اقتصاد۲۴- حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده شاهینشهر در خصوص مصوبه مجلس در خصوص تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی به اقتصاد۲۴ گفت: بنده به شخصه، مخالف تفکیک وزارت صمت بودم، چون تولید در کشور در حوزههای کشاورزی و صنعت در حال شکلگیری بود و به نوعی میدیدیم که این دو بخش، جان گرفتهاند.
وی افزود: با لایحه دولت و در ادامه مصوبه مجلس و تفکیک وزارت صمت که به تبع آن، وزارت بازرگانی تاسیس شود، کار به نفع دلالان شد. یعنی به باور من، اکنون دلالی بر تولید آن هم رسماً ارجحیت پیدا میکند. حال، ارزی که به واسطه نفتی که میفروشیم، به دست میآوریم که آن هم در سالهای آینده نمیتوانیم تا این میزان تولید کنیم را باید صرف اقلامی کنیم که آن دلال و تاجر میپسندد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: مهار تورم و ثبات بازار، با چارت وزارت صمت فعلی، شدنی بود. مهار تورم به این نیست که فقط روی به افزایش بازرسها آورد. مهار تورم، یعنی آنجایی که تصمیمگیری میکنند که نقدینگی اضافه شود و یا جاهایی که بنا را بر افزایش قیمتها میگذارند، کنترل شود.
حاجیدلیگانی اظهار داشت: از طرفی، تفکیک وزارت صمت، نیازمند دو سوم آرای نمایندگان بود و من هم تذکر دادم، اما آقای قالیباف، رییس مجلس، تذکر را وارد ندانست. بند الف ماده ۲۸ قانون برنامه ششم میگوید بایستی سالیانه، ۱۵ درصد کل حجم ساختار دولت کاهش پیدا کند و ما هم الان در فضای برنامه ششم توسعه کشور به سر میبریم و این رویکرد نه تنها کاهش نمیدهد که حتی باعث بزرگ شدن دولت هم خواهد شد.
وی یادآور شد: تصویب لایحه دولت در خصوص تفکیک وزارت صمت، این بهانه را دست دولت میدهد که اگر مشکلی در بخشهایی مثل گندم، امنیت غذایی، نهادههای دامی، مرغ، سیمان، فولاد و... پیش بیاید، بگوید ما در حال ساماندهی امور و سر و شکل دادن به تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی هستیم و زمان میبرد و همین بهانه باعث میشود که روزهایی که کار با اشکال مواجه است را سپری کنند.