید کالا، گفت: اکنون در زمینه تامین مواد اولیه با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. ستاد رفع موانع تولید که متشکل از افراد برجسته و نخبگان کشور است، به مشکلات تولید و تامین مواد اولیه چنان که باید اهمیت نداده است.

رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران با اشاره به اینکه ریشه گرانی کالا، مواد اولیه است، بیان کرد: دولت باید از تولیدکنندگان حمایت کرده و مشکلات آن‌ها را در تامین مواد اولیه رفع کند. باید امکانات و تسهیلات مالی مورد نیاز به تولیدکنندگان ارائه شده و در عین حال نظارت شود تا انحصاری صورت نگیرد.

این فعال صنفی در صنعت مبلمان افزود: واردات مواد اولیه باید برای عموم فعالان و تولیدکنندگان مبلمان آزاد شود. به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و کاهش قدرت خرید مردم، تولیدکنندگان یک به یک درحال تعطیل کردن کارگاه‌های خود هستند، چراکه قیمت تمام شده کالا گران است و شهروندان نمی‌توانند مبلمان مورد علاقه خود را خریداری کنند.

عباسی درباره مشکلات ترخیص کالا از گمرک گفت: گمرک شرایط و ضوابط خاص خود را دارد. دولت باید این ضوابط را تغییر داده و عوارض گمرکی را کاهش دهد. مواد اولیه شامل پارچه‌های مبلمان، فوم و اسفنج، ام دی اف و چوب است که هم از دیگر کشور‌ها وارد شده و هم در داخل کشور تولید می‌شود.

وی افزود: افزایش قیمت‌ها موجب شده قدرت خرید کاهش یابد و کارگاه‌ها تعطیل شوند. هنر و صنعتی که ۱۰ درصد از اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است درحال تعطیلی بوده و من احساس خطر می‌کنم. تمام کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه به صنعت اهمیت خاصی می‌دهند. تولیدمبلمان صنعتی زودبازده با ارزش افزوده بالا است. اگر به رفع مشکلات این صنعت توجه نشود آن را از دست می‌دهیم.

رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید مبلمان مقرون به صرفه نیست، بیان کرد: فعالان صنعت مبلمان در نمایشگاه ها توان خود را نشان می‌دهند و کالا‌های عالی، زیبا و باکیفیتی را ارائه می‌کنند، اما تمامی این فعالان با مشکلات بسیاری در زمینه تولید محصولاتشان مواجه هستند.

عباسی در رابطه با موضوع مالیات بر ارزش افزوده گفت: تمامی مواد اولیه را با ارزش افزوده خریداری می‌کنیم. در صورتی که ارزش افزوده را مشتری باید بپردازد و نه تولیدکننده کالا. از سوی دیگر وزارت اقتصاد و دارایی نسبت به تراکنش مالی مالیات دریافت می‌کند و این حقیقت را در نظر نمی‌گیرد که ممکن است سرمایه تولیدکننده و فعال اقتصادی در همین تراکنش‌های مالی کاهش چشمگیر یافته باشد.

سهم ایران در بازار مبلمان منطقه

۱۰ میلیون دلار صادرات سالانه مبلمان

تحریم‌های خارجی اگرچه مشکل ساز است، اما تولیدکنندگان معتقدند دولت نیز با عدم حمایت از صنعت مبلمان و گران کردن مواد اولیه، این صنف را به نوعی تحریم کرده است.

میلاد جواهری، مدیرفروش یکی از مجموعه‌های بزرگ مبلمان در کشور در رابطه با اثرات منفی تحریم‌ها برروی صنعت دکوراسیون داخلی و تولید مبلمان به اقتصاد ۲۴، گفت: تحریم‌ها این صنعت را نیز مانند همه صنایع دیگر کشور تحت تاثیر قرار داده است. البته مشکل فقط تحریم‌های خارجی نیست، تحریم‌های داخلی نیز صنعتگران را در تنگنا گذاشته است.


بیشتر بخوانید: افت ۶۰ درصدی تقاضا برای خرید مبلمان


وی افزود: از نهاد‌های دولتی به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت تقاضا داریم در تامین نقدینگی، تامین مواد اولیه و ترخیص مواد اولیه از گمرک به صنعتگران کمک کرده و فرآیند تولید کالا را تسهیل کنند. در این صورت است که می‌توانیم نه تنها ذخیره‌سازی ارزی داشته باشیم بلکه ارزآوری کنیم.

