تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۳ تير ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
چرا نقشه مهاجرت به ترکیه شکست می‌خورد؟

زندگی در تهران بهتر است یا استانبول؟

متوسط درآمد هر نفر در استانبول تقریبا دو برابر تهران است، اما با وجود اینکه قدرت خرید در پایتخت ایران ۴۰ درصد کمتر از ساکنان استانبول است، تامین هزینه‌های مسکن، خوراک و پوشاک فشار زیادی به مهاجران وارد می‌کند.

زندگی در تهران بهتر است یا استانبول؟

اقتصاد۲۴-قیمت لیر در اردیبهشت سالی که محمد تصمیم گرفت با هزار امید و آرزو، زندگی را در چمدانی خلاصه کند و روانه استانبول شود، دو هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۶۰۰ تومان بود. محمد تصور می‌کرد مهاجرت به ترکیه راهی است برای رسیدن به رفاه بیشتر و کسب درآمد بالاتر. اوایل همه چیز خوب پیش می‌رفت. خودش می‌گوید خورد و خوراک و حتی پوشاک ارزان‌تر از ایران بود، اما ظرف کمتر از یک سال ورق برگشت و اوضاع رفته رفته عوض شد.

محمد می‌گوید: قیمت اینترنت نامحدود حدود ۹۰ لیر بود، ولی این اواخر به ۱۵۰ لیر رسید. برای موبایل ماهی ۵۰ لیر شارژ می‌خریدم، ولی بعدا هزینه همان اشتراک ۸۰ لیر شد. برای مکالمه هم باید بسته جداگانه ۸۰ لیری شارژ می‌کردم. قیمت گوشت کیلویی ۸۰ لیر بود که با لیر دو هزار و ۵۰۰ تومانی می‌شد نهایتا ۲۰۰ هزار تومان، ولی این اواخر قیمت گوشت تا ۷۰۰-۸۰۰ لیر رسید. محمد مهرماه گذشته همان چمدان را برداشت و به تهران برگشت: زورم به کرایه خانه نمی‌رسید.

متوسط درآمد در استانبول ممکن است حتی ۹۰ درصد بیشتر از چیزی باشد که مردم در تهران کسب می‌کنند. گزارش سایت numbeo که یکی از مراجع آماری معتبر است و داده‌های خود را با مشارکت کاربرانش در سراسر دنیا جمع‌آوی می‌کند، نشان می‌دهد متوسط درآمد هر نفر در استانبول تقریبا دو برابر تهران است و حتی با اینکه قدرت خرید در پایتخت ایران ۴۰ درصد کمتر از استانبول است، هزینه‌هایی مثل مسکن، خوراک و پوشاک باعث می‌شوند محاسبات افرادی مثل محمد شکست بخورد و آن‌ها ناچار شوند دوباره به ایران برگردند.

مقایسه درآمد در تهران و استانبول

درآمد مردم تهران به‌طور متوسط ماهی ۲۶۴ دلار است. با احتساب دلار ۵۰ هزار تومانی این عدد را می‌توان تقریبا معادل ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفت. حتما می‌دانید متوسط درآمد با حداقل حقوق کارگری تفاوت دارد. مشارکت‌کنندگان در سایت numbeo گفته‌اند در استانبول ترکیه به‌طور متوسط هر نفر ۵۰۴ دلار درآمد ماهیانه خواهد داشت. به این ترتیب متوسط درآمد ماهیانه ساکنان استانبول ۹۰ درصد بیشتر از اهالی تهران است. وسوسه شدید نه؟

مقایسه هزینه زندگی در تهران و استانبول

هزینه زندگی در تهران بخشی از اختلاف درآمد میان ساکنان پایتخت ایران و استانبول را جبران می‌کند. اگرچه قدرت خرید هر تهرانی همچنان ۴۰ درصد کمتر از ساکنان استانبول است، اما یک آدم مجرد بدون احتساب اجاره‌خانه به‌طور متوسط ماهی ۳۷۱ دلار هزینه زندگی زندگی در تهران می‌کند. این پول را با فرض دلار ۵۰ هزار تومانی باید حدود ۱۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان محاسبه کنیم که برای رفت و‌آمد، خوراک، پوشاک و سایر ملزومات زندگی غیر مسکن پرداخت می‌شود.


بیشتر بخوانید: جزئیات درآمد دلاری مهاجران ایرانی به عراق


هزینه زندگی در استانبول بابت همین امورات ماهی ۴۹۹ دلار به ازای هر نفر است. اختلاف ۳۴ درصد هزینه زندگی در تهران و استانبول قطعا بخشی از درآمد اضافی ایرانی‌هایی که به استانبول مهاجرت می‌کنند را می‌بلعد.

زندگی در تهران بهتر است یا استانبول؟

مقایسه اجاره در تهران و استانبول

اجاره خانه در تهران برای واحدی یک‌خوابه در محله‌های متوسط رو به بالای شهر، ماهیانه ۴۷۰ دلار گزارش شده است. این عدد را با احتساب دلار ۵۰ هزار تومانی معادل ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌دانند. در ایران که دریافت پول پیش از مستاجران رایج است و صاحبخانه‌ها در عرف این رقم را معادل ۷۸۰ میلیون تومان در نظر می‌گیرند. ممکن است آن را تبدیل هم بکنند و مثلا به عدد‌های ۵۰۰ میلیون پیش و ماهی ۸.۵ میلیون اجاره برسند.

اجاره خانه در استانبول بابت واحدی یک‌خوابه در محله‌های متوسط رو به بالای شهر، ماهیانه ۶۱۵ دلار گزارش شده است. پس اگر از تهران به استانبول مهاجرت کنید با اینکه درآمد شما احتمالا ۹۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، علاوه بر کنار آمدن با ۳۴ درصد هزینه زندگی بیشتر، باید حدود ۳۰ درصد هم بابت اجاره خانه بیشتر پول بدهید.

مقایسه قیمت مسکن در تهران و استانبول

قیمت مسکن در تهران رشد چشمگیری داشته و براساس آخرین آمار‌های غیررسمی به حدود متری ۶۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. در چنین شرایطی برای خرید یک خانه ۱۰۰ متری در هفت میلیارد و ۲۲۰ میلیون پول نیاز دارید. کاربران سایت numbeo گفته‌اند در محله‌های متوسط رو به بالای تهران متوسط قیمت هر مترمربع خانه دو هزار و ۱۱۶ دلار (معادل ۱۰۶ میلیون تومان) است.

خرید خانه در استانبول با همین شرایط متری دو هزار و ۳۸۱ دلار هزینه دارد. مقایسه قیمت خانه در تهران و استانبول نشان می‌دهد بازار مسکن دو شهر شباهت‌هایی به هم دارند.

مقایسه تفریح و ورزش در تهران و استانبول

قیمت بلیت سینما در ایران حداکثر ۶۰ هزار تومان است که باید آن را معادل ۱.۲ دلار درنظر بگیریم. قیمت بلیط سینما در استانبول به‌طور متوسط ۳.۸ دلار یعنی تقریبا ۲۰۰ درصد گران‌تر است. البته تفاوت زیادی بین سینما رفتن در ایران و ترکیه وجود دارد و در استانبول با تهیه بلیط سینما می‌توانید به جدیدترین فیلم‌های روز دنیا را ببینید.

شهریه باشگاه، ولی بدون حساب و کتاب در استانبول زیاد است. اهالی این شهر بابت یک‌ماه اشتراک باشگاه ورزشی به‌طور متوسط ۳۴ دلار پول می‌دهند. شهریه باشگاه بدنسازی در تهران به‌طور متوسط ۱۹.۶ دلار گزارش شده که حتی با احتساب دلار ۵۰ هزار تومانی هم به یک میلیون تومان نمی‌رسد. شهریه باشگاه در تهران نسبت به استانبول تقریبا ۶۸ درصد ارزان‌تر است.

مقایسه هزینه زندگی در تهران و استانبول را می‌توانیم با معیار غذا خوردن در رستوران ادامه دهیم. اهالی تهران می‌توانند یک غذای غیر فست‌فودی، را در رستوران سفارش دهند و بابت آن چهار دلار، معادل تقریبی ۲۰۰ هزار تومان پول پرداخت کنند. قیمت یک وعده غذا در استانبول ۵.۷۵ دلار است و ۴۴ درصد بیشتر از تهران خرج روی دستتان می‌گذارد.

مقایسه هزینه خوراکی در تهران و استانبول

قیمت برنج در استانبول ارزان‌تر از تهران است. در استانبول بابت هر کیلو برنج باید به طور متوسط ۱.۶۵ دلار پول خرج کرد، اما در تهران میانگین قیمت برنج به کیلویی ۲.۸۶ دلار یا ۱۴۳ هزار تومان می‌رسد. متوسط قیمت برنج در تهران به این علت از استانبول بیشتر است که اهالی پایتخت برنج ایرانی کیلویی ۱۵۰ هزار تومانی را هم جزو گزینه‌هایشان قرار می‌دهند، اما برنج خارجی ۴۰ هزار تومانی هم داریم.

قیمت گوشت قرمز در تهران کیلویی ۸.۶۸ دلار عنوان شده است. اگر قیمت دلار را ۵۰ هزار تومان فرض کنیم، عدد ۴۳۴ هزار تومان به‌دست می‌آید که تقریبا با قیمت گوشت در بازار مطابقت دارد. گوشت در استانبول به گفته کاربران سایت numbeo، کیلویی ۱۴.۳۲ دلار قیمت دارد. پس اگر به استانبول مهاجرت کنید، مجبور می‌شوید گوشت قرمز را ۶۵ درصد گران‌تر از تهران بخرید.

قیمت مرغ در تهران و استانبول اختلاف کمتری دارد؛ خرید یک کیلو فیله مرغ در تهران ۲.۹۹ دلار، معادل ۱۵۰ هزار تومان (حداقل) تمام می‌شود. قیمت فیله مرغ در استانبول نسبت به تهران تقریبا ۵۰ درصد بیشتر است و به کیلویی ۴.۴۲ دلار می‌رسد.

مقایسه هزینه اینترنت و موبایل در تهران و استانبول

قبض موبایل سیمکارت دائمی یا خرید شارژ برای سیمکارت اعتباری در تهران به‌طور متوسط ماهی ۲.۳۲ دلار معادل ۱۱۶ هزار تومان خرج روی دست مردم می‌گذارد. بخشی از این هزینه بابت مکالمه و ارسال پیامک است، اما بسته اینترنت موبایل بیشترین سهم را از هزینه قبض موبایل به خود اختصاص می‌دهد.

هزینه موبایل در استانبول به‌شکل چشمگیری بیشتر از تهران است؛ کاربران سایت numbeo می‌گویند در استانبول به‌طور میانگین ماهی ۶.۲۱ دلار برای اشتراک موبایل خرج می‌کنند. این یعنی هزینه موبایل در استانبول می‌توان ۱۶۷ درصد گران‌تر از تهران تمام شود.

هزینه اینترنت هم در تهران کمتر از استانبول است. البته اگر به سرویس ۶۰ مگابیت‌برثانیه نامحدود دسترسی داشته باشید. اهالی استانبول بابت اشتراک چنین سرویسی بر بستر ارتباطات ثابت (مثل ADSL) ماهی ۸.۳۹ دلار پول می‌دهند. سرعت اینترنت ADSL در تهران نهایتا ۱۶ مگابیت بر ثانیه است و سرویس با پهنای باند ۶۰ مگابیت برثانیه را باید از خدمات‌دهنده‌های TD-LTE خرید. این کار در ماه حدود ۱۰.۶۳ دلار یا ۵۳۰ هزار تومان خرج روی دستتان می‌گذارد که ۲۷ درصد گران‌تر از اینترنت شسته‌ورفته استانبول است.

منبع: فرارو
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عرفان
0
0
جمعه ۲۳ تير ۱۴۰۲
آنچه عیان است ' چه حاجت به بیان است !!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان