تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

آمار عجیب و غریب از لوازم آرایشی قاچاق

احمدزاده گفت: حدود ۴ سال پیش واردات محصولات آرایشی و بهداشتی ممنوع شد و در حال حاضر همه کالاهایی که وارد کشور می‌شود از مبادی غیررسمی وارد می‌شود و بیشتر آنها فیک و غیر اصل هستند که این موضوع سلامت جامعه و امنیت اقتصادی کشور را به خطر انداخته است.

آمار عجیب و غریب قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران

اقتصاد۲۴- لوازم آرایش از اقلام پرمصرف و پرفروش در ایران است. طبق گفته نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران، ما در مصرف لوازم آرایش رتبه هفتم در جهان و رتبه دوم در منطقه را داریم.

موسی احمدزاده با بیان این مطلب به همشهری آنلاین گفت: با این وجود، ایران در برخی از کالاها مثل لوازم آرایشی رنگی یا اقلامی مانند مژه مصنوعی مصرف‌کننده اول در جهان است. ضمن اینکه در منطقه هم ما رتبه دوم را داریم و رتبه اول در اختیار عربستان است که علت آن توریست‌ها و حجاجی هستند که به عربستان می‌روند و برای همین مصرف بالاست ولی بر اساس واقعیت اگر توریسم عربستان را کم کنیم ما در مصرف لوازم آرایشی در منطقه، اول هستیم.

این صحبت‌ها در حالی است که قیمت لوازم آرایشی و بهداشتی حتی برندهای ایرانی اخیرا با افزایش قابل توجهی همراه بوده به طوری که قیمت جدید برخی از این اقلام تا ۱۰۰ درصد هم افزایش یافته است.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران درباره دلایل گرانی لوازم آرایشی و بهداشتی گفت: یکی از عواملی که در گرانی محصولات آرایشی و بهداشتی موثر بوده است ممنوعیت واردات است.

بیشتر لوازم آرایشی وارداتی فیک هستند

احمدزاده با انتقاد از ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی بیان کرد: حدود ۴ سال پیش واردات محصولات آرایشی و بهداشتی ممنوع شد و در حال حاضر همه کالاهایی که وارد کشور می‌شود از مبادی غیررسمی وارد می‌شود و بیشتر آنها فیک و غیر اصل هستند که این موضوع سلامت جامعه و امنیت اقتصادی کشور را به خطر انداخته است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ما تاکنون چندین مرتبه به صورت مکتوب و در قالب جلسات تخصصی، با صحت داده‌ها ثابت کرده‌ایم که با ممنوعیت واردات،‌ حق و حقوق مصرف‌کننده تضییع می‌شود، عنوان کرد: طبق آخرین آمار که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سایت خود منتشر کرده است قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.


بیشتر بخوانید:ممنوعیت واردات کالا تولید را نابود کرد


احمدزاده ادامه داد: این در حالی است که ۴ سال پیش که ممنوعیت واردات اعمال شد قاچاق در این بخش یک‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بود و همان زمان ما هشدارهای لازم را دادیم که اگر جلوی واردات قانونی گرفته شود این فرمول نتیجه‌بخش نخواهد داد اما گوش شنوایی نبود و از آن زمان تا الان قاچاق حدود ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

احمدزاده با بیان اینکه قاچاق کالا سلامت جامعه و امنیت اقتصادی کشور را به خطر می‌اندازد، افزود: زمانی که کالا از مبادی رسمی وارد شود سازمان غذا و دارو از طریق دانشگاه ناظر بر سلامت آن نظارت می‌کند ضمن اینکه واردات قانونی و از مبادی رسمی سبب می‌شود عوارض گمرک و دیگر درآمدهای دولت افزایش پیدا کند و این امر در جبران کسری بودجه موثر است اما با توجه به اینکه ما ۱۵ مرز داریم تجربیات نشان داده است هر چقدر ممنوعیت ایجاد شود به قاچاقچیان فرصت بیشتری داده می‌شود و افزایش قاچاق هم امنیت اقتصادی را به خطر می‌اندازد و این رویه مانع تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» می‌شود.

ممنوعیت واردات به ضرر بخش تولید است

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران با تاکید بر اینکه ممنوعیت واردات به ضرر تولید است، بیان کرد: تولید و واردات و صادرات باید متوازن باشد تنها در این صورت است که رشد تولید خواهیم داشت و حقوق مصرف‌کننده هم رعایت می‌شود ضمن اینکه بر همه این جریانات هم امکان نظارت کامل وجود خواهد داشت.

موسی‌زاده با بیان اینکه حمایت از تولید راه و فرمول دارد، افزود: در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی باید از کشورهای پیشرفته در این صنعت بیاموزیم و بر اساس رفتار مصرف‌کننده کالا بسازیم این در حالی است که ۸۰ درصد تولیدات داخل ما کپی است و تولیدکنندگان داخلی بدون رصد ذائقه و سلیقه نسل جدید کالا تولید می‌کنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در ادامه با بیان اینکه پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران و جهان جذاب و جذاب‌تر خواهد شد، افزود: ذائقه و سبک مصرف لوازم آرایشی در نسل جدید دیگر مثل نسل قبل گذشته نیست و روز به روز هم مصرف افزایش پیدا می‌کند علاوه بر آن ما در کشورمان رشد جمعیت جوان را داریم برای همین باید به ذائقه و سلیقه نسل جدید توجه کرد.

موسی‌زاده ادامه داد: این در حالی است که تولیدکنندگان ما هر چیزی که دیگر کشورها تولید کردند را ملاک تولید قرار می‌دهند در حالی که هر کشوری طبق سلیقه و ذائقه مردم خودش تولید می‌کند اما در کشور ما فقط کپی کاری می‌شود برای همین هم تولیدات داخلی قابلیت رقابت با کالاهای خارجی را ندارند.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران با انتقاد از اینکه تولید در ایران رقابت‌پذیر و علمی و ‌پژوهشی نیست، گفت: تولید با ابداع و تمایز و تفاوت می‌تواند موفق شود اما اینکه درِ کشور را ببندیم و در فضای بی‌رقابت مشغول تولید شویم نتیجه‌بخش نیست ضمن اینکه اگر می‌خواهیم از تولیدکننده حمایت کنیم با ممنوعیت واردات تولیدکننده حمایت نمی‌شود چون کالای بی‌کیفیت دست مصرف‌کننده می‌دهد برای همین اگر واقعا قصد حمایت از تولید را داریم می‌توان مالیات کمتری از تولیدکنندگان دریافت کرد یا تسهیلات ارزان‌قیمت بانکی به آنها داد و به استارت‌آپ‌ها دو تا سه سال دوره تنفس داد بعد در کنار آن واردات قانونی را با تعرفه‌ها مدیریت کنیم چرا که اگر واردات مدیریت‌شده داشته باشیم تولید ما هم رقابت‌پذیر می‌شود و می‌تواند موفق باشد و صادرات‌ هم داشته باشیم.

محصولات آرایشی تحت لیسانس قلابی هستند؟

ممنوعیت واردات لوازم آرایش در حالی همچنان برقرار است که محصولات آرایشی و بهداشتی زیادی در داروخانه‌ها و مغازه‌های سطح شهر با عنوان محصولات تحت لیسانس کشورهای دیگر به فروش می‌رود. این محصولات با این عنوان که مواد اولیه آنها تولید کشورهای دیگر است و در داخل کشور بسته‌بندی می‌شوند تبلیغ می‌شوند.

احمدزاده در مورد اینکه چقدر از این رویه واقعی است؟ گفت: برخی شرکت‌های خارجی در اینجا شریک تجاری خود را مشخص می‌کنند و به این ترتیب مواد اولیه بالک از آن کشورها وارد کشور می‌شود و در اینجا بسته‌بندی می‌شود اما بحث اینجاست که واردات مواد بالک هم در ایران ۴ سال است که ممنوع است و تبلیغاتی که صورت می‌گیرد یا دروغ است یا از مبادی غیررسمی وارد می‌شود برای همین در مورد محصولات تحت لیسانس باید حتما مدارک آن در دسترس باشد.

باید روی کیفیت کار کرد

نایب رئیس انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی ایران در مورد علت گرانی اقلام آرایشی و بهداشتی هم گفت: وقتی جلوی واردات بسته باشد تولیدکنندگان هم به طور غیرمنصفانه قیمت‌ها را تعیین می‌کنند ضمن اینکه دولت باید از تصدی‌گری و قیمت‌گذاری دستوری در این بخش دست بردارد.