جواهری با تاکید بر این‌که وزارت نیرو با صنعتگران همکاری نمی‌کند، بیان کرد: تامین انرژی برای صنعتگران به چالش تبدیل شده است. قطعی‌های بی‌برنامه و مکرر برق برای تولیدکنندگان مشکل‌ساز شده است. تولید نیز بدون انرژی بی‌معنا بوده و ابتدایی‌ترین ابزار تولید، انرژی است.

این فعال صنفی صنعت مبلمان در رابطه با مشکلات مرتبط با تامین مواد اولیه گفت: در تامین مواد اولیه چه موادی که از خارج کشور وارد می‌شود و چه ترانزیت مواد اولیه در داخل کشور مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با بیان اینکه تامین نقدینگی نیز از مشکلات جدی تولیدکنندگان مبلمان است، تاکید کرد: وزارت صمت به عنوان متولی تولید با رایزنی با بانک مرکزی می‌تواند به تامین نقدینگی تولیدکنندگان کمک کند. اکنون هند، چین، اندونزی، مالزی و ترکیه به علت حمایت دولت و متولیان دولتی در تولید مبلمان پیشرفت کرده‌اند. این کشور‌ها در سال‌های نه چندان دور حتی رقیب جدی ایران نیز محسوب نمی‌شدند، اما اکنون ما را پشت سر گذاشته‌اند. اگر وزارت صنعت، معدن، تجارت و بانک صنعت و معدن کمک کنند، وام‌های مناسب‌تر با بازپرداخت‌های طولانی‌تر و بهره کمتر به تولیدکنندگان ارائه کنند، تولیدکنندگان می‌توانند رشد کرده و در منطقه با کشور‌های همسایه رقابت کنند.

جواهری گفت: بانک مرکزی در تخصیص ارز با تولیدکنندگان همکاری می‌کند، اما مشکل اصلی کمبود منابع ارزی در کشور است.

وی با اشاره به واردات کالای ارزان‌قیمت چینی گفت: اگر تحریم‌ها لغو شده و مشکل کمبود منابع ارزی نیز رفع شود، حضور برند‌های معتبر دنیا در کشور موجب پیشرفت کیفیت کالا و رقابت سالم می‌شود، اما آنچه در بازار مشاهده می‌شود، کالا‌های ارزان‌قیمت چینی است. در حالی که قیمت تمام شده کالا برای تولیدکنندگان بسیار گران تمام می‌شود و قیمت محصولات ایرانی از کالا‌های چینی گران‌تر است.

این فعال صنفی صنعت مبلمانا همچنین در رابطه با مشکلاتی که گمرک در واردات کالا و مواد اولیه ایجاد می‌کند، گفت: گمرک مقصر نیست، مشکل اصلی بر سر تفسیر‌های متفاوت از آیین‌نامه‌هایی است که توسط هیات وزیران تصویب می‌شود. اداره گمرک در هر محدوده‌ای تفسیر متفاوتی از آیین‌نامه‌ها دارد و زمانی که به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنیم، آن‌ها نیز تفسیری متفاوت ارائه می‌کنند.

حفظ کیفیت محصول، بزرگترین مشکل تولیدکنندگان

با وجود گرانی مواد اولیه و افزایش چشمگیر قیمت تمام شده کالا، تولید کالای با کیفیت ارزان غیرممکن شده و قیمت تمام شده کالای با کیفیت به حدی گران است که مردم قدرت خرید کافی برای آن را ندارند.

حسین عبدالملکی، مدیرعامل یکی از مجموعه‌های تولیدی مبلمان خانگی به اقتصاد ۲۴ گفت: بزرگترین مشکل ما حفظ کیفیت محصول است. قیمت مواد اولیه به حدی افزایش یافته که تولید کالای باکیفیت مقرون به صرفه نیست. هزینه مواد اولیه مانند چوب و پارچه بر اساس قیمت دلار تعیین می‌شود. حتی محصولات پتروشیمی که شامل اسفنج و فوم است، به محض افزایش قیمت دلار، افزایش می‌یابد. طی ۵ سال گذشته قیمت تمام شده مبلمان برای ما ۸ برابر شده یعنی حدود ۸۰۰ درصد افزایش یافته است.

عبدالملکی گفت: فروش ما کاهش نیافته، اما برای اینکه فروش کاهش نیابد، حوزه فعالیت و تبلیغاتمان را گسترده‌تر کردیم. با هزینه بیشتری تولید می‌کنیم و علاوه بر هزینه مواد اولیه، هزینه تبلیغات نیز به مخارجمان افزوده شده است.

وی در رابطه با تخصیص ارز نیز گفت: تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه نیز به دشواری صورت می‌گیرد. واردات مواد اولیه توسط دلالان انجام می‌شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول