تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۹ مهر ۱۴۰۲
اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی:

در انتخابات ۱۴۰۲ اصلاح طلبی و اصول گرایی مرسوم به جایی نمی‌رسد

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی می‌گوید نیازمند یک تحول اساسی در قانون اساسی و ساختار‌های مرتبط با دولت، مجلس و قوه قضاییه هستیم

در انتخابات ۱۴۰۲ اصلاح طلبی و اصول گرایی مرسوم به جایی نمی‌رسد

اقتصاد۲۴-اختلافات در اردوگاه اصولگرا احتمال آنکه خروجی نهایی برای انتخابات اسفندماه یک لیست باشد را کمرنگ کرده است، برخی تلاش شان را برای کمرنگ‌تر کردن اختلافات گذاشته اند مثل محمدرضا باهنر و برخی دیگر نیز معتقدند نباید نگران چند لیستی بودن اصولگرایان بودند، چون ناصر ایمانی.

اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه هم معتقد است دیگر خبری از اصولگرایی و اصلاح طلبی مرسوم نیست و مهم ارائه یک لیست تحول آفرین متشکل از افراد اصلح است.

او می‌گوید؛ «معتقدم جامعه یک مجموعه تحول‌آفرین تکاملی را می‌خواهد» او برهمین اساس می‌گوید معتقد به یک تحول در ساختار‌های قوه قضاییه، مجلس و دولت و مهمتر از آن تحول در قانون اساسی است.

مشروح گفتگو با بادامچیان، عضو شاخص حزب موتلفه اسلامی را بخوانید؛

**آقای بادامچیان! اختلاف نظر‌ها بین اصولگرایان فضا را به این سمت برده است که احتمالا یک لیست از این اردوگاه بیرون نیاید و برخلاف انتخابات‌های قبلی که در نهایت بعد از رایزنی و لابی با یک لیست اکثریتی روبرو بودیم در این دور شاید چنین موضوعی را شاهد نباشیم، پیش بینی شما چیست و ریشه این اختلافات در چه می‌بینید؟


بیشتر بخوانید:معمای پیچیده انتخابات در جریان اصولگرا؛ سهم می‌خواهم پس هستم


همیشه در مقدمه انتخابات مباحث گوناگون و اختلاف نظر‌های متعدد مطرح می‌شود، این یک امر طبیعی است و مربوط به یک جناح و دو جناح نیست. الان بنده از حزب موتلفه درانتخابات فعالیت دارم و این نوع مسائل را به خوبی می‌بینم، مسائل مرتبط با گروه وحدت، گروه ائتلاف، گروه پایداری و....

در بین اصلاح طلبان هم چند سلیقه وجود دارد، فقط اصولگرایان نیستند

در اصلاح‌طلبان هم همینطور است. آنجا هم یک گروه متعصب منزوی، یک گروه برخوردکننده، و یک گروه فعال در انتخابات و در مجموع چند سلیقه مختلف وجود دارد که به‌طور طبیعی در جامعه آزاد اسلامی ما این نوع مسائل وجود دارد و نمی‌شود این‌ها را به‌عنوان اختلافات نامگذاری کرد، بلکه این‌ها را به‌عنوان نظرات و سلیقه‌های مختلف می‌توانیم در نظر داشته باشیم.

دی ماه از کاندیدا‌ها رونمایی می‌شود

تقریبا در دی‌ماه مشخص می‌شود فضای انتخاباتی چگونه است، اصلا کاندیدا‌ها چه کسانی هستند و چطور ثبت‌نام کرده‌اند. مساله مهم انتخابات، فهرست‌هاست و نامزد‌های انتخاباتی. آن مصادقی که مطرح می‌شود، بر سر آن‌ها بحث می‌کنند که بعضی‌ها می‌خواهند باشند، نباشند، بعضی‌ها هستند، بعضی‌ها ترجیح می‌دهند حضور پیدا نکنند، بعضی‌ها ترجیح می‌دهند حتما حضور پیدا کنند، بعضی‌ها با هم جمع می‌شوند، بنابراین من فکر می‌کنم تا دی‌ماه وضعیت فضای انتخابات روشن خواهد شد.

در فضای انتخاباتی امسال مساله مشارکت بیشتر، رقابت، امنیت و بحث سلامت انتخابات که خود مقام معظم رهبری هم فرموده‌اند حائز اهمیت است. مساله مهم دیگر تحولی که باید امسال در کشور و در مسائل انتخاباتی پدید بیاید است، این یک مقدار بحث‌ها را گسترده‌تر و قوی‌تر می‌کند.

مدعیان جدید می‌گویند، حتما می‌آیند و کار خوب می‌کنند

مدعیان جدید معتقدند خیلی‌ها نتوانستند خوب کار کنند و حتما این‌ها می‌آیند و خوب کار می‌کنند یک مقدار تهییج شدند و خودشان رابرای حضور بر روی صحنه آماده می‌کنند؛ بنابراین این نوع مباحث، مباحث جالبی است و در دی‌ماه است که بحث وحدت و همراهی و فهرست واحد و این‌ها بیشتر مطرح می‌شود.

**برخی سیاسیون معتقدند در دوره‌های گذشته اگر حتی بواسطه قدرت طلبی انشقاقی هم بوجود می‌آمد، بزرگان اصولگرا با لابی و پادرمیانی در نهایت همه را دور هم جمع می‌کردند و به یک اجماع می‌رسیدند و زیر یک پرچم می‌رفتند، اما این دور اصلا خود بزرگان اصولگرا هم رغبتی به این ندارند که همه را زیر یک پرچم دور هم جمع کنند و شاید بر این باور باشند که هرگروهی بیاید و لیست جداگانه خود را بدهد. نظرتان در مورد این تحلیل چیست؟

من که الان نمی‌توانم بگویم اصولگرایان یا غیراصولگرایان در دوره‌های گذشته چطور رفتار کرده اند و اصلا الان نمی‌خواهم این موضوع را ارزیابی کنم، اما اینکه همیشه این نوع حرف‌ها در این زمینه بوده، بله.

درانتخابات گاهی شورای آبادگران، گاهی ائتلاف، گاهی شورای وحدت و... از این چیز‌ها همیشه بوده و به نظر من اینکه مایل هستند که باشند یا نباشند، الان نمی‌توانیم هیچ اظهارنظری بکنیم و می‌ماند برای دی‌ماه.

به اصلاح طلبان اعتقادی ندارم /بخاطر حمایت از ژینا آسیب دیدند

من که الان به اصلاح‌طلبان اعتقادی ندارم و جامعه هم خیلی دیگر کاری با اصلاح‌طلبان ندارد، یعنی آن‌ها نشان دادند که قادر به حل مشکلات جامعه و مردم نیستند، به اضافه اشتباهات بسیار سنگینی که در جریان فتنه ۱۴۰۱ مرتکب شدند و مخصوصا حمایتی که از ژینا و فتنه ژینا کردند برای آن‌ها در سطح توده مردم آسیب زیادی داشت.

**البته در نظر داشته باشید که مجلس و دولت هم در این مدت هنوز نتوانسته اند بر مشکلات کشور فائق شوند.

خُب اصولگرایان در مجلس مشکلات موجود در جامعه را بیندازند گردن دولت قبلی؟ بیندازند گردن دولت فعلی؟ بالاخره همه دنبال این هستند که یک فکر جدیدی کنند و آن چیزی که به نظر من برای انتخابات آینده مهم و حائز اهمیت است و بار‌ها بر روی تاکید کرده ام بحث تحول است.

مجلس دوازدهم باید مجلس تحول باشد

مجلس دوازدهم ما باید مجلس تحول باشد، ولی تحول تکاملی، نه تحولی که از این جهت به آن جهت بپیچد. می‌شود به هرچه نقاط قوت و قدرت جمهوری اسلامی در این مدت است تکامل بخشید، می‌شود نقاط ضعف را رد کرد. در مجموع ما نیاز به یک تحول عمیق برای حل مشکلات اساسی کشور داریم.

لازم است تحولی در قانون اساسی انجام شود

من معتقدم لازم است با اذن، ولی امر یک تحول در قانون اساسی انجام شود، لازم است تحول در ساختار قوه قضاییه، تحول در ساختار دولت، تحول در ساختار مجلس، یک تحول در مسائل اقتصادی کشور، یک تحول در فرهنگ و آموزش کشور صورت پذیرد. ما بعد از این همه که زحمت کشیدیم و ملتمان همه با هم کار کردند و به این اقتدار رسیدیم، الان و در گام دوم نیاز به یک تحول تکاملی مثبت داریم که در این زمینه می‌بایست در مجلس آینده زمینه این مساله کاملا باز شود و مجلس دوازدهم حتما مجلس تحول تکاملی باشد.