احمدزاده ادامه داد: در مورد قیمت‌ها باید این اصل را پذیرفت که بازار خودش تعادل را پیدا می‌کند. باید روی کیفیت کار کرد و رضایت مصرف‌کننده را جلب کرد چرا که اگر فضا رقابت‌پذیر باشد بازار و قیمت‌ها تعادل پیدا می‌کند و درنهایت مصرف‌کننده کالای موردنیاز خود را با تنوع بیشتر و با قیمتی که منصفانه است خریداری می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

فیلم/ افشاگری احمدی‌نژاد درباره نقش جلیلی در قرارداد کرسنت

فیلم/رئیس ستاد مردمی کل کشور قالیباف به ستاد پزشکیان پیوست

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس / جدیدترین نظرسنجی ها درباره دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چه می گویند؟

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/درخواست روحانی از مردم: به سلطان قطعنامه‌ها رأی ندهید

عکس/ کانال وابسته به رائفی پور حمایت از جلیلی را تکذیب کرد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/خودنمایی محمدرضا گلزار با ست نارنجی اش در باشگاه

عکس/ دوئل پزشکیان و جلیلی در راند دوم

اینفوگرافی/موضع جلیلی و پزشکیان درباره مذاکرات و تحریم‌ها در مناظره اول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صدور احکام رتبه‌بندی معلمان بازنشسته ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱

افشاگری یک اقتصاددان از نرخ واقعی تورم

فیلم/ کنایه سنگین قاضی زاده هاشمی به سعید جلیلی

سرعت این ابرخودرو در ۱۹ ثانیه تا ۴۰۰ کیلومتر است + عکس

درگاه ملی مجوز‌ها چیست و چه کاربرد‌هایی دارد؟

فیلم/ چگونگی برهم خوردن توافق احیای برجام به روایت صالحی

عکس/ واکنش پزشکیان به بی اخلاقی‌های شدید طرفداران جلیلی

عکس/ چارچوب های فکری جلیلی و پزشکیان در یک نگاه!

عکس/از توهم جلیلی تا واقعیت پزشکیان

تفاهم‌نامه بانک سینا و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه تهران به امضا رسید

برقراری ۳۱ میلیون تماس با «بله» توسط حجاج

بیمه پاسارگاد به قائمشهر رسید

بیمه پاسارگاد، کم ریسک‌ترین شرکت بیمه

ادامه جنجال بیرانوند برای بازگشت به پرسپولیس

پرداخت ۳۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی به مشترکان گاز

ایده سعید جلیلی در اقتصاد، ارتباط کالا به کالا با جهان/ بررسی هزینه‌های روی کار آمدن جلیلی در سیاست خارجی ایران

فیلم/راز قتل ۵ جوان در رزن، قاتل کیست؟

فیلم/گفت‌وگوی مستقیم حامیان مسعود پزشکیان با مردم

تفریح لاکچری علیرضا بیرانوند و پسرش در ترکیه + عکس

سگ های ولگرد پوست سر کودک را کندند+ عکس

فیلم/ صحبت‌های پزشکیان در مورد مهسا امینی که سانسور شد!

فیلم/اولین تیزر از جوکر با حضور بازیگران خانم

عکس/آقای جلیلی شما هم!؟

دولت پول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را صرف انتخابات می‌کند؟

طرح روسی زنده‌به‌گور کردن گاز ایران!

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۱۳ تیر ۱۴۰۳

فیلم/ رهبر انقلاب: مشارکت مردم در انتخابات مایه سربلندی و آبروی نظام است

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

نقشه بنزینی سعید جلیلی و مسعود پزشکیان چیست؟

جدیدترین قیمت دام زنده در بازار + جدول

رهبر انقلاب: مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری خیلی مهم است

عکس/اسامی پنج طراح سوال مناظرات انتخابات لو رفت

قیمت میلگرد امروز ۱۳ تیر ۱۴۰۳ + جدول

جدیدترین قیمت سیمان در بازار+ جدول

آخرین جدال سعید و مسعود برای رسیدن به قدرت

بازداشت هوادار فحاش جلیلی در مرند

شیب نزولی قیمت‌ها در بازار طلا

حمایت رضا کیانیان از پزشکیان +عکس

عکس/ واکنش تند رضا رشیدپور به توئیت پناهیان

محیط زیست حلقه گمشده در برنامه نامزدها/ تناقض چشم اندازه دولت سعید جلیلی با حفاظت از محیط زیست ایران

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۳

جدیدترین نظر سنجی درباره ترامپ و بایدن چه می گوید؟

جزئیات عرضه اولیه جدید بورس

علی مطهری: آقای جلیلی جوانمرد باشید!

احتمال لغو بازی سوپرجام پرسپولیس و سپاهان

FATF چه اثری بر بورس می‌گذارد؟

اینفوگرافی/کدام کشور‌ها در لیست سیاه FATF قرار دارند؟

بلاتکلیفی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

جدیدترین قیمت آپارتمان‌های پرند و پردیس + جدول

اگر آدامس قورت دهیم چه می‌شود؟