تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۸ مهر ۱۴۰۲
ننتیجه گمانه‌زنی‌هایی درباره حذف ارز ۲۸هزارو ۵۰۰ تومانی واردات دارو

زخم دارو؛ افزایش دوباره قیمت دارو‌های سرطان با شایعه حذف ارز دولتی

افزایش ناگهانی قیمت دارو‌های سرطان ظرف مدت چند روز بسیاری از بیماران را شوکه کرده است. بیمارانی که می‌گویند قیمت اقلام دارویی مورد نیاز آن‌ها در ماه‌های گذشته بار‌ها افزایش داشته است و همچنان این افزایش قیمت ادامه دارد.

زخم دارو

اقتصاد۲۴- افزایش ناگهانی قیمت دارو‌های سرطان ظرف مدت چند روز بسیاری از بیماران را شوکه کرده است. بیمارانی که می‌گویند قیمت اقلام دارویی مورد نیاز آن‌ها در ماه‌های گذشته بار‌ها افزایش داشته است و همچنان این افزایش قیمت ادامه دارد. این بیماران از کمبود دارو‌های مورد نیاز خود در بازار هم خبر می‌دهند و می‌گویند که کمبود دارو سبب شده است در درمان آن‌ها اختلال ایجاد شود. برخی فعالان بازار دارو می‌گویند که زمزمه‌هایی از حذف ارز ۲۸هزارو ۵۰۰ تومانی واردات داروی خارجی شنیده‌اند و همین مسئله موجب افزایش ناگهانی قیمت‌ها شده است. موضوعی که البته برخی دیگر از فعالان بازار حاضر به رد یا تأیید آن نیستند. با تمام این‌ها وزارت بهداشت بار‌ها منکر کمبود یا افزایش قیمت دارو شده و اخیرا هم در فیلمی که به اعتقاد دولت تقطیع شده، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری گفته است که پاسخ او به بیماران این بوده که «عمر دست خداست».

‌صعود ناگهانی قیمت دارو‌های سرطان

قیمت دارو‌های سرطان ظرف مدت کوتاهی دوباره افزایش داشته و این مسئله واکنش کاربران ایرانی را به دنبال داشته است. برخی بیماران با اشتراک نسخ درمانی خود از افزایش دوباره قیمت دارو‌های سرطان انتقاد کردند و نوشتند که گرانی، رنج مضاعف بیماران مبتلا به سرطان است.

کاربران می‌گویند برخی داروخانه‌ها گفته‌اند که نرخ‌های جدید تعرفه‌های تازه وزارت بهداشت است! و برخی دیگر افزایش قیمت دلار را در این زمینه مؤثر می‌دانند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که برخی داروخانه‌داران هم به «شرق» می‌گویند که شنیده می‌شود ارز ۲۸هزارو ۵۰۰ تومانی واردات دارو حذف شده و این موضوع سبب افزایش یکباره قیمت دارو‌های سرطانی بوده است.

حسین یوسفی‌علوی، رئیس انجمن صنفی تکنسین‌های دارویی آذربایجان شرقی در واکنش به این موضوع به «شرق» توضیح می‌دهد که برخی سوبسید‌های دارویی حذف شده و علت افزایش ناگهانی قیمت برخی اقلام دارویی از‌جمله دارو‌های سرطان این مسئله است.
او ادامه می‌دهد که بر اساس گفته برخی واردکنندگان ارز ۲۸هزارو ۵۰۰ تومانی واردات دارو حذف شده یا تصمیم دولت حذف آن است و به همین دلیل قیمت دارو یکباره افزایش داشته است.

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران و فعال بازار دارو، اما پاسخ روشنی درباره حذف ارز ۲۸هزارو ۵۰۰ تومانی واردات دارو نمی‌دهد و به «شرق» می‌گوید که روند تخصیص ارز به واردات دارو و مواد اولیه دارویی کند و قطره‌چکانی است و تصمیمات یک‌شبه و بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه هم موجب شده که واردکننده تکلیف خود را نداند و نداند با چه نرخ ارزی می‌تواند دارو یا مواد اولیه دارویی را وارد کند.