بیشتر بخوانید:مواضع جنجال برانگیز بادامچیان و میرسلیم زیر ذره بین +جدول


**این تحول که می‌فرمایید، نیاز به ایده و نوآوری‌های نوین از تفکر‌های مختلف دارد. مثلا جوانگرایی می‌تواند نقطه قوت باشد یا پاشنه آشیل این تحول؟

اصلا جوان و پیر ندارد، ما همه با هم یکی هستیم. حالا مثلا کسی مثل آقای حاج قاسم سلیمانی، چون جوان نیست، کارش لَنگ بود؟ نه. بالاخره ده‌ها ..

از این باب می‌گویم که یک تفکری وجود دارد که معتقد است رِنج سنی در بین نیرو‌های اصولگرا‌ها بالاست و باید جایشان را به جوان‌ها بدهند تا با ایده‌های نو جایگزین آن‌ها شوند

معیار و مبنا در این تحول، سن نیست. یک جوان ممکن است خیلی قوی‌تر از یک فرد ۸۰ ساله باشد؛ خیلی هم فهمیده‌تر، فهمیده‌تر و پیشرفته‌تر؛ و یک پیرمرد ۸۰ ساله ممکن است خیلی جوان‌تر از یک آدم ۴۰ ساله باشد که مشابه این را یکی، دو تا نداریم و فراوان داریم.

کمونیستی نیستم که فقط ماهی سیاه کوچولو بخواهیم

اصلا مبنا این است که چه کسی برای این کار مفید است، عقل مبنای همه عالم است، باید ببینیم چه کسی چه کاری انجام داده؛ همه با هم کار می‌کنند، جوان و پیر و ... هم با هم هستند، ما هم در اسلام گسست نسل‌ها را نداریم، ما کمونیستی نیستیم و افکار کمونیستی نداریم که ماهی سیاه کوچولو بخواهیم و بگوییم پدر و مادرهمه ماهی‌های بزرگ نفهم هستند، فقط ماهی سیاه کوچولو است.

موظفیم افراد اصلح را انتخاب کنیم

ما که اینطوری نیستیم و این فرهنگ مارکسیستی را نداریم، ما فرهنگ غربی را نداریم که چه کسی می‌تواند سرمایه‌دار باشد. ما معتقدیم چه کسی اصلح، ارجح و شایسته برتراست؛ بنابراین ما می‌گوییم موظف هستید اصلح را بگذارید.

فرض کنید در تهران سه هزار نفر آدم برای مجلس کاندیدا شدند. از این سه هزار نفر فرض کنید ۳۰۰ نفرشان کاملا اصلح هستند. از بین این ۳۰۰ نفر، باید ۳۰ نفر بیایند. این‌جا ما اگر بخواهیم انتخاب و معرفی کنیم، باید انتخاب ارجح را بکنیم؛ این‌جا رُجحان عقلی مطرح است. چه کسی بهتر می‌تواند این مسئولیت را انجام دهد، او را نماینده کنیم، سهم‌خواهی که مبنای شرعی نیست. چند تا برای موتلفه، چند تا برای فلان گروه، چند تا برای فلان، مگر طعمه است؟ ما باید امانت نمایندگی ملت را بسپاریم به دست مجموعه کسانی که بتوانند این امانت را به خوبی ادا کنند.

**این افراد اصلح و شایسته باید دارای چه ویژه گی‌هایی باشند؟

این‌ها باید دانش لازم، تقوای لازم، پاکی لازم، موقعیت، تدبیر لازم و شجاعت لازم را داشته باشند. از بین این‌ها اگر ۱۰ تا با هم یکی بودند، همه صالح بودند و ما پنج نفر لازم داشتیم؛ پنج تا ارجح را باید انتخاب کنیم؛ بنابراین می‌شود اصلحِ ارجح. اصلح آن برای مبنای فقهی است و ارجح آن بر مبنای عقلی است. رجحان عقلی است. بخواهیم فارسی‌اش را بگوییم، می‌گوییم شایسته برتر.

در انتخابات این دوره اصلاح طلبان و اصول گرایان به جایی نمی‌رسند

**شما فکر می‌کنید در نهایت آیا اصولگرایان به یک لیست واحد خواهند رسید یا نه؟

اصلا معتقدم این دوره نه آن اصلاح‌طلبان به جایی می‌رسند و نه این اصولگرایانی که همیشه مرسوم بوده است. من معتقدم جامعه یک مجموعه تحول‌آفرین تکاملی را می‌خواهد و به این سو خواهد رفت.

منظورم اجماع اصولگرایان است.

اگر رسیدیم به این‌جا که این مبنا و عناصر تحول تکاملی مشخص شد آن وقت به تفاهم و فهرست واحد می‌رسند.

