اقتصاد۲۴- دکتر شهرام آگاه درباره شایعترین بیماریهای گوارشی در ایران اظهار کرد: دستگاه گوارش را میتوان به دو قسمت فوقانی و تحتانی تقسیم کرد؛ شایعترین بیماری دستگاه گوارش فوقانی "رفلاکس" با برگشت محتویات معده به مری است.
فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد بزرگسالان درباره علت بروز رفلاکس افزود: با شیوع زندگی ماشینی، افزایش روند چاقی، عادات بد غذایی، مصرف فستفود و چربی زیاد و سبک زندگی ناسالم، میزان رفلاکس افزایش یافته است.
آگاه درباره راه درمان رفلاکس نیز بیان کرد: پرهیز از پرخوری و عدم مصرف فستفودها، درمان چاقی، کاهش وزن، پرهیز از مصرف چای پررنگ و قهوه و نوشابه و ترشیها، به درمان رفلاکس کمک میکند.
استاد گروه گوارش دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: تغییرات اجابت مزاج و سندروم روده تحریکپذیر نیز شایعترین بیماریهای دستگاه گوارش تحتانی است به طوری که حدود ۴۰ درصد مردم علائم سندروم روده تحریکپذیر را تجربه میکنند.
وی گفت: سندروم روده تحریکپذیر مجموعهای از علائم شامل درد شکم، اسهال یا یبوست است و در فردی که اسهال و یبوست متناوب دارد یا درد شکمی دارد که با اجابت مزاج بهتر میشود باید ابتلا به سندرم روده تحریکپذیر بررسی شود.
بیشتر بخوانید: گیاهان موثر در کاهش نفخ معده
دبیر علمی اولین همایش آندوسکوپیهای پیشرفته درباره عوامل تشدیدکننده سندروم روده تحریک پذیر بیان کرد: رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و سیگار، مصرف الکل و مواد غذایی محرک مانند قهوه، چای، فست فود و چربی فراوان باعث تشدید علائم بیماری میشود.
وی درباره علت ابتلا به این بیماری تصریح کرد: ابتلا به سندروم روده تحریکپذیر دلیل مشخصی ندارد، اما عوامل ارثی در بروز آن نقش دارند. در صورت مشاهده علائم گفته شده، فرد باید به متخصص گوارش مراجعه و آزمایشاتی را انجام دهد تا روند درمان برای او آغاز شود.
استاد گروه گوارش دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه سندروم روده تحریکپذیر درمان قطعی ندارد؛ خاطرنشان کرد: مجموعهای از اقدامات درمانی مانند پیروی از رژیم غذایی متناسب با بیماری، مصرف برخی داروها و ورزش باعث میشود که علائم فرد کنترل شده و بهبود یابد؛ ورزش به شدت در کنترل علائم روده تحریکپذیر موثر است و به درمان کمک میکند.