‌کمبود دارو درمان بیماران را مختل کرد

این مسائل در حالی مطرح می‌شود که بیماران سرطانی در ماه‌های گذشته هم مدام نسبت به گرانی یا کمبود دارو‌های سرطانی شکایت کرده‌اند.
خبرآنلاین هم در اردیبهشت سال جاری از گرانی و کمبود دارو‌های سرطان گزارش داده و نوشته بود برخی اقلام دارویی این بیماران تا ۱۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

این وب‌سایت خبری مصادیقی در این زمینه آورده و توضیح داده است که «قیمت غیردولتی هر آمپول Keytrud بین ۵۰ تا ۹۰ میلیون تومان است. آمپول oncaspar با قیمتی بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون به فروش می‌رسد. قیمت آمپول adcetris هم ۸۰ میلیون تومان است. سایر دارو‌های شیمی‌درمانی مانند blincyto، nelarabine بین ۴۰ تا ۳۵ میلیون در بازار آزاد قیمت دارند».

شمار درخور توجهی از بیماران هم از کمبود و گرانی دارو‌های شیمی‌درمانی می‌گویند. این بیماران تأکید می‌کنند که کمبود دارو‌های شیمی‌درمانی در داروخانه‌ها، سبب شده که نوبت شیمی‌درمانی برخی بیماران به تعویق بیفتد و بسیاری از آن‌ها توانایی خرید این دارو‌ها را در بازار آزاد ندارند. برخی بیماران سرطانی همچنین به کمبود داروی brentuximab اشاره می‌کنند و می‌گویند که کمبود این دارو سبب شده برنامه درمان آن‌ها مختل شود.


بیشتر بخوانید: طرح دارویار خودش چالش می‌شود؟


در همین زمینه محسن رضوی، رئیس دومین سمینار سرطان در جوانان در ۱۳ مهر امسال از کمبود مقطعی دارو‌های سرطان انتقاد کرده و گفته بود که «باید از کمبود‌های بدون علت برخی دارو‌های بیماران مبتلا به سرطان در کشور گلایه کرد و این موضوع باید کالبدشکافی و بررسی شود که چرا دچار کمبود‌های موقت در زمینه دارو‌های بیماران مبتلا به سرطان هستیم».

به گزارش مهر او گفته بود «تصمیم‌سازان در حوزه سلامت کشور، باید از انکولوژیست‌ها در زمینه دارو‌های جدید، مشورت و مشاوره بخواهند که می‌توان آن‌ها را تولید کرد یا وارد کنیم. همچنین، در برخی دارو‌های رایج انکولوژی در ۵۰ سال اخیر، دچار کمبود موقت شده‌ایم که باید توسط مسئولان امر مورد ارزیابی قرار گیرد».

‌داروی ایرانی کیفیت لازم را دارد

با این حال برخی فعالان بازار دارو می‌گویند که دارو‌های ایرانی یا دارو‌هایی که در فهرست دارویی وزارت بهداشت برای درمان سرطان معرفی شده است کیفیت لازم را دارد و بیماران بیشترین مشکل را در یافتن دارو‌های خارج از این فهرست دارند.
بهمن صبور، نایب‌رئیس انجمن داروسازان تهران، یکی از این افراد است. او به «شرق» توضیح می‌دهد: «تمام کشور‌های جهان با مشورت متخصصان فهرست دارویی مشخص به خود را دارند و پزشکان حق تجویز دارو خارج از این فهرست را ندارند، اما در ایران برخی پزشکان دارو‌هایی خارج از فهرست دارویی وزارت بهداشت را تجویز می‌کنند و بیماران برای یافتن این دارو‌ها دچار سردرگمی می‌شوند».

او ادامه می‌دهد: «فهرست دارویی وزارت بهداشت ایران، فهرستی استاندارد است که با همکاری متخصصان و پزشکان طراز اول تهیه شده و دارو‌های این فهرست زیر پوشش بیمه قرار دارد و بیماران سرطانی با پرداخت مبالغ مناسب می‌توانند این دارو‌ها را تهیه کنند».

او در واکنش به اینکه برخی بیماران و پزشکان معتقد هستند کیفیت دارو‌های فهرست دارویی وزارت بهداشت چندان بالا نیست و بیماران را دچار عوارض جانبی می‌کند، می‌گوید: «این موارد در حد ادعاست و مطالعاتی در این زمینه وجود ندارد. اگر این دارو‌ها کیفیت لازم را نداشته باشند در بازنگری‌های دوره‌ای از فهرست دارویی حذف می‌شوند».

با تمام این توضیحات، اما بیماران به نشت دارو‌های زیر پوشش فهرست دارویی وزارت بهداشت از داروخانه به بازار سیاه هم اشاره کرده و می‌گویند که ناچار هستند این دارو‌ها را با قیمت گزاف از بازار سیاه تهیه کنند.
این بیماران به طور مشخص به داروی vinblastine مجارستانی و آلمانی اشاره می‌کنند و می‌گویند که فروش این دارو با نسخه کمتر از ۱۰۰ هزار تومان و گاهی بیشتر قیمت دارد، اما در بازار سیاه تا ۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

برخی دیگر از بیماران هم به نمونه‌های مشابه هندی، ترکی و ایرانی دارو‌های سرطان اشاره کرده و می‌گویند کیفیت این دارو‌ها چندان مناسب نیست و باعث عوارض جانبی شدید مانند عوارض گوارشی و آلرژی در بیماران شده است.

‌کمبود دارو و نشت آن به بازار سیاه

حسین یوسفی‌علوی، رئیس انجمن صنفی تکنسین‌های دارویی آذربایجان شرقی گزارش‌های بیماران را تأیید کرده و توضیح می‌دهد که وقتی کمبود دارو در بازار رخ دهد امکان نشت دارو به بازار سیاه بیشتر می‌شود و گزارش‌های بیماران درباره کمبود انواع دارو‌های سرطان و به‌ویژه دارو‌های شیمی‌درمانی صحت دارد.

او درباره کیفیت دارو‌های سرطان موجود در بازار هم توضیح می‌دهد که «بیشتر این دارو‌ها از هندوستان وارد می‌شود و دارو‌های هندی کیفیت چندان بالایی ندارد. این در حالی است که پیش از این دارو‌های سرطان از فرانسه، سوئد و سوئیس به بازار ایران وارد می‌شد، اما در حال حاضر بوروکراسی‌های اداری و تحریم موجب شده که میزان دارو‌های سرطان ساخت اروپا در بازار ایران بسیار اندک باشد و بهای آن صعودی شود».
گزارش بیماران سرطانی از کمبود و افزایش قیمت دارو در بازار ایران در شرایطی است که موضوع کمبود انواع دارو بار‌ها خبرساز شده است و این مسئله حتی پای وزیر بهداشت را بار‌ها به مجلس کشاند. با این حال وزارت بهداشت کمتر زیر بار کمبود دارو رفته است.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

عکس‌های تولد ۲۴ سالگی باران خانم سریال گردن‌زنی

استوری معنادار معاون سابق پرسپولیس علیه درویش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران

عکس/ نقش برجسته غزال در کاخ داریوش شوش بازماند از ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ ژست بامزه رُز و جک در پشت صحنه تایتانیک ۲۸ سال پیش

عکس/ قاب خانوادگی منوچهر وثوق در کنار پدرش ۷۶ سال پیش

هدیه ۵۰ میلیارد تومانی شیخ اماراتی به سردار آزمون+ عکس

قیمت جدید دام زنده ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری

حال و هوای تشییع نمادین پیکر حضرت زینب (س)

بازیکن آرژانتینی در آستانه جدایی از استقلال

عکس/ قاب جذاب آناهیتا درگاهی و رویا جاویدنیا در ۳۷ و ۵۹ سالگی

عکس/ حمله مسلحانه به ۳ قاضی در دیوان عالی کل کشور

عکسی پرحاشیه و دیدنی از ملاقات پزشکیان و رئیس جمهور ترکمنستان