**شورای وحدت می‌تواند در رفع این اختلاف‌نظر‌ها نقش‌آفرینی کند و موجبات از بین رفتن این چند دستگی در بین اصول گرایان را فراهم کند؟

حالا وارد شویم، هنوز که فعال نشده‌اند و فعلا همه مباحث مقدماتی است و زمینه‌سازی می‌کنند، نه این‌که وارد کاری شده باشند. یک مقدار حوصله لازم دارد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

عکس/ جشن تولد ۵۹ سالگی همسر جوان حسن پورشیرازی

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

فیلم/ آهنگ عاشقانه همایون شجریان برای سحر دولتشاهی

قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

اهنگی که محسن یگانه به مناسبت تولدش منتشر کرد + فیلم

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

علت اصرار دولت بر افتتاح زودهنگام خط لوله نفت گوره چه بود؟

فیلم/محلی صحبت کردن صحرا اسداللهی در برنامه مهران مدیری

به جای یارانه به خودرو، یارانه بنزین را به همه مردم بدهید

اروپایی‌ها چطور افزایش قیمت‌خانه را کنترل می‌کند؟

تاسیس رشته تحصیلی امر به معروف در دانشگاه‌ها!

مشخصات خودروی استرایکر ارتش آمریکا

قوه قضائیه: فعلا یک حکم صادق زیباکلام اجرایی شد

آشنایی با نوار غزه و راه های ارتباطی آن

فیلم/غوغای خوانندگی سینا سرلک در پارکینگ نظر همه را جلب کرد

سرنوشت بودجه عمرانی سال ۱۴۰۳ چه خواهد بود؟

منظور از فوق العاده خاص در فیش حقوقی کارمندان چیست؟

شرایط استفاده از مشوق‌های کسر خدمت سربازی+ جزییات

فیلم/ ژست بامزه سحر قریشی به سبک چارلی چاپلین

آینده بازار مسکن و پیامد‌های آن

ابهام در سرنوشت پرونده فولاد مبارکه و چای دبش

عکس یادگاری جومونگ با مهناز افشار و رضا رشیدپور

اعلان قرمز برای دستگیری یاسین رامین صادر نشده+ عکس

پلیس خاطی بازداشت شد

خطر کیمیا علیزاده برای ایران!؟

استخراج بیت‌کوین آسان‌تر شد

بهترین بانک برای وام فرزندآوری+ جدول

فیلم/ خوانندگی باران کوثری با آهنگ گوگوش!

تعطیل شدن ۵ مرکز حمایت از زنان آسیب دیده تهران طی ۳۲ ماه؛ تعطیلی سرای غزل چه سودی برای شهرداری دارد؟

زنگ خطر صادرات کادر درمان ایرانی؛ پزشکانی که صادر می‌کنیم و پزشکانی که مجبوریم وارد کنیم

تامین ارز واردات کالا در مرز ۷ میلیارد دلار عبورقرار گرفت

«ایران ترانسفو»، ترانسفورماتور‌های مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور را تأمین می‌کند

توافقات گسترده «ایران ترانسفو» با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای ارایه محصولات

اختلالات اخیر اینترنت به‌خاطر حملات گسترده سایبری است

فیلم تلخ و تاثر برانگیز از پزشکان ایرانی در عمان

طلا در بازار جهانی ثابت ماند

انتقاد غیرمنتظره کیهان از لایحه حجاب

تیپ جوان پسند فریبا نادری و نرگس محمدی در جنگل‌های استانبول + عکس

سامانه «ارز اشخاص» در مرکز مبادله راه‌اندازی می‌شود

فرود دلار به کف ۲‌ ماهه اخیر

اینفوگرافی/مقایسه مصرف گوشت قرمز در ایران و کشور‌های عربی

پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

ریخت و پاش انرژی

چرا حداقل دستمزد برای کارگران تعیین می‌شود؟

بازگشت تاجگردون به مجلس و ماندگاری احمدی‌نژاد‌ها

اعلام زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان

پست متفاوت الناز شاکردوست برای روز مادر + عکس

قرارداد ۱۰ ساله با هندی‌ها برای توسعه بندر چابهار

خشک کردن عمدی ۱۶ هزار درخت در تهران؛ چه کسانی از خشکاندن درختان پارک‌ها سود می‌برند؟

فعال شدن شکاف گسل طبقاتی در جامعه ایرانی؛ رتبه شاخص کامیابی ایرانی به عدد ۱۲۶ در میان ۱۷۶ کشور رسید

قیمت نفت کاهش یافت

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

فیلم/قیمت قبر در سال ۵۷ چقدر بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

بازی دلار و خودرو؛ در بازار خودرو چه خبر است؟