اقتصاد۲۴-کارشناسان و کارآفرینان معتقدند که در میان چالشهای جهانی محیطزیستی، چین میتواند رشد جهانی را هدایت کند. رهبری اقتصاد چین با در نظر گرفتن فاکتورهایی نظیر اینترنت اشیاء و اقتصاد در سالهای اخیر موجب شده تا این کشور پیشرفت قابل توجهی در بخش اقتصاد دیجیتالی داشته باشد.
رئیس هیات مدیره کمیته اجرایی کنوانسیون جهانی اینترنت اشیاء میگوید: بهرغم چالشهای ژئوپلیتکی و شیوع کووید ۱۹، شکوفایی فناوریهای پیشرفته همچون اینترنت اشیاء و نوآوری در اقتصاد دیجیتالی سبب امیدواری در اقتصاد جهانی گشته است.
در نشست اخیر ۵۰۰ فناوری برتر موسوم به «World IoT Top ۵۰۰ Summit» که در پکن برگزار شد تاکید کرد که هماکنون نزدیک به سه میلیون ایستگاه اینترنت ۵ گیگابایت در چین موجود است که زیرساخت لازم برای توسعه اینترنت اشیاء را فراهم میآورد. همچنین اقتصاد دیجیتالی در حال ظهور اژدهای آسیایی را مسبب رشد ۳۰ درصدی در تولید ناخالص داخلی این کشور دانست.
بیشتر بخوانید:بررسی تغییرات افت معیشت در یک دهه گذشته
همچنین «He Qiang»، معاون هیات مدیره کمیته اجرایی کنوانسیون جهانی اینترنت اشیاء گفت: به نظر میرسد که اقتصاد جهان در حال گذار از اقتصاد صنعتی به اقتصاد دیجیتال است، که دومی نیمی از تولید ناخالص بینالمللی را شامل شده و سالانه در حدود ۲۰ درصد رشد میکند. او همچنین پیشبینی میکند که نرخ رشد ناخالص در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۵ درصد برسد. او افزود: صنایع هوشمند و مجهز به اینترنت اشیاء ظرفیت فراوانی برای رشد دارند، در این مسیر بر تعداد صنایع، پلتفرمها و سیستمهای هوشمند اینچنینی افزوده شده که هر کدام طیف گستردهای از بخشهای مختلف را در بستر زندگی هوشمند پوشش میدهند.
مطالعه بیشتر: مقایسه تولید ناخالص داخلی کشورها در ابتدای ۲۰۲۳/ روند افزایشی است یا کاهشی؟
بر اساس اطلاعات منتشر شده از آکادمی تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات چین، حجم اقتصاد دیجیتالی چین در سال ۲۰۲۱ برابر با ۴۵.۵ تریلون یوآن (۶.۳ تریلون دلار) بوده که در دنیا رتبه دوم را داشته و ۳۹.۸ درصد از رشد ناخالص داخلی این کشور را شامل شده است.
اوایل سال جاری میلادی، راهنمای چین دیجیتالی تهیه شد که در عصر دیجیتال به عنوان موتور محرک رشد دیجیتالیشدن کشور عمل کرده و از توسعه مزیتهای رقابتی جدید حمایت میکند.
مطابق با برنامهریزیها، چین تا سال ۲۰۳۵ در زمینه توسعه دیجیتالی در سطح جهانی پیشگام خواهد شد، به طوریکه رشد دیجیتالی شدن این کشور در جنبههای مهم اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اجتماع و اکولوژی پایدارتر و هماهنگتر خواهد شد.
Huang Ying، معاون شرکت هوآوی چین به روزنامه China Daily گفت: این کشور در ارتباط با دیجیتالی شدن صنعتی در جهان رتبه نخست را دارد. او همچنین افزود: تکنولوژیهای دیجیتالی مانند اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی ارتباط بین زنجیرههای صنعتی و شرکتها را افزایش میدهندو کمک شایانی به کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری و کارایی سیستمها خواهند کرد. از طرفی دیگر او اشاره کرد که کمپانی هوآوی چین به طور مستمر بر توسعه هوشمند و دیجیتالی سرمایهگذاری خواهد کرد و تجربیات و راهحلهایش را برای دگرگونی دیجیتالی با دیگر شرکتها به اشتراک خواهد گذاشت.