تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲

هوش مصنوعی چه تاثیری بر انتخابات آینده دارد؟!

با این که هوش مصنوعی می‌تواند کارزار‌های تولید اطلاعات جعلی و نادرست را آسان‌تر کند، اما اهمیت آن به مراتب کمتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد!

هوش مصنوعی چه تاثیری بر انتخابات آینده دارد؟!

اقتصاد۲۴- موضوع اصلی سیاست از همان ابتدا متقاعد کردن بوده؛ با این حال همواره پروپاگاندا و تبلیغات هم در کمین سیاست بوده است. کمپین‌های تبلیغاتی بدبینی را ترویج می‌دهند، در مسایل و مشکلات موجود اغراق می‌کنند و دروغ می‌گویند و در عین حال این دروغ‌ها را از هر راه ممکن منتقل می‌کنند. توطئه‌های ضد واکسن زمانی به جای پادکست از طریق جزوه‌های مختلف تبلیغ می‌شد.

حتی در این راستا ضدماسک‌ها یک قرن قبل از کرونا هم مشغول بودند و در دوران آنفولانزای اسپانیایی یک کمپین اطلاعات نادرست به راه انداخته بودند. در آن زمان آن‌ها این اطلاعات نادرست و پیام‌های جعلی درباره پزشکی را از طریق تلگرام (در واقع از طریق سیم‌ها نه اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند) ارسال می‌کردند. این در مورد انتخابات هم مصداق دارد. در حقیقت، چون مردم فرشته نیستند، انتخابات هیچ گاه عاری از باطل و باور‌های غلط نبوده است.

اما از آن‌جایی که جهان در سال ۲۰۲۴ چند انتخابات مهم خواهد داشت، یک پدیده جدید باعث نگرانی‌های بسیاری شده است. در گذشته، اطلاعات نادرست و جعلی را همیشه انسان‌ها تولید می‌کردند. اما به تازگی پیشرفت‌های حوزه هوش مصنوعی تبلیغات مصنوعی را نیز ممکن کرده است. از آن‌جایی که یک سری از کشور‌هایی مانند آمریکا، بریتانیا، هند، اندونزی، مکزیک و تایوان که جمعیت مجموع‌شان بالغ بر حدود ۴ میلیارد نفر است در سال ۲۰۲۴ رای‌گیری‌هایی خواهند داشت؛ این ترس در میان ناظران شدت گرفته که ممکن است در سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش و شدت گرفتن کمپین‌های اطلاعات نادرست باشیم. اما آیا شهروندان خود این کشور‌ها هم باید نگران این موضوع باشند؟

مهم است که در مورد چیز‌هایی که ابزار‌های مولد هوش مصنوعی مانند چت‌جی‌پی‌تی انجام می‌دهند- و البته چیز‌هایی که تغییر نمی‌دهند- دقیق فکر کنیم. پیش از آمدن این ابزار‌ها اطلاعات نادرست یکی از مشکلات بزرگ دموکراسی‌ها بود. اصلأ ایده مخرب تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ بود که باعث شد آشوبگران در ششم ژانویه به ساختمان کنگره هجوم آورند. اما فراموش نکنید که انتشار این ایده را دونالد ترامپ و دیگر بزرگان جمهوری‌خواه و رسانه‌های گروهی محافظه‌کار با استفاده از ابزار‌های متعارف آغاز کردند. فعالان حزب حاکم هند هم در این بین شایعات خود را از طریق تاپیک‌های واتس‌اپ منتشر کردند. هم‌چنین مبلغان حزب کمونیست چین نیز از طریق رسانه‌های خبری به ظاهر مشروع، منظور خود را به تایوانی‌ها منتقل کردند. همه این‌ها بدون استفاده از ابزار‌های مولد هوش مصنوعی انجام شد.


بیشتر بخوانید:زندگی هوشمندتر با فناوری محاسبات محیطی ال‌جی


در این وضعیت مدل‌های هوش مصنوعی چه چیزی را می‌توانند در سال ۲۰۲۴ تغییر دهند؟ یکی از این چیز‌ها کمیت اطلاعات نادرست است: اگر حجم مطالب بیهوده و جعلی در ۱۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰۰ ضرب شود، ممکن است مردم متقاعد شوند که رأی خود را تغییر دهند. مورد دوم مربوط به کیفیت است. دیپ‌فیک‌های بیش از حد واقعی می‌توانند رای‌دهندگان را قبل از اینکه صدا، عکس‌ها و ویدیو‌های نادرست حذف شوند، تحت تأثیر قرار دهد. سومین هدف، هدف‌گذاری‌های کوچک است. هوش مصنوعی می‌تواند رای‌دهندگان را غرق در تبلیغاتی کند که در مقیاس بسیار زیادی شخصی شده‌اند. شناسایی شبکه‌های ربات‌های تبلیغاتی سخت‌تر از تلاش‌های موجود برای انتشار اطلاعات نادرست است. از آن‌جا که مردم عادت کرده‌اند به همه چیز شک کنند، این موضوع اعتماد رای‌دهندگان به هموطنان خود را نیز- که در آمریکا برای دهه‌های متوالی رو به کاهش بوده- ممکن است آسیب بزند.

این نکات اگر چه نگران‌کننده‌اند، اما دلایلی وجود دارد که باور کنیم هوش مصنوعی قرار نیست تجربیات ۲۵۰۰ ساله بشریت در زمینه دموکراسی را از بین ببرد. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که دیگران از خودشان ساده‌لوح‌ترند. در واقع، متقاعد کردن رای‌دهندگان به خصوص در مورد موضوعات مهم سیاسی از قبیل انتخاب رئیس‌جمهور دشوار است (از خودتان بپرسید چه دیپ‌فیکی می‌تواند انتخاب شما را بین جو بایدن و دونالد ترامپ تغییر دهد). صنعت مبارزات انتخاباتی چند میلیارد دلاری در آمریکا که از انسان برای متقاعد کردن رأی‌دهندگان استفاده می‌کند، تنها می‌تواند تغییرات جزئی در رفتار آن‌ها ایجاد کند.

ابزار‌هایی که می‌توانند دست به تولید تصاویر و متون جعلی قابل باور بزنند، برای چندین و چند دهه متوالی وجود داشته‌اند. اگرچه هوش مصنوعی ممکن است یک تکنولوژی در راستای صرفه‌جویی در کار مزارع ترول‌های اینترنتی به شمار آید، اما مشخص نیست که آیا تلاش اصلی آن برای تولید اطلاعات نادرست باشد. الگوریتم‌های جدید تصویرساز توانایی‌های چشم‌گیری دارند، اما بدون تنظیم و قضاوت انسان، هم‌چنان مستعد تولید تصاویری بی‌دقت- و افرادی با شش انگشت در هر دست- هستند.

حتی اگر این تاکتیک‌های تقویت‌شده هوش مصنوعی مؤثر واقع شوند، به زودی توسط بسیاری از طرفین ذی‌نفع پذیرفته می‌شوند: اثر تجمعی این عملیات نفوذ شبکه‌های اجتماعی را حتی غیرقابل استفاده‌تر خواهد کرد. در این میان اثبات این‌که می‌توان بی‌اعتمادی را به یک مزیت سیستماتیک برای یکی از طرفین تبدیل کرد، دشوار است.

شرکت‌های هوش مصنوعی و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که اطلاعات نادرست منتشر می‌کنند، می‌گویند که بر روی خطرات و ریسک‌های موجود متمرکز شده‌اند. اوپن‌ای‌آی به عنوان شرکت پشتیبان چت‌جی‌پی‌تی می‌گوید که استفاده از این امکان را برای شناسایی عملیات‌های نفوذ سیاسی مورد نظارت قرار خواهد داد. پلتفرم‌های بیگ‌تک هم که به دلیل انتشار اطلاعات نادرست در انتخابات ۲۰۱۶ و البته حذف بیش از حد در سال ۲۰۲۰ مورد انتقاد قرار دارند، در شناسایی حساب‌های مشکوک بهبود یافته‌اند (اگرچه برای داوری در مورد صحت محتوای تولید شده توسط افراد واقعی دچار تنبلی هستند). آلفابت و متا استفاده از رسانه‌های دستکاری‌شده در تبلیغات سیاسی را ممنوع کرده و می‌گویند که به سرعت به تصاویر دیپ‌فیک پاسخ خواهند داد. شرکت‌های دیگر نیز در تلاش هستند تا استانداردی تکنولوژیکی برای تعیین منشأ تصاویر و ویدیو‌های واقعی ایجاد کنند.

با این حال، تنظیم و کنترل داوطلبانه محدودیت‌هایی دارد و خطراتی را به همراه خواهد داشت. مدل‌های متا که متن تولید می‌کنند و مدل‌هایی مانند استیبل‌دیفیوژن که تصویر می‌سازد، این قابلیت را دارند که بدون نظارت مورد استفاده قرار گیرند؛ و در این میان همه پلتفرم‌ها نیز یکسان ایجاد نمی‌شوند. تیک‌تاک یکی از رسانه‌های اجتماعی اشتراک‌گذاری ویدیو است، با دولت چین ارتباط دارد و این برنامه برای ترویج ویروس‌پذیری از هر منبعی از جمله حساب‌های جدید طراحی شده است. توییتر (که اکنون ایکس نامیده می‌شود) پس از خرید توسط ایلان ماسک تیم نظارتی خود را کاهش داده و این هم این پلتفرم را تبدیل به بهشتی برای ربات‌ها کرده است. آژانس رگولاتور‌ی انتخابات در آمریکا در حال بررسی یک الزام برای افشای کمپین‌هایی است که از تصاویر تولیدشده مصنوعی استفاده می‌کنند. روشی معقول- اگرچه بازیگران بدخواه از آن پیروی نمی‌کنند!

منبع:شفقنا

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟

عکس/ برگزاری نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آشنایی با زیبایی‌های کاخ کرملین روسیه + عکس

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/ زